Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Buna Electron ma bucur ,in sfarsit ai reusit sa i-ti rezolvi inimioara ,dupa cum povestesti cam mult a durat ablatia de la ora 8 dimineata pana dupamasa si nu ai simtit nici o durere in timpul ablatiei ? Tratament ceva ? Pe mine ma durut aproximativ o jumatate de ora din cele 3 ore de interventie .I-ti doresc multa sanatate si fara episoade de FIA.Eu am avut o perioada foarte nasoala dupa ablatie 4 luni de aritmii de tot felul din martie pana la sfarsitul lui iunie, dupa care am ramas din 5 iulie cu o aritmie tip tahicardie cu puls de 110 bpm ,deci FIA a disparut si am ramas cu tahicardia ce apar tot la 2 saptamani cu durata de 2 - 3 ORE .Medicatia e metoprolol , aspacardin si trombostop ,am facut tote analizele au iesit perfecte .Am vorbit si cu D doctor si nici el nu stie exact de la ce apar tahicardiile ,atat mi-a spus ca daca voi continua aceasta aritmie atunci vom face din nou un examen de electrofiziologie si daca este cazul si de o noua ablatie de crio .
Salut! De luni noaptea bate aiurea iar, dar parcă mai aiurea ca înainte, parcă e alt tip de aritmie. I-am scris la medic marți dimineața și mi-a zis să iau 4 pastile de Propafenonă, pe lîngă Betalok și Amiodaronă. Am luat alaltăieri și ieri dar n-am văzut nici o îmbunătățire sau măcar tendință de mai bine, pulsul fiind tot peste 100 bpm.

Durere în timpul ablației, zici? Cam 4 ore de arsuri care urcau din coșul pieptului, prin gît pînă la creier, după prima serie de vreo 20 sec curgeau apele pe mine mai ceva ca pe minerii din abataj … happy În primele 4 ore s-a reușit doar localizarea și cartografierea circuitelor aberante, poate că nu mă exprim eu bine dar cam așa ceva. Au făcut o hartă în 3D a inimii cu zonele care trebuiau ablatate și abia după aia a început efectiv lucru, cînd fixau, stimulau și ablatau cu radiofrecvența.

La tipul ăsta de ablație pe care mi-a făcut-o mie e așteptarea aproape 2 ani, cu cateterul ăla de 28000 ron, toată jmecheria costînd cam 33000 ron, decontată de CAS. La alt tip de ablație pe care i-au făcut-o la doi colegi de salon era timpul de așteptare de 4-5 luni, dar și intervenția a durat 3-4 ore, dar n-aș putea să spun care e diferența, atîta știu că nici unul dintre ei nu a fost în fibrilație permanentă, dar și intervenția a constat a zecea parte, în jur de 3000 ron. Poate știe cineva să ne lămurească care-i una și care-i alta … poate 3D-ul ăla face diferența …

La un alt prieten i-a făcut ablația prin ianuarie, ca după o lună să intre în tahicardie din care nu a ieșit decât cu electroconversie. De atunci e bine, dar cu amiodarona după el și cu tiroida în pioneze. Nici cu tiroida asta nu-s în clar, eu am avut în spital TSH-ul de 5, cu intervalul de referință între 0,04 și 4, tu ai scris pe undeva că după 8 ani de cordarone ai ajuns cu TSH-ul la 0,05 parcă, cum e pînă la urmă, crește sau coboară cu amiodarona asta? Azi mă gîndesc să fac o pauză cu toate medicamentele, să iau numai anticuagulantul diseară ... happy horincă nu-i dau încă, doar o miros ... happy)

Cele bune!!
Doua saptamani am avut liniste 0 arotmii pana aseara de la ora 10 pana pe la ora 2 noaptea de m-am trezit de m-am dus la toaleta dupa care tahicardia a trecut revenind la ritm sinusal nu pot sa inteleg de unde apare acesta aritmie ,inainte de ablatie nu am avut-o, decat fia si esve-uri.Am observat ceva ,ca apare numai cand se schimba vremea sau dupa efort.Sa fi atent cu propafenona ca e foarte periculoasa poti da in fibrilatie ventriculara ,de fapt nici un antiaritmic nu face fata ,mai mult decat atat au reacti adverse neplacute.Cordaronele afecteaza tiroida la mine dupa ablatie am luat 4 luni dupa care am renuntat ca nu mam simtit bine si dupa urma analizelor de tiroida la care deja o luasera razna am renuntat la cordarone TSH incepuse sa scada siFT4 sa cresca deja depasind de2,7 .Saptamana trecuta am repetat analizele de tiroda si au iesit bune binenteles dupa intreruperea amiodaronei de 1 luna jumate .Am incercat inainte de ablatie si cu flecainida a mers bine 2 luni dupa care fia a revenit,m-ia ramas O CUTIE DE FLECAINIDA DE 100MG 100 BUC am intrebat doctorul daca pot sa incep tratamentul cu flec si mi-a raspuns ca nu imi recomanda acest tratament.Dupa cate stiu cordaronele da in hipertiroidie la barbati si hipotiroidie la femei asa a patit sotia dupa 4 luni de tratament cu cordarone a dat in hipotiroidie Se pare ca ai facut alta procedura de ablatie tot cu radiofregventa dar de durata diferita.
Mai aveți nițică răbdare, domnilor. Mai sunt posibile diverse aritmii în primele 1-3 luni de după ablație. E posibil, deasemenea, să apară și alte tipuri de aritmii, mascate sau devansate de FiA. Eu, de pildă, după prima ablație am făcut și flutter, pe care nu-l avusesem înainte. Crizele de după prima ablație erau adesea mixte: FiA și flutter. După a doua ablație am scăpat complet de ele. Am rămas cu ceva extrasistole și salve de es, dar nu-mi pasă de ele.
Eu am deja aproape 6 luni de la ablatie si vad ca se schimba foaia de la inceputul lui iulie alta distractie ,cu mult mai suportabila ca FIA ,tahicardia e floare la ureche fata de FIA care era ca un vulcan care erupe.
(15-08-2019 02:48 PM)ursamajor a scris: [ -> ]Mai aveți nițică răbdare, domnilor. Mai sunt posibile diverse aritmii în primele 1-3 luni de după ablație. E posibil, deasemenea, să apară și alte tipuri de aritmii, mascate sau devansate de FiA.
După prima electroconversie de acum 3 ani, în primele 3 luni, intram și ieșeam în(din) FiA în mod regulat, de regulă intram noaptea și ieșeam după masa, ba mai stăteau cîteodată și cîteva zile, mai mult fiind în fibrilații ca în ritm sinusal. După 3 luni am renunțat la medicamente, am intrat în ritm și am stat mai mult de 6 luni în ritm sinusal, fără nici un episod de FiA. Dar după aia nu mai ieșeam numai cu șocul electric, dar stătea tot mai puțin și după șoc. De exemplu, din august 2018 am stat în ritm doar 3-4 zile după 2 electroconversii făcute prin octombrie. Mă gîndesc că aritmiile astea de acum să nu aibă de gînd să se instaleze permanent că nu-s ale mele nu știu ce să fac cu ele … happy
Păi, o să faci ce trebuie făcut DACĂ se mențin, adică vei consulta medicul și dacă va decide, vei face o a doua ablație. Însă trebuie să ai puțintică răbdare, ca țesutul acela care a fost violentat în timpul ablației să se vindece.
Ieri am împlinit 5 săptămîni de la ablație, iar mîine împlinesc 2 săptămîni de la ultima electroconversie, a V-a, fiindcă n-am scăpat de FiA decît internat înapoi și corentat. Văd că în astea 2 săptămîni am uitat că am inimă, n-a făcut figuri de nici un fel. După ablație, pînă am intrat iar în fibrilații, am simțit extrasistole una-ntruna, tot felul de zvîcuri și zmîcuri.

A insistat cardiologul să merg la endocrinologie pentru TSH-ul mărit, suspectînd tiroida răspunzătoare de declanșarea FiA, așa că azi am făcut prima vizită și la o domnișoară doctor tare faină, că mai mai să m-apuce trămuriciul ... happy Mi-a zis că dacă nu eram sub tratament cu amiodaronă nu-mi dădea nici un medicament, dar așa mi-a prescris 25 mg Euthyrox și control la 2 luni cu analize la TSH, FT4, ATPO, ATG și o atenționare spre medicul cardiolog de a lua în considerare posibilitatea înlocuirii/eliminării Amiodaronei din schema de tratament.

Cam astea-s ultimele știri ... electronice ... happy

Cele bune!!

PS Nu știu unde să mai postez, unde mă încadrez, cred c-o să mă mut la văicăreli ... happy la văleu, văleu, valeleu ... happy
Păi, nene Electron, urmează-ți calea și nu te lăsa, fă-te Pozitron. Adică, nu te lăsa dacă pârdalnica de FiA încă apare. Insistă să faci a doua ablație. Ca mine. Șanse mari să scapi definitiv de FiA. Deci, bate fierul cât e cald.
Văicărelile tale sunt atât de rare și benigne, că de fapt, nu sunt... văicăreli. În plus, nene, una e FiA și alta problemele la mansardă sau de educație, cum au unii. winking
Acum 1 sapt am facut prima Fia, dar e f posibil sa fi avut de cateva zile. Am ajuns la UPU si mi.au bagat cordarone si betalok si am iesit dupa 5-6 ore. Conversia electrica, cum se face? E vorba de padelele acelea ca la fibrilatia ventriculara, socul acela sau e un curent mai putin intens? Sunt tare speriat. Medicul aritmolog, excelent de altfel, nu vrea sa ma ableze, mi.a dat propafenona, betalog si equis, un anticoagulant si a zis ca sa vedem cum raspund la tratament. Eu nu am de unde sa scot 5-7 mii de euro cat costa chestia asta? Cum se procedeaza, se deconteaza ceva de catre Casa? Se poate face la Floreasca?
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă