Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: wpw, tpsv
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Anesteziile la dentist pot sa afecteze in vreun fel inima.Am wpw si am facut 4 anestezii in 2 zile, si urmeaza sa mai fac 4 in urmatoarele 2 zile.Ma simt foarte agitata, si parca si inima bate altfel, mai agitata parca.Sa fie oare din cauza anesteziei?Anestezia poate provoca crizade wpw?
Va multumesc
Eu zic ca nu ai acele simptome din cauza anesteziei. Dar pentru un raspuns mai sigur ar fi util sa stim ce substanta a fost folosita pentru anestezie.
Dar anestezia are efect pe termen scurt si nu prea vad ce efect pe termen mai lung ar putea sa aiba asupra WPW-ului.
Buna ,
Nu am mai fost o perioada pe forum , am fost si plecata si foarte ocupata. Am reusit sa-mi fac din nou analizele si sa pun si un holter . Nu m-am simtit prea bine , dar am inceput sa nu ma mai gandesc toata ziua la asta . Luni plec o saptamana la munte (o mica vacanta) si dupa aceea sper sa ajung cu rezultatele la d-nul Vatasescu . Pana atunci , le postez si il rog pe armmdt sa imi zica ceva despre ele , ca sa plec linistita .
Va doresc un weekend placut la toti !
Vio, despre holter pot sa zic ceea ce este evident, ca ai foarte multe extrasistole supraventriculare, despre care trebuie neaparat sa faci ceva, sunt prea multe pentru a le ignora. Dar din ce zona provin ele si daca se pot ablata sau nu asta nu se poate decide decat in urma unui studiu electrofiziologic.
Despre analize, din cate mi-am dat seama sunt bune, cu o mica exceptie la partea de coagulare, dar cat de semnificativa este acea difderenta nu pot sa iti zic, pentru ca nu am experienta in analize de laborator. In plus, uneori, rezultatele analizelor de laborator depind si de reactantii folositi si de aparatura. De aceea sunt indicate si valorile considerate normale. Dar, de exemplu, in general pentru fibrinogen valorile normale sunt cuprinse intre 240 - 290, pe cand vad ca laboratorul a indicat ca si normale 200-400, asa ca depasirea valorii maxime cu 81 de unitati nu stiu cat de importanta poate fi. Mai ales ca, in general, fibrinogenul iese, la majoritatea, ceva mai mare. Iar factorii care ar putea determina aceasta crestere reprezinta o lista destul de lunga. De aceea doar un medic specialist, eventual si in urma altor teste, ar putea sa isi dea o parere si sa spuna daca acest aspect are, intr-adevar, vreo importanta sau nu reprezinta nimic.
Oricum, per total analizele sunt bune, nu cred sa fie vreo problema din acest punct de vedere. Ceea ce merita retinut si unde trebuie sa iei masuri este inregistrarea holter. De aceea nu te-ai simtit bine, pentru ca ai avut un numar extrem de mare de extrasistole.
Dar hai sa vedem ce decide dr. Vatasescu.
Relaxeaza-te in vacanta si apoi mergi la control (relaxarea aceasta ar putea avea efecte benefice)
Multumesc armmdt ,
holterul si analizele le-am facut la Fundeni , mi le-a citit in graba dr.Z , cel care m-a trimis la d-nul Vatasescu pentru ablatie . Atunci a fost foarte hotarat ca trebuie ablatie pt sindromul wpw , dar acum nu a mai pomenit nimic despre o posibila ablatie , mi-a recomandat betalok zok , 50 dimineata si 100 seara si sa vad cum este (eu oricum luam 50 dimineata si 50 seara).Mi-a spus ca am nevoie de o doza mai mare , dar trebuie crescuta treptat . De aceea vreau sa ma vada d-nul V , sincer as face oricand o alta ablatie numai sa scap de medicamente , de starile proaste pe care le am de cativa ani si par ca sunt din ce in ce mai lungi . Am scapat de tpsv , poate scap si de extrasistolele astea nenorocite !
O zi buna tuturor !

Apropo , care e numarul de extrasistole sv , ca eu nu ma descurc de loc cu rezultatele astea !
Peste 900 de extrasistole + 1 episod de tpsv nesustinuta
Buna tuturor,
Am TPSV de 13 ani deja, dar crizele sunt destul de rare. Din momentul in care am aflat de voi, de armmdt, si de interventia de ablatie, nu am mai facut nici o criza- adica de un an si jumatate. Pana acum o saptamana. Am facut iar un episod scurt de TPSV, care fusese oricum provocat de efort intens si lipsa de mancare. Am o intrebare, la fel ca multi alti de aici.
Mi s-a spus ca daca vreau sa am bebe va trebui sa opresc medicamentatia (bisoprolol 5 mg), pentru ca face rau bebeului, este adevarat? Chiar risc atat de mult daca raman insarcinata? Chiar va trebui sa opresc medicamentele? Nu de alta, dar ma simt foarte foarte rau daca nu le iau. Am incercat sa le mai "uit", sa vad cum reactioneaza corpul, dar dupa cel mult 4-5 ore, deja ameteam si incepea inima sa-mi bata neregulat. Armmdt, care sunt riscurile la care ma supun eu si un eventual bebe, daca nu imi fac interventia INAINTE de a ramane insarcinata?
Buna Andra,

Eu am nascut si in perioada de sarcina nu luam medicamente si am avut o singura data tpsv. Cand am inceput sa iau medicatie mi-a spus dr sa nu raman insarcinata in perioada asta in care iau medicamente. Intre timp am facut ablatie pt ca se inmultisera crizele si am facut f. bine, acum nu mai am nimic. Cam asta a fost.
Salutare tuturor. De cateva zile tot simteam pulsul un pic cam mare. Azi am ajuns pentru un EKG la medicul de familie, si chiar daca in mod normal am intrat in cabinet cu puls ~80, imediat ce mi s-au pus chestiile alea pe mine a sarit brusc la 130 probabil. Am stat 5 minute culcat dar nu a fost chip sa imi scada. dintre toate EKG urile nu cred ca am 3 cu puls mai mic de 100 sad Nu reusesc sa ma stapanesc si pace sad Parca as fi la test de efort asa imi bate inima
@armmdt ce parere ai despre EKG-ul atasat, ca medicul de familie mi-a prescris Concor...sad
Arata ca o tahicardie sinusala, deci nu ar fi ceva de ablatat. Concorul e un betablocant care ar trebui sa fie OK. Eventual poti merge sa faci un consult si la un cardiolog, pentru siguranta, ca e mai specializat decat medicul de familie.
Ia o perioada si hai sa vedem cum evoluezi.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
URL de referinţă