Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
E ceva mai complicat, remodelarea este electrică și de volum, apar concomitent cu mărirea presiunilor de umplere ventriculara și atriala, practic sunt fete ale aceleiași monede...nu exista atriul mărit congenital, Exista prolaps și apoi insuficienta sau stenoza mitrala, după care poate apare remodelarea ca o consecință...
In concluzie se poate sa ai atriul stang mare fara fibrilatie...
La rândul ei, remodelarea se poate transforma în Fia și sa mărească concomitent atriu, și tot asa în cerc închis dacă nu se rezolva proplema valvei chirurgical... La noi se pune carul dinaintea boilor, se cauta rezolvarea aritmie în loc sa se facă primordial repararea valvei.. De asta spun contează competenta dr care te îndrumă!

Da, poți sta cu atriul mărit fără aritmii periculoase mai mult timp, dar e mai bine sa prevezi din timp, deci corectarea chirurgicala este primordiala!

Dacă apare fibrilația și chirurgia se impune, se pot trata concomitent, dar nu știu la noi, săli hibride au apărut cred ca doar la Monza!
(24-03-2019 07:59 PM)ElenaM a scris: [ -> ]In concluzie se poate sa ai atriul stang mare fara fibrilatie...

Sportivii de performanță sunt predispuși la aritmii tocmai fiindcă ei își modifică caracteristicile "normale" ale inimii prin efort. Riscul este și mai mare dacă persoana este și înaltă. Cei înalți sunt, firesc, mai inimoși. Eu însumi am 1.88 m și acest risc s-a concretizat la mine.
Dar eu vorbeam de cei cu cordul aparent sănătos. Nu de malformații congenitate, nu de boli. Cel mai răspândit tip de FiA este, statistic, cel paroxistic și apare la cei cu cord aparent sănătos.
Și pentru cei care vor sa afle, modificările care apar după remodelare la nivel de miocite, celulele musculare miocardice, sunt ca ele devin mai rigide, le scade elasticitatea și intre ele se intercaleaza celule de colagen, de aceea le scade și conductibilitatea electrică naturală, implicând dezvoltarea unor circuite periferice care generează impulsurile aberante.. Ca sunt venele pulmonare, ca e bolta atriala, pereții sau alte zone specifice, numai studiul electofiziologic cu mapping 3D poate spune exact, de asta a fost inventat și se folosește curent în aritmiile complexe cum sunt fibrilația atriala și tahicardie ventriculare!

