Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
(23-07-2018 10:22 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]P.S. Cred ca ai fost Pozitron...intr-o existenta anterioara!
Hai să ne mai jucăm on mnez cu vorbele, dacă tot ne-au fost date în existența asta ... happy

ʺLa început era Cuvîntul ... ʺ Putem să-l luăm și ca scînteia de-nceputuri, iar ʺscînteiʺ ies destul de des, atunci cînd se întîlnesc două ʺsarciniʺ opuse, în cazul nostru electron-pozitron, care dau naștere unui foton, care la rîndul său se descompune într-un electron și un pozitron. ʺDouă inimi când se-mbină, când cufund pe tu cu eu, sunt lumină din lumină, Dumnezeu din Dumnezeu.ʺ, zice poetul.

Acuma e la modă să ne derogăm răspunderile spre toți și spre toate numai să nu fie ale noastre. Eu am fost învățat de mic să nu mă plîng de nimic, să tac și să trag. Dpmdv nu e responsabil nimeni în afară de mine că am baiuri cu pitpalacul, eu nu i-am înțeles strigătele de-a lungul vremii, eu mi-am bătut joc de el (ea). Nu zic că nu poate fi de vină și ʺgenaʺ, dar și pentru gena aia nu pot da vină pe nimeni, așa că mi-o asum tot eu.

Era la începutul lui 2006, prin 4 ianuarie, țin minte data fiindcă atunci a murit un senator din zonă la 49 ani, de stop cardiac, fără să se știe cu probleme la inimă. Eram singur acasă, încep lucrul prin 10 ianuarie după vizitele medicale. Atunci am simțit prima dată că parcă mă duc și mă tot duc, parcă mă tot cufundam într-un hău fără de fund, fără să mă pot agăța de ceva, după ce inima a luat-o razna. Pe undeva eram împăcat și atunci cu soarta zicîndu-mi în gînd că atît a fost să fie și m-am lăsat în voia ei. După cum se vede n-am pierit, iar la vizitele medicale făcute la serviciu peste cîteva zile doctorul mi-a zis ... ʺInima d-voastră bate cum vrea ea!ʺ ... ʺPăi și a d-voastră bate cum vreți d-voastră?ʺ ... Cam atît a fost atunci, vizitele astea fiind doar de formă, activitatea mea nu implica decizii de aviator.

P-atunci eram la 4 ani după ce m-am retras din rugby, reușind ca în cei 4 ani să ajung de la 115 kg la 145 kg, la 44 ani. Bună treabă am făcut, nu? Simțeam inima pîlpîind neajutorată iar eu îi dădeam numai ce-mi trebuia mie, nu ei. Fumam ca un erou, 4-5 pachete de țigări pe zi, mîncam una-ntruna, și nu orice, iar nopțile erau rezervate cluburilor specializate ... happy Cine e de vină atunci că inimioara cîntă ca și cioara? happy)

După cîțiva ani ne-au trimis la medicina muncii la alt doctor, care mi-a dat tratament inclusiv pentru tensiune care era 180/110, dar n-am luat nimic, era mai bună vodca, coniacul și berea. Anul următor s-a revenit la vizite ʺnormaleʺ, formale, așa că am ʺscăpatʺ, ducîndu-mi cu cinste hoitul printre restul de cadavre .. happy

În noiembrie 2014 am ajuns cu aprindere de plămîni, cu febră 40, la spitalul de pneumonie și cu ... fibrilații. Atunci am auzit prima dată de treaba asta. De pneumonie am scăpat dar fibrilațiile le-am purtat după mine pînă la o primă electroconversie din martie 2016. Între timp am reușit să mai ușurez gravitația cu 15 kg, levitînd printre lumini și umbre ... sumbre ... happy

Istoria de atunci încoace am mai povestit-o p-aici, nu vă mai împuiez capu cu ea că și așa m-am întins, și-o să mă întind, ca o zi de post. Altceva vreau să zic, ziceri pe care vă rog să le luați ca păreri personale, nu-s legi universal valabile.

Tot din 2014 am început să ʺobservʺ bătăile inimii. Cînd mă culcam începea dansul, de cîteodată parcă vroia să sară afară din ring. Cînd mă ridicam în picioare se liniștea. Cînd mîncam puțin mai mult iar începea să dea din coadă ca nebuna. Între timp am început să slăbesc, dar ca să pot a trebuit să renunț o perioadă la alcool, că dacă beam un pahar de horincă scoteam slana cu porodici și bagă văru. Fumatul îl lăsasem mai demult, femeile n-au vrut să mă lase ele. happy Trei luni după electroconversie bătea cînd în ritm când aiurea, de multe ori încercam eu să-i văd toanele, cînd o apucă nebunia și cînd zice simfonia. După trei luni de încercări nereușite cu tot felul de scheme de tratament am renunțat la medicamente, ca după cîteva zile să se regleze de capul ei, mergînd în ritm sinusal alte vreo șase luni.

Mi-am explicat zbaterile inimii cînd eram în poziția culcat ca incapacitatea ei de a ʺsta în picioareʺ, adică din cauza slăbirii mușchilor pur și simplu se culca și nu încăpea în cușca ei, iar în picioare umbla ca limba-n clopot, trăgînd-o gravitația în jos. Alt fenomen pe care l-am observat era cînd trageam aer mai adînc în piept, dădea de cîteva ori din coadă. Mă gîndeam că numai proastă trebuie să fie ca să nu-i placă aerul proaspăt, fiindcă la munte făcea nazuri mai ceva, așa că de ciudă i-am tot dat. Mîine, fiind ultima zi de concediu, am de gînd să ʺatacʺ un vîrf mai ascuțit ... happy

Între timp am început să slăbesc, să fac mișcare mai multă, fibrilațiile simțindu-le mai mult ca o gîdilătură decît ca o zbătătură, inspiratul mai profund nu o mai deranja, nici poziția culcat. În iulie anul trecut am fost în fibrilații în Retezat și Parîng, singurul disconfort față de acum fiind că respiram mai greu, transpiram mai mult și e clar că m-am obosit mai mult, ca acum cînd funcționează ca ceasu elvețian. Ca o paranteză, eu extrasistolele nici nu le bag în seamă, cum dealtfel nu băgam nici fibrilația, dar mă băga ea pe mine ..

Bun ... starea normală a organismului, ca a oricărui organ, celulă, atom, e cea de echilibru, neutru din punct de vedere electric, sarcinile negative echilibrate într-un echilibru dinamic cu cele pozitive, orice dezechilibru producînd și generînd boli. De ce se acumulează sarcini pozitive în exces pe capătul venelor pulmonare, sarcini răspunzătoare de bruiajul impulsului nodului sinusal, bruiaj care provoacă fibrilații? De ce? De ce "papă" glucoza radicalii liberi ca să-i filmeze în tomografia cu emisia de pozitroni?

De ce mai sînt pe lume lacrimi, de ce mai sînt iubiri, și patimi? De ce mai umblă electroni la braț cu frații pozitroni, dacă din ei ies doar scîntei ca din boieri și derbedei, ca din creștini și sfinți atei, ca dintre zei și ... dumnezei ... happy

S-aveți ce vreți! Sau ce puteți ... happy
Nu se acumulează nicio sarcină în venele pulmonare, acolo (sau, mai nașpa, în altă parte) ai celule excitante, cam de genul celor din nodul sinoatrial, care fac necazuri. Explicația asta este, nu e niciun esoterism la mijloc. Ablația nu face altceva decât să creeze o barieră, ca acele impulsuri date de focarele acelea aberante să nu mai interfereze cu funcționarea normală a nodului sinoatrial. Faptul că ai avut noroc până acum și n-ai pățit nimic (în perioadele de renunțare la medicație), ar trebui să te pună pe gânduri. Consideră-mă acea cicălitoare voce a rațiunii și mergi și fă ablația. Altfel n-ai să scapi de FiA și de inerentele probleme și complicații ulterioare. Te citez: inima bate cum vrea ea, nu cum vrei tu. winking Fă-o să bată cum vrei tu!
Altfel, s-auzim de bine!

PS: trecutul tău sportiv, înălțimea (probabil) și greutatea sunt factori de risc.
(28-07-2018 07:53 PM)Electron a scris: [ -> ]
(23-07-2018 10:22 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]P.S. Cred ca ai fost Pozitron...intr-o existenta anterioara!
Hai să ne mai jucăm on mnez cu vorbele, dacă tot ne-au fost date în existența asta ... happy

ʺLa început era Cuvîntul ... ʺ Putem să-l luăm și ca scînteia de-nceputuri, iar ʺscînteiʺ ies destul de des, atunci cînd se întîlnesc două ʺsarciniʺ opuse, în cazul nostru electron-pozitron, care dau naștere unui foton, care la rîndul său se descompune într-un electron și un pozitron. ʺDouă inimi când se-mbină, când cufund pe tu cu eu, sunt lumină din lumină, Dumnezeu din Dumnezeu.ʺ, zice poetul.

De ce se acumulează sarcini pozitive în exces pe capătul venelor pulmonare, sarcini răspunzătoare de bruiajul impulsului nodului sinusal, bruiaj care provoacă fibrilații? De ce? De ce "papă" glucoza radicalii liberi ca să-i filmeze în tomografia cu emisia de pozitroni?

De ce mai sînt pe lume lacrimi, de ce mai sînt iubiri, și patimi? De ce mai umblă electroni la braț cu frații pozitroni, dacă din ei ies doar scîntei ca din boieri și derbedei, ca din creștini și sfinți atei, ca dintre zei și ... dumnezei ... happy

S-aveți ce vreți! Sau ce puteți ... happy

Nu pot sa nu-i dedic lui Electron, si tuturor celor interesati, acest clip cu Profesorul Haissaguerre, cel care a descoperit si utilizat practic primul metoda ablatiei venelor pulmonare ca tratament pentru FA.

Atentie, ablatia VP este cel mai eficace si demn de urmat tratament in FA dar cauzele efective ale acestei maladii sunt multiple si nu se cunosc inca pe deplin....oricum exista doar 10% centre de electrofiziologie (care se ocupa de problemele electrice ale cordului in toata lumea) , restul de 90% ocupandu-se cu problemele clasice mecanice de pompa ale inimii si vaselor acesteia, Deci din interiorul LIRYC...

https://www.canal-u.tv/video/universite_...lite.13460
Buna un studiu electrofiziologic cum se face ?Asta stiu cu EKG,holtteher de 24 de ore si inca ce investigatii se mai face pana la ablatie ,trebuie sa ma duc in data de 21 luna aceasta inca nu stiu ce ma asteapta.Problema e cam nasoala ,de 3 saptamani fac crize aproape in fiecare zi de FIA cu durata intre 5 si 10 ore devin tot mai insuportabile si ies numai cu propafenona 3 buc luate din jumate din jumate de ora . Nu stiu cauza lor asa brusc dintr-o data ,am avut o perioada buna fara fibrilatii ,aveam numai esv ,de o luna fac tratament cu concor ,aspacardin si propafenona la nevoie cand simt ca apare ,prima data apare extrasistole in salve cam 1 ora si dupa care se declanseaza fia ,interesant dupa ce iau tableta de concor dimineata la ora 8 ,dupa 2 ore incepe nebunia esv sa fie vina concorului.Am ajuns in situatia ca nu mai stiu ce medicatie sa iau am incercat tot ce era mai bun dar nu mai pot tine in frau tulburarile de ritm.Alcool nu ,cafea nu ,tutun nu de 19 ani deci tot ce face rau la inima am renuntat de mult
Incearca sa nu mai iei concor. Poate scade pulsul prea mult si asta poate genera tulburari de conducere atrio-ventriculare. Discuta cu medicul alta schema de tratament, cum ar fi Rhytmonorm (Propafenona) 3 pe zi. In locul concorului poate e mai bun Betalok Zoc(Metoprolol) sau Nebilet. Daca o schema de tratament nu merge trebuie incercata alta. Daca esti prigramat pe 21 la studiu, nu ezita si mergi fara teama, pentru ca poti avea o buna sansa de a scapa prin ablatie de chinuri.
Daca ai prebleme gastrointestinale, nu lua mediamentele cu apa imediat dupa mese. Asteapta o jumatate de ora pentru a nu perturba digestia si a provoca balonari care pot declansa extrsistole si apoi FiA.
(09-12-2018 12:01 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Incearca sa nu mai iei concor. Poate scade pulsul prea mult si asta poate genera tulburari de conducere atrio-ventriculare. Discuta cu medicul alta schema de tratament, cum ar fi Rhytmonorm (Propafenona) 3 pe zi. In locul concorului poate e mai bun Betalok Zoc(Metoprolol) sau Nebilet. Daca o schema de tratament nu merge trebuie incercata alta. Daca esti prigramat pe 21 la studiu, nu ezita si mergi fara teama, pentru ca poti avea o buna sansa de a scapa prin ablatie de chinuri.
Daca ai prebleme gastrointestinale, nu lua mediamentele cu apa imediat dupa mese. Asteapta o jumatate de ora pentru a nu perturba digestia si a provoca balonari care pot declansa extrsistole si apoi FiA.
Am incercat si cu betaloc zoc o perioada cam 4 luni dar atunci aveam numai esv foarte dese ,am ilocuit cu nebilet si tot asa inca mai rau cu urmari de FIA ,de azi am intrerupt concoru si merg numai cu propafenona 3 pe zi sau mai multe daca apare tremuriciu ... incerc sa contactez de maine cardiologul sa vad ce schema de tratament va trebui sa continui pana la studiu electro.
In data de 21 .12. 2018 am facut un CT angio card in urma careia ca rezultat toate bune .D doctor a explicat diagnosticul meu incantator ce mai ..a spus ca am o casa frumoasa cu pereti normali cu tevile curate in schimb palpaie lumina aceea trebuie rezolvata .Astept cu nerabdare in fiecare zi telefonul dansului pentru electrofiziologie si ablatie pentru FIA.Inca ceva a zis ca nu costa nimica ca el lupta pentru acest procedeu ca pacientii cu fia sa fie ablatati gratuit prin casa de asigurari nationale ,crize am aproape in fiecare zi dar ies singur in ritm sinusal.
Succes, francisc! Asteptam vesti bune de la tine! happy
Baftă! Bună comparația!
Va salut!
Revin si eu cu un "update". In aprilie se fac 3 ani de la prima, si singura mea spitalizare pentru FiA, care m-a tinut atunci ~12 ore.
De atunci am avut, ca de obicei, episoade scurte. In ultima vreme si episoadele scurte s-au rarit.
De o perioada am avut dureri suspecte, toracice, in spate, umeri, mana stanga, dureri in maxilar... toate astea indicand o angina si asa stau destul de prost cu colesterolul si trigliceridele, desi in permanenta incerc sa mananc sanatos.
Asa ca am fost programat la un test de efort, si despre asta vreau sa va intreb.
Am facut 91%, trebuia sa ajung la puls 180 dar am renuntat la 165 pentru ca deja eram anxios la ritm asa accelerat. Imi era cumva sa nu dau in fibrilatie. Daca nu eram speriat de puls, fizic, sunt sigur ca duceam maxim, adica puls 180, inca 2 minute in plus. In total am pedalat 10 minute, procedura standard (imi scapa numele).
Cu rezultatul am intrat la medic si mi-a zis ca totul este ok, sa-mi vad de viata. Nu sunt modificari, am avut 4 extra beats si concluzia era ca NU necesita angiografie invaziva (daca bine zic), deci se pare ca nu am problemele cu coronarele. Inima ecografic este normala, atriul cu dimensiuni normale.
Mi-a zis sa iau nebilet tableta intraga daca pulsul in repaus este constant mai mare de 75. Momentan iau jumate de nebilet.
La proba de efort s-a facut EKG tot din 2 in 2 minute (cum se schimba treapta de dificultate), inainte, si la revenire.
Testul este concludent pentru ca am peste 85%, asa a zis asistentul. Modificari pe EKG nu, dureri in piept nu... mai degraba o "gura uscata" de la efort si anxietate. M-am dus la test timorat ca e gata de mine, cu fibrilatie si ca o sa gasesc probleme si la coronare.
In rest, extrasistole ici cand (in general vorbind)... medicul a zambit nepasator cand i-am aratat ca totusi au aparut 4 extra beats in timpul efortului... mi-a servit explicatia ca pana si sportivii au extrasistole la efort. Ma rog, eu apreciez doctorul ca mi-a ridicat moralul, stiindu-ma anxios.
Deci pana una alta, fara criza semnificativa de FiA de 3 ani si cu un test de efort efectuat cu brio. Urmeaza sa reiau pedalatul din primavara, anul trecut am umblat mult cu bicicleta, dar prin oras. Cand citesc despre Electron ca el merge la munte, cu cortul, in zona fara semnal si e programat pentru ablatie, il intreb cum naiba reuseste sa ignore sau sa "accepte" (ca asta e) simptomele nasoale de FiA, ca eu nu ies din oras de spaima sa nu apara un episod si eu sa nu am acces la prim ajutor spitalicesc. Pe bune!!! Sau Francisc cu crize zilnice, cu orele, parca programate.
Tin un fel de jurnal pe telefon, si ultimul episod scurt ce l-am notat este in 29.12.2018, deci cam de o luna... Nu zic, extrasistole am mai avut, dar atunci a fost ceva mai sever incat m-am incaltat si era sa ies pe usa sa ma duc la spital. Aici e problema mea "psihica", nu suport simptomele, imi zic ca mor si uit ca as putea sta linistit macar cateva minute, am si eu la mine ritmonorm, instructiuni, tot...

Sa nu uit intrebarea: dupa parerea voastra, daca am trecut testul de efort cu specificatiile de mai sus... pot exclude angina?
Mersi.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă