Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: diaree care persista de 8 luni la pisica
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,

Mojo, motanul meu ragdoll in varsta de un an are o problema extrem de neplacuta pe care nu reusim sa o rezolvam de 8 luni de zile. Mentionez ca motanul provine dintr-o felisa autorizata, are toate deparazitarile si vaccinurile la zi si traieste exclusiv in casa. Din prima zi in care a ajuns la noi a avut diaree. Initial medicii ne-au spus ca este normal pentru ca a calatorit o distanta lunga si i s-a schimbat mancarea (ce ii dadea crescatorul nu am gasit in Romania) si se va regla. Dupa o lunga perioada in care diareea nu a disparut au ajuns la concluzia ca are o intoleranta alimentara (noi avand deja o pisicia hranita cu Acana si fiind adeptii mancarii fara cereale pentru pisici care am observat ca nu prea e agreata de veterinari). Asa ca i-am schimbat vreo 4 feluri de mancare si diareea a persitat si chiar s-a inrautatit pe alocuri. Motanul incepuse sa si vomite si era letargic. Intr-un final i-au facut si teste din fecale, coproparazitologic a iesit bine, coprocultura a iesit cu o tulpina de E.Coli beta hemolitica. Fast forward 4 luni si 5 tratamente cu antibiotic mai tarziu a scapat cu greu de E.Coli beta hemolitic dar diareea a revenit. Coprocultura e curata, analizele de sange sunt bune si tratamentul actual este de 1/4 no-spa 40mg/zi, 1/4 ranitidina 150mg/zi si 1,5ml suspensie maalox x 2 ori/zi timp de o saptamana. Diareea persista si chiar s-a inrautatit dupa a treia zi de tratament. Efectiv nu mai stim ce sa facem. Am schimbat 3 medici veterinari, acesta din urma la care am decis sa ramanem este extrem de cunoscut si respectat in lumea posesorilor de pisici si avem incredere in el insa ni se pare ca ne miscam foarte greu cu rezolvarea situatiei si, deja, dupa 8 luni, ne este si noua greu sa mai facem fata situatiei pentru ca Mojo trebuie spalat zilnic intrucat se murdareste, trebuie sa stam cu ochii pe el sa nu calce in scaun ca apoi sa il imprastie prin toata casa, pur si simplu vrem pentru binele tuturor sa ii facem analize suplimentare si sa auzim idei noi pentru a ne dea seama de unde vine totusi problema. Multumesc anticipat pentru pareri si sfaturi!
Pare a fi o problema pancreatica, renala, hepatica sau pur si simplu efectul advers al tratamentelor antibiotice administrate care au afectat flora intestinala. E nevoie de niste analize care sa descopere eventuali anticorpi antivirali ce apar in bolile hepatice, renale sau pancreatice.
Regimul alimentar strict este absolut necesar, fara lactate, alimente grase. Carne de pui farta si orezul sunt de baza. Apa la discretie pentru ca se poate deshidrata.
Analize ca transaminazele, bilirubina, fosfataza alcalina, GGT, amilaza si lipaza alaturi de markerii virali sunt absolut necesare. Si o coprocultura repetata pentru a verifica daca s-a reinfestat cu E-coli sau salmonela.
URL de referinţă