Așa este, oamenii înalți au un risc înalt de fibrilatie, oricare ar fi originea ei, și eu am 1,85 și atriul mare,... Plus evoluția insuficientei cardiace stângi post chirurgie de mitrala probabil și odată cu vârsta, o credeam stopată dar s a ambalat! Ce mă fac..!
Cei care au cordul aparent sanatos sau mai bine zis sanatos dpdv structural, sunt relativ tineri si fac fibrilatie atriala si alte tipuri de aritmii, de regula se nasc cu predispozitie genetica in inima sa le faca! Treaba cu inaltimea, cu sportul de performanta nu are prea mare legatura! Sportul de performanta si alte chestii pot fi factori declansatori! In mod normal fibrilatia atriala apare prin uzura dupa 65 de ani! Nu e normal sa apara la o persoana relativ tanara, fara probleme cardiace de fond, indiferent de cat de inalta e si cat de mult sport face! In momentul cand apare, inima persoanei respective nu mai poate fi considerata sanatoasa! Ca nu e o boala structurala ci e o boala pur electrica, e altceva dar tot boala de inima e!
@Sergiu, ce mai contează ce etiologie are Fia, dacă se manifesta la fel! Dacă nu știai, acest sindrom, căci nu este nicicum o boală de sine stătătoare, înseamnă dispariția contracției atriale, ceea ce reduce eficienta contracției globală a inimii cu până la 30%! Stagnarea în atriu a sângelui poate face trombi care plot pleca în circulație și e nasol! Deci fie ca e pe fond de afectare structurala sau fără, sindromul trebuie tratat, ablația fiind cred cea mai eficientă metodă! Beleaua e că fiind scumpă, nu ajunge la ea toată lumea care ar avea nevoie!
Că fiecare crede că boala lui e mai cu moț, e altceva, ține de gradul de toleranța și empatie față de ceilalți care la unii e foarte scăzut, ce sa le faci! Tu de care ești, de ce suferi?
@AurelS sunt cel putin teoretic un fost suferind de TPSV(crize rare, relativ bine tolerate, am facut ablatia in martie 2018), dar stiu si despre fibrilatie atriala multe. Am citit in carti de medicina despre ea mult in timp ce studiam si despre problema mea si cam stiu cum ce se mananca! Am gasit la un moment dat pe net un PDF de la facultatea de medicina din Iasi(poate il sti si tu) de unde am reusit sa inteleg cel mai bine cu ce se mananca problemele astea! Ma mai bantuie din cand in cand niste extrasistole si traiesc terorizat de gandul ca s-ar putea sa vina ziua in care sa o dezvolt si eu dragalasa asta de fibrilatie. Ca si toleranta psihica eu am tolerat foarte prost problema mea chiar daca nu era atat de grava ca si fibrilatia atriala. M-a dus in tot felul de stari psihice;anxietate, depresie, atacuri de panica, si am ajuns sa am si faze maniacale sa nu mai vorbesc ca am vrut si sa ma sinucid! Am avut chiar si internare la psihiatrie! Deci, psihic am gestionat prost problema!
Sergiule, te înțeleg și îmi pare rău să aud aceste lucruri, boala trupului sa știi nu trebuie tratată înainte de boala sufletului, după cum spune prof dr. Socoteanu, chirurgul care m a operat pe mine pe cord deschis, și care este autorul multor inovații în chirurgia cardiovasculara inclusiv la bebeluși de 2 luni! Ce zici de asta! Dr Socoteanu vorbește despre medicina in lumina scripturii, a bibliei pe care a tradus o recent, fiind un om deosebit de cultivat, făcând apel la scrierea greaca veche, și a altor dialecte ebraice vechi.. Ei, bună vestire îți aduc, asa este? Cum îți tratezi tu sufletul dacă poți sa ne spui...

Și mai zice Profesorul Ion Socoteanu, omul care mi a salvat viața și căruia o sa ii fiu veșnic recunoscător, ca în prezent toți ne pricepem la medicina, toți dam sfaturi, mai puțin medicii care recunosc ca nu o știu dar fac miracole în sălile de operații și clinicile unde profesează, căci medicina a fost o artă, pentru unii este o stiinta, pentru alții înseamnă cunoștiinte, mai bune sau mai rele, pentru unii a ramas doar o profesie pe care au transformat o într un mod de câștigarea a existentei! Ei mai are cineva ceva de comentat? Ia sa va văd...
Prin august am intrat în fibrilații și n-am ieșit decît cîteva zile, după două conversii electrice prin octombrie. Nu înțeleg care-i treaba cu ablația asta, fiind pe lista de așteptare din septembrie 2016, după asigurări din partea medicului că „imediat ne vine rîndul”, m-au sunat acum 2 săptămîni că se reconfigurează listele cu programarea. Am înțeles că n-au avut bani cîteva luni, poate că n-au nici acuma, așa că mergem mai departe cu ce avem … am luat cordarone pînă după sărbătorile de iarnă, deci tot anul trecut, că oricum nu-i vedeam nici un efect bun numai rău. Acuma iau doar anticuagulantul, tensiunea 120/60, iar pulsul sub 70 bpm, dar aiurea bineînțeles … efort văd că mă lasă să fac, parcă-i fac pe plac … happy

Sărbători cu bucurii, cu iubiri și ... nebunii ... happy
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă