Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
(03-03-2017 07:47 PM)ursamajor a scris: [ -> ]... Riscul foarte mare e când ieși din FiA ...
Multam fain!! Sa stii ca asa m-am gandit si eu. Mai am banuieli, sau dubii, cum s-or zice, de eficacitatea pastilelor astea fantoma de 10 lei bucata, cum e si cazul la Xarelto, fata de banala Aspirina, sau Aspenter cum e acum. Aspirina aia o foloseau si bunicii cand ii durea capul ... happy probabil tot din cauza sangelui mai gros care nu putea alimenta cu oxigen suficient mansarda, iar dupa un bumb de Aspirina lucrurile reveneau la normal. Mai rau e pentru aia care nu simt nici durerea de cap, ii doare-n basca, cum se zice, de lumea asta ... happy

Ieri am curatit pomii in livada, aer de primavara, soare si natura-n sarbatoare .. m-am cam obosit putin ca am tras tare sa-i termin, ca nu mai stiu cand prind o gaura in timp, iar aseara am simtit ca nu-i convine inimioarei, a dat de cateva ori din coada ... happy dar i-a trecut. Azi am scos-o la o plimbare pe munte, sa nu zica ca nu o bag in seama. Mai rau e cu slabitul, in loc sa merg in jos ma duc tot in sus ... Nu e bine, chestore, nu e bine!! happy

Hai noroc!! Si sanatate, ca-i mai buna decat toate ....
Întrebare. Tatăl meu, în vârstă de 84 de ani are fibrilatie. Sufera de prostată si ar trebui operat. Poate fi opera daca are fibrilație? Mulțumesc!
Daca ia anticoagulant nu poate fi operat. Tratamentul trebuie intrerupt cu cateva zile inainte. Oricum, aceste aspecte se discuta cu chirurgul urolog.
Salut!
După o perioadă mai bună, au revenit episoadele scurte de Fia (țin câteva secunde), sau puls mai mare (120) cu extrasistole. Am dat-o pe magneziu din nou și foarte ușor calciu, fiind primăvară am mai avut momente de astea de oboseală cronică cu amalgamul de palpitații.
Momentan tot ce iau este jumate de nebilet, magnerot (2 tablete pe zi, deși în prospect scrie 2 săptămâni 6 tablete în 3 doze - eu iau ușurel să evit supradozarea). Am dureri în tot corpul, de la umeri, picioare, care pot fi de la coloane sau ce naiba... Câteodată simt și dureri în zona pieptului sau în spate.

Când mă simt așa ca "leguma" încep și mă interesez de un centru apropiat care face ablații de Fia. Accesibil pentru mine ar fi Cluj Napoca. Am citi pe net că la spitalul de recuperare se fac ablatii de Fia si ca e o echipa buna. As vrea sa-mi pun inima pe tava celui mai bun specialist din lume, dar am oroare de deplasari, de fapt trebuie sa fiu in apropiere de spital. Fia, chiar daca mai uit de ea, si-a pus amprenta serios pe "calitatea vietii" mele. Cateodata ma simt descurajat total, desi episoadele mele sunt "parfum" pentru alti suferinzi de Fia.

Este posibil sa-mi revin dupa suplimentare de magneziu, potasiu... vreau sa fac si niste analize dar as vrea sa elimin Fia, sau macar sa incerc, prin ablatie. Vreau sa fiu din nou "liber" cum am fost pana la 25 de ani happy

Deci se evolueaza in domeniul ablatiilor? Sa mai astept pana ceva procedura se maturizeaza? Din ce am citit ablatia de Fia paroxistica, cum am eu , are rata cea mai mare de succes si nu ar fi bine sa aman pana devine mai persistenta. Desi sunt 2 ani de cand nu am avut un episod major (ultimul a durat cam 14 ore), episoadele scurte (de cateva secunde) sunt mai dese. Pot sa fie la 2 zile sau la o saptamana... si oboseala asta cronica, probabil si de la anxietate.

(In 15 ani am avut nevoie o singura data de interventie in urgenta - perfurzie - ca sa revin la ritm sinusal. Daca o privesc din punctul asta de vedere, as putea sa raman optimist happy ... dar am aceste ruperi de ritm, de 5 secunde... "fia nesustinut" cum am citit printre termeni si nu stiu niciodata cand ies spontan din episod sau trebuie sa fug la urgenta. Treaba asta mi-a secat psihicul ca nu pot sa merg si eu la munte ca tot omul sau la mare, sau in concediu)

Multumesc pentru raspunsuri.


LE: "circula" pe net o stire din aprilie 2017, deci relativ recenta ca s-a efectuat cu succes prima procedura de crio-ablatie si ca aparatura necesara acestui tip de interventie a fost adusa si la alte spitale. Procedura este mai scurta ca durata si mai optimista.
Ce putem lua bun de aici? Se fac progrese? Este crio-ablatia mai eficace? Etc...
Salut și îmi pare bine să te "aud". happy
Crioablația se face mai demult. A doua mea ablație e din 2016 și a fost crio, la dr. V. la Floreasca. La Iași, dna. dr. Grecu cred că făcea doar crioablație cu mult înainte de București.
Crioablația are avantajele ei când vine vorba de eficiență. Întreruperea/izolarea țesutului generator de impulsuri anormale este absolut circulară, grație balonașului crio care intră pe venele pulmonare și creează cercul de leziune la locul de contact cu acestea. Privește aici și vei înțelege mai bine: https://www.youtube.com/watch?v=jHiPBUYBWyA
Oricum, electrofiziologul decide după studiu ce tip de ablație va face: crio sau radio. Dacă ai doar un flecușteț de filament rebel, ce poate fi asasinat cu radio, de ce te-ar chinui cu crio? happy

În ciuda a ceea ce spui, TREBUIE să ieși la aer, să faci mișcare. Uneori, ca să evoluăm, trebuie să facem și ce nu ne place.
Baftă!
Salut ursamajor happy
Cum esti dupa a 2-a ablatie?

Se poate ca in cadrul aceleiasi proceduri de studiu sa decida ce tip de ablatie foloseste si sa ma tot scuteasca de fia?

Ies la aer, misc pe aparat de asta multifunctional, am grija la stilul de viata, dar amenintarea este permanenta. Si daca ma ridic brusc sunt momente cand este un fel de aritmie (inima bate rar, dupa care repede). Am tot felul de manifestari care poate nu se leaga de fia ci de anxietate sau deficienta de minerale. Am avut perioade in care am facut sala acasa cate o ora, transpirat si ma simteam bine sa fac efort. Fara probleme... dar am "caderi" de astea cand numai daca urc 1 etaj si inima o ia la galop.
Păi, în noiembrie trecut am făcut anul, am intrat în al doilea. Cum să fiu? Fără medicamente, fără FiA... happy
Cu menifestări ca ale tale, cred eu că te califici pentru ablație, ți-am mai spus-o și aici și... acolo. winking Trebuie să-i explici aritmologului că viața îți este un calvar, că ai crize dese, dar scurte (înțeleg) și el va ști ce să facă. Multe din senzațiile descrise arată că ai și cu un fond anxios și va trebui să reduci chestia asta în paralel cu rezolvarea problemelor cardiace. Astea merg mână-n mână, creând un cerc vicios.
Sara bună!

Joi m-a sunat asistenta doctorului că-s pe lista de așteptare pentru ablație și probabil o să-mi vină rîndul prin octombrie-noiembrie ac. A sunat telefonul după cîteva zile de tăcere, fiind în munți fără semnal, telefonul l-am purtat după mine să fac poze și să citesc seara în cort, dar de citit n-o prea mai fo cine. Acuma îs cam juma-juma hotărît, sau mă rog, nehotărît, ca să fac ablația. Dacă mi-ar veni rîndul în august-septembrie cel mai probabil că o să-i spun ca să mă pună pe lista de așteptare pentru la anul, acum fiind pe listă din septembrie anul trecut.

Din noiembrie anul trecut, de cînd mi-a făcut conversia, n-am avut nici un episod de FIA, chiar dacă văd că n-am reușit să slăbesc nici măcar în munți, unde m-am săturat doar cu ... rîs ... happy în condițiile în care făceam zilnic cca 30 km pe jos cu rucsac de 40 kg în spate și cu niște încălțări care-mi rodeau .. nervii. Drept îi că sara mai cuștuleam cîte-un ștoampăr de horincă și-o dărabă de clisă pticurată pă scrijaua de ptită cu ceapă ... că altfel la ce foc să mai trăiești ... happy

Numai bine!
Esti de admirat pentru tonusul tau optimist si umorul care nu te paraseste in nicio imprejurare! happy

P.S. Cred ca ai fost Pozitron...intr-o existenta anterioara!
E bine că n-ai mai avut niciun episod de FiA, dar să știi că nu se vindecă decât prin... ablație. Așa că dă-i-nainte cu tupeu și fă ablația, nu renunța pentru această vremelnică acalmie, chiar dacă pare îndelungată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă