Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Cu RF.
Senzatiile pe care le-am avut dupa recidiva
au fost de nedescris. Speram ca am scapat definitiv de aceasta pacoste dar nu a fost asa cu toate ca au trecut 5 ani de la ablatie. Criza s-a declansat din senin. Acum episoadele s-au inmultit (unul sau chiar doua pe saptamana).
Am fost tentat initial sa merg la Monza dar in cele din urma am optat tot pt. DR.V. Miercura viitoare sunt programat. O fac tot in sistem privat ca si pe celelalte doua.
Va doresc o zi buna si sa nu aveti 'recidive tardive".
Baftă! Vezi că acum dr. V. face și crioablații. Poate scapi definitiv de data asta, dacă consideră potrivită crio.
Să revii cu impresii.
Maine se face o saptamana de la a treia ablatie de FIA.
A fost tot cu RF. Doua vene se conectasera si au trebuit izolate din nou.
Sper ca am scapat. Am un optimism prudent si astept sa treaca macar o luna sa vad evolutia. Momentan sunt OK fara dureri si fara palpitatii.
Va doresc inimi sanatoase.
Bun așa! Hai să vedem ce se mai întâmplă, poate ai scăpat definitiv.winking
„Să vă spui ce am pățît la Timișoara, pînt-o gură dulce de la ... Mărioara ... “
Amintesc că am făcut ablația pentru FiA în iulie anul trecut, după cîteva zile am intrat iar în fibrilații, ca după vreo 2 săptămîni să intru în ritm după o electroconversie. Am fost la un control prin ianuarie, totul ok, cu propunerea următorului control la un an de la ablație, cam prin august. În august concedii, treburi socoteli, am amînat programarea ca în septembrie să intru în fibrilații. A fost primul episod după un an, dar cu atenționare de extrasistole cu cîteva zile înainte. M-am programat la consult, dar înainte de a ajunge am ieșit din fibrilații, cu vreo 2 ore înainte de ekg, pe drum fiind. No, mă gîndeam, poate nici n-o să mă creadă medicul că am fost în fibrilații ...
Asta a fost prin septembrie, mi-a zis medicul că e normal să mai fac cîte un episod din ăsta la ce am p-acolo, dar motorașul și-a îmbunătățit mult capacitatea de pompare și funcționare, pe lîngă reducerea dimensiunii atriului stîng am scăpat și de insuficiența mitrală gr II și de cardiopatia ischemică gr II, lucru care se simte.
Dar, că mai apar și darurile vrute și nevrute, în data de 22 noiembrie la ora 6 dimineața, fiind la plimbare prin parc, am simțit o amețeală puternică, am crezut că dă cu mine de pămînt, m-am oprit lîngă o bancă, inima bătea ca nebuna și în cîteva secunde am fost transpirat tot, o transpirație străină și rece. Trebuie să vă spun că am rămas cu obiceiul ăsta de plimbare prin parc în fiecare dimineață de vreo 5 ani. Încep lucru la ora 7, iar la 6 sînt în parc unde fac 5 km de plimbare ușoară cu exerciții de respirație și cîteva elemente de gimnastică, de fapt pe mine mă interesează în primul rînd respirația și apoi restul. Dar se ține de circulație, îs mînă-n mînă. De circulația sîngelui nu de cea rutieră, o de cea pietonală ...
Bun, mai trebuie să fac o paranteză. Cînd am fost depistat cu fibrilații, după o internare cu pneumonie prin noiembrie 2014, am simțit o durere ca un bolovan în partea dreaptă sub coaste în zona ficatului. Știam că e fiara că am mai avut treabă cu ea de-a lungul vremii, după excese, după mese copioase scăldate în horincă și vin, după sărbătorile de iarnă mai ales. Ba chiar țin minte un episod de prin liceu cînd în data de 3 ianuarie ne-am întîlnit la Vatra Dornei pentru un cantonament la rugby. Era un pic de efort în 8 ore de antrenamente pe zi, patru antrenamente de cîte 2 ore, primul fiind la ora 4 dimineață. Atunci am zis că dacă nu mor atunci nu mai mor veci ... Atunci mi-au făcut primele analize la ficat-fiară, ajungînd la concluzia că e de vină fiara, dar făcea figuri doar de sărbătorile de iarnă, cînd erau hanțurile mai unse și prăjiturile mai cremoase, și băuturile mai gustoase.
Cu timpul a ajuns să facă figuri mai des, poate de 2 ori pe an, dar vomam pînă ieșea numai verde de paris din mine și gata, eram ca nou. Mă scuzați pă care vă încurc cu vorbărie asta, dacă credeți că-i de-a mòca dați-i recycle bin sau schimbați canalu. Mă gîndesc că dacă tot n-am scris anu ăsta p-aici să-mi revărs nădufu amu. În 2014 am pus treaba cu fiara pe seama unei mîncări pe care mi-a adus-o o verișoară, o mîncare pe care știa că n-o pot refuza, un fel de popricaș cu hribe uscate, morcovi și găluște, toate fierte și-apoi fripte în sosul ăla de usturoi, o mîncare de post pe care o făceau bunicii în copilărie, pe care, dacă mă gîndesc bine n-am mai mîncat-o de atunci.
Dar, dacă mă gîndesc și mai bine, multe episoade de fibrilații le asociez acum și cu dureri în partea dreaptă, exact ca atunci în 2014. Așa a fost și în data de 22 noiembrie a.c., cu cîteva zile înainte am simțit că-i bai cu fiara, deși nu-mi amintesc să fi făcut ceva abuzuri, chiar mă țineam de postul Crăciunului cu mîncăruri mai ușoare de post. Nici de îngrășat nu m-am îngrășat, îi drept că nici n-am slăbit, am rămas la 115 kg, pe care le duc cu cinste și onoare, oscilez între 112 și 117, acum am 113 kg. Ce am schimbat în alimentație de atunci a fost că nu mai mănînc ca prostu dimineața, la ora 5 dimineața fiind la mine masa principala pe care de atunci am subțiat-o și am mai introdus 2-3 mese pe parcursul zilei, probabil și asta a fost o cauză că a făcut grevă fiara.
Să revin acum în parc, în data de 22 noiembrie ... după ce mi-am mai revenit cît de cît mi-a venit în minte atenționările medicului de familie de-a lungul timpului, că o să apară stări de presincopă și chiar sincopă, datorită fibrilațiilor, stări pe care pînă acum nu le-am avut, deși am supus inimioara mai multor încercări, chiar trasee montane de cîteva zile cu 30-40 km pe zi cu diferențe de nivel de 1500 m, cu 50 kg în spate. Atunci a fost prima stare ciudată aproape de leșin, stare care parcă pornea de la bolovanul ăla din partea dreaptă care mă bloca pur și simplu. Mi-am revenit cum mi-am revenit, am continuat drumul, o tură completă de parc fiind de 1,5 km aveam pînă la mașină aproape un km.
Chiar mi-a trecut prin cap să merg la urgențe, deși nu-s tare prieten cu urgențele iar în condițiile de acum mai mult. Mă deranjau mai tare fibrilațiile fiind la altă intensitate, parcă în altă zonă decît am fost obișnuit, cu pulsul de 250 bpm. Pînă la mașină am mai avut 2 atacuri din astea mai tari, aproape de leșin, chestia e că nici nu mă lăsa să respir, deși mă forțam să-i dau gaz. Era duminică, n-avem de mers la serviciu, că dacă trebuia să merg nu cred că mergeam, așa că m-am dus acasă. Urcînd scările, după cîteva trepte a trebuit să mă opresc să mă sprijin de balustradă.
Nu știam ce să-i zic la soție, că asta nu știe numa la urgențe, i-am spus numai că am intrat în fibrilații dar nu i-am mai povestit că-s tare spurcate. La intensitatea asta de acum, durerea aia în partea dreaptă și fibrilațiile, nu știu să le fi avut pe ambele odată, care parcă se alimentau una pe alta. Luni dimineața în parc aceeași poveste, n-am putut face nici o tură completă că am abandonat, m-am dus la mașină să mă schimb că un rînd de haine au fost ude. Am fost de am făcut un ekg la o clinică privată ca să-l trimit la Cluj să vadă medicul, că p-aici ajungi mai greu la un cardiolog, deși ar trebui să-mi caut unu și aici, iar a doua zi am făcut un ecograf la măruntaie. Mi-a zis că toate-s bune numai fiara e un pic răsucită, ceea ce știam.
Am trecut la regim mai strict, ceaiuri și supărări amare, iar cam după o săptămînă a început să se amelioreze treaba. Cum scădea intensitatea durerii în partea dreaptă se liniștea și motorașul, respirația revenea la normal iar transpirația dispărea. În 5 decembrie am tăiat porcul, n-am gustat numai o bucățică de ficat de porc, pe celelalte le-am mîncat din priviri. Nici tu un pahar de horincă, nici tu cina porcului, nici tu jumări, cîrnați și cardaboși, nimic. În 12 decembrie am tăiat porcul la bătrîni, aceeași poveste, dar deja mă puteam mișca mai bine, eram mai ușor, ca a doua zi în parc, deci tot duminica, la 3 săptămîni de la prima abatere, am intrat în ritm sinusal.
Chestia e că durerea aia din partea dreaptă tot nu a dispărut de tot, și un pic de mînănc mai mult parcă se intensifică și vrea să urce mai sus. De fapt nu urcă durerea că urcă parcă o undă care-mi pune un nod în gît și dă din coadă inimioara, extrasistole. No, ce-i de făcut amu? Masa plină de bucate și io flămînd pe ... săturate ... n-am curajul să risc, deși nu-s hăpt așe de fricos, dar după cum s-a comportat în tura asta m-a pus pe gînduri ... După cîte am înțeles nici să scoți fiara nu-i chiar o soluție, iar în condițiile de acum din spitale nici atît ...
Ce să mai zic? De mine am cam zis bugăte amu ... la voi vă doresc să aveți parte de ce vreți voi, dar cu sănătate, să vă fie viața plină de iubire și lumină ...
SĂRBĂTORI FERICITE ȘI LA MULȚI ANI!!
Probabil ca ai o litiaza biliara cu microcalculi din colesterol. La ecografie, ca sa-i vezi, trebuie sa te rasuceasca pe partea dreapta in timp ce te scaneaza ultrasonic. Calculii se vad atunci rostogolinduse prin lichidul biliar. Banuiesc ca ai facut cateva analize sa vezi daca nu e vorba de vreo colestaza (transaminaze, fosfataza alcalina, GGT, bilirubina, amilaza si lipaza). Daca diagnosticul se confirma fie faci tratament (daca ai calculi de mici dimensiuni si nu exista riscul de icter mecanic), fie, alegerea cea mai buna, colecistectomie. Sanatate si sarbatori linistite!
@Electronule
Chestia cu fierea ma chinuie si pe mine de ani buni. Numai regimul alimentar ne scapa de senzatiile alea efectiv tampite pe care si tu le-ai descris: transpiratii, extrasistole, greata, dureri de cap, insomnii etc. La mine daca am norocul si se aliaza si cu stomacul, am pus-o: imi trebuie o saptamana de mancat numai masline ca s-o pot aduce din nou pe linia de plutire.
Eu incerc usor-usor sa trec de pe guster pe curca, peste si alte ciuperci si legume. big grin
Poate nu este mare lucru ce spun eu însă pe mine m-a ajutat foarte mult Maganghinar (un supliment alimentar pe bază de magneziu și anghinare). Am avut o perioadă în care frecvent mă durea în partea dreaptă și mereu ajungeam pe tratament cu diverse analgezice și bilicol/colebil etc. dar în mai puțin de o săptămână nu scăpam de starea de greață și durere.

Mi-a recomandat cineva fix într-un moment de criză de durere, am luat două pastile și în 15 minute mi-a trecut complet.
Sunt vreo 3 ani de cand nu am mai avut deloc probleme, de când iau suplimentul acesta. Doar la nevoie sau când mănânc ceva mai greu, nu iau tot timpul.
Analizele-s bune, toate în regulă, n-am treabă cu diabet, colesterol sau alte drăcovenii. Anul trecut a făcut figuri tiroida dar după ablație am renunțat la Amiodaronă și s-a reglat. Medicamentele care le iau acuma, din septembrie de cînd am făcut primul episod de fibrilație după ablație, anticuagulant Xarelto și Flecainidă de 100 una pe zi, și mai iau de cînd îi treaba cu fierea supliment Anghirol și vit C cu magneziu. Colesterol, în ciuda kilogramelor în plus, n-am de nici un fel, față de frate-meu care-i mai tînăr ca mine cu 8 ani și mai slab cu 30 kg la aceeași înălțime și are treabă cu colesterolul și cu tensiunea.

Și după mine problema principală la fiere are legătură cu gura, cu ce bagi în ea, dacă nu ești în stare să-ți comanzi singur la gură îți comandă fierea ... dar, tot după mine, postul și rugăciunea va salva lumea, de post m-am apucat mai trebuie să m-apuc de mătănii și ne-întîlnim în constelația Ursa Major la a doua înălțare ... happy

Dumnezo v-ajute!!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă