Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
(22-06-2010 11:11 PM)uliana a scris: [ -> ]Prieteni, multumesc pentru promptitudine! Boala cardiaca structurala este cardiomiopatia hipertrofica fara obstructie, cu afectarea destul de serioasa a ventricolului sting, si mai ales a septului interventricular. Sub tratament permanent am fost din momentul depistarii,deci din 1986 incepind ,dar intotdeauna cite o doctorie,niciodata combinatii: propanolol, nifedipin, vascoten, diacordin, cordarone, iarasi diacordin, apoi betaloc - 19 ani am dus-o minunant, cu mici zgiltiieli de 10-15 minute, extrasistole 100-200 pe zi, apoi lungi perioade asimptomatice. Nebunia a inceput in 2005 cu un flutter convertit electric, apoi prima recadere la 1 an si 4 luni in 2006, de asta data fibrilatie atriala, si au inceput sa scada perioadele dintre crize, intotdeauna terminate la spital. Pe combinatia descrisa (betaloc, cordarone, prestarium, sintrom) sint doar din 2008 februarie si a mers excelent pina in aprilie 2009, de atunci insa cred ca am facut - fara exagerare - vreo 30 de crize, tot mai lungi si suparatoare , care insa s-au remis spontan,acasa. Fiind pe anticoagulant mi s-a spus sa nu ma mai agit atita cu spitalul. Intrebam de combinatii mai eficiente pentru ca eu de nenorocitul de cordarone as vrea sa scap, asta ma sufoca mai rau decit FA-ul. Nici in vechime nu l-am suportat, mi s-a scos cam dupa 7 luni.E bine ca in principiu mai poate fi vorba de tratament si nu e obligatoriu miine implantul de stimulator.
INTREBARE: un nou tratament ar putea prescrie si doctor V. sau sa ma intorc la doctoresele care mi l-au prescris pe acesta (tot la Floreasca) si sa "mediez" cu ele? Doamne, scuzati-ma, ma port ca si cum as fi singura suferinda pe acest forum. Cu mii de multumiri !!
Va doresc toate cele bune!!!!!!si eu voi ajunge aici peste catva ani?
Nu cred ca iti poate raspunde cineva. Mai ales asa, prin mesaje pe Internet. Poate un doctor specialist, cu mare experienta in domeniu, in urma a multe teste si analize, sa iti dea un raspuns. Dar asa, ce te astepti sa primesti?
S-ar putea ca DA, dar tot atit de bine si NU ! Depinde exclusiv de felul in care iti va evolua cardiomiopatia. Presupun ca stii deja ca este o boala nevindecabila, cel mult poate fi incetinita evolutia si tinute oarecum in friu simptomele. In rest - cum o fi norocul fiecaruia !!! Heart
Sa-mi dea si mie cineva un sfat!
Fiind vorba de mine, nu pot fi obiectiva.
Sunt cand in FA, cand in tahicardie sinusla, cand in bradicardie sinusala.Am si momente cand ma simt binisor.
Cred ca trec dintr-o stare in alta si atunci ma simt foarte rau.In ultima saptamana nu am mai facut bradicardie (45-48 b/min.), din contra tahicardie 90-100-120 b/min.
Acum fac treceri de la FA la tahicardie sinusala si invers, saptamana trecuta faceam treceri de la bradicardie la FA si invers, plus pusee de HTA.
Fibrilatia nu o simt, ritmul este lent (decat starea de rau, care poate sa fie si de la oscilatii ale glicemiei, eu avand si D.Z.- ce bogata sunt!).
Imi dau seama ca sunt in fibrilatie numai cand imi masor (ca la carte!) pulsul la radiala si bataile cordului cu stetoscopul.
Acum sunt pe monitorizare Holter.Fata morgana si armmdt, va voi transmite zilele acestea rezultatul monitorizarii, sa stiu si parerea voastra.
Cred ca voi lua legatura si cu Dr.Vatasescu, dar stiu ce-mi va zice: ca ma asteapta pentru implant PM.
Eu nu ma pot decide sa iau o hotarare, presiunea asta psihica ma innebuneste.Familia ma sustine, dar considera ca trebuie sa iau aceasta hotarare singura.
Ma streseaza ft. mult si faptul ca ma simt incapabila sa fac fata solicitarilor si raspunderilor de la servici.
Ieri, de exemplu,(nu mi se intampla prima oara), am uitat sa mananc si am facut o hipoglicemie "de toata frumusetea", noroc ca eram cu treburi prin Spitalul Militar, erau sa-mi dea ultimul ajutor.
Oare ar fi bine sa ies la pensie? Eu pot iesi oricand la pensie, am grupa I de munca, conditii speciale, dar fiind post unic ar fi discutabil viitorul sectiei.
Oricum, nu ma vad la pensie, stand acasa si facand placinte.
O parere, va rog!
ANA GONZALES - NU,NU,NU PENSIE , ESTE o NENOROCIRE!!!!
Vrei ca unicele preocupari in viata sa-ti fie masuratul glicemiei, tensiunii, pulsului, pinditul altor simptome si sentimentul de ruina netrebnica (nici macar de facut placinte n-o sa-ti arda) ??
Pentru ca asta urmeaza, chiar daca tu ai familie care te sustine (si sa-ti traiasca) !!!!
Incluzindu-ma si pe mine, esti a cincea persoana la care constat ca dupa 6-8 luni de efect benefic cordarone-ul incepe sa dea rateuri, adica aritmiile reapar, chiar daca nu se manifesta cu violenta maxima. Avind in vedere acest lucru, plus efectul sau toxic extracardiac, nu mai bine incepi, usor-usor, sa te gindesti si sa te "imprietenesti" cu solutia PM?
Stiu ca e extrem de greu de hotarit, dar fara s-o resimti ca pe o presiune in plus intreb si eu - de ce sa faci parte din "problema" cind poti fi parte in rezolvarea ei ???
Ana, stii, m-am obisnuit cu tine si cu Uli cu o alta stare de spirit si sincer nu ma simt deloc confortabil cand stiu ca de fapt tot timpul va luptati cu pacatoasa de fibrilatie. Nu-mi amintesc si nici nu mai am rabdarea sa recitesc postarile voastre anterioare sa pot afla daca mapping-ul 3D poate sa va ajute sa puteti realiza o parte din ablatiile de care aveti nevoie pentru focarele din venele pulmonare sau de oriunde ar fi ele. Sincer nu pot accepta ideea ca PM-ul este singura solutie pentru voi, dar daca totusi, asta este ultima solutie, atunci vreau sa stiti ca veti avea intotdeauna sprijinul meu in tot ceea ce veti intreprinde. Nici nu as putea sa procedez altfel, pentru ca starea voastra de spirit este starea noastra, a tuturor celor care va cunoastem si va iubim!
Multumesc pentru vorbele bune, SH ! Dincolo de relele care ne incearca zilnic, asta pare a fi si problema noastra capitala, greutatea de a accepta PM-ul ca solutie ultima. Cind e vorba de FA permanentizat nici mapping 3D-ul nu mai face doi bani.
In privinta implantului, situatia mea e nitel diferita de a Anei, pur si simplu ma paralizeaza radicalitatea interventiei care ar presupune ablatarea nodului atrioventricular si stimularea prin PM a ventriculelor. Cum s-ar zice, depinzi in totalitate de jucaria implantata, care te scapa cica de niste probleme, dar poate crea altele, si mai urite! Dificultatea deciziei de aici porneste: nu stiu mare lucru si nici de unde as putea afla concreteturi despre efectele adverse, nu abunda datele despre ele. Trebuie sa mai fac sapaturi, desi stiu ca pot fi total inutile - una este teoria, si cu totul altceva modul foarte personal in care fiecare isi percepe/suporta/duce boala. Mai cuget, cu toate ca nehotarirea si incertitudinea uneori sint mai greu de suportat decit FA-ul.
Multumesc pentru mesaje Uliana si SH!
Din pacate pentru Uliana este tardiva solutia si cu PM si ablatia.
Mie nu mi-a recomandat ablatia, doar implantul.
M-am analizat de ce imi vine greu sa accept implantul.
Nu mi-e frica, am incredere in dr.V., dar mi se pare traumatizant dpdv. psihologic.
o seara buna!
Ana, nu pot sa nu remarc ca daca vroiam sa postam mesajele la un minut distanta una de alta ,precis nu ne reusea ! Pusi !tonguebig grin
(03-03-2011 11:20 PM)uliana a scris: [ -> ]Ana, nu pot sa nu remarc ca daca vroiam sa postam mesajele la un minut distanta una de alta ,precis nu ne reusea ! Pusi !tonguebig grin

Si eu!Heart
URL de referinţă