Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Nu merge nici cu tratamentul cel nou am avut cat de cat sperante cu chinidina arena 200mg ca o sa imi mai rareasca din crize de fia, dar din pacate are reacti adverse ,in 5 zile de tratament am avut diaree ,tahicardie in fiecare zii cu puls peste 100bpm am fost nevoit sa intrerup,oare ce se intampla daca nu mai iau nici o tableta pentru fia ,in afara de anticoagulant la care nu se poate fara el.Am ajuns sa facem experiente ,incerc sa fac mai multa miscare si regim ,
AM 1,78 inaltime
86 kg greutate pe care o mentin de 11 ani
Tensiunea arteriala o am la 115,135--75,85 .
Daca s-a ma intrebat, scuze...

Ca sa-mi tin fibrilatia atriala in frau, acu cativa ani, luam suplimente de calciu si magneziu. Acuma iau doar 2 tablete de magnerot pe zi, pentru ca de calciu ma cam feresc, stiind ca excita inima.
Totusi, sunt convins ca din cauza lipsei de calciu (ionic) am tot felul de simptome: spasme musculare (imi tremura ici colo cate un nerv, fara dureri), senzatia de lipsa de aer (care se atenua dupa ce luam calciu in cura).

Nu stiu daca asimilez suficient din alimente.
Nu ştiu cât de eficientă e calea aceasta. Pentru piticii de la mansardă e bună! Şi să iei suplimentele fără să ai nevoie (dacă analizele o spun), iar nu ştiu cât de eficient e. Spasme musculare am şi eu, dar le-aş pune mai degrabă pe seama stării mele de încordare, nu pe absenţa vreunui mineral, atât timp cât analizele îmi ies foarte bune.
Odată ce la locul cu pricina există un mic firicel rebel care poate porni FiA, cred că formula asta de consumat suplimente este doar (cel mult) un paliativ.
Am citit cateva studii despre coenzima q10 sau omega 3 din tabletele de ulei de peste. Magneziu, calciu si potasiu sunt foarte importante pentru inima.
Cred ca exista acea diferenta dintre calciu din analize si calciu existent in muschi, oase (parca ii calciu ionic, care este o analiza distincta).
Da, magneziu este bun si la piticii de pe creier.
Consumul de magneziu si calciu este mare cand esti stresat, ba chiar poti face analize sa-ti iasa in limite normale dar tu sa ai tot felul de simptome asociate cu lipsa de minerale.
Da, FiA se bazeaza pe focare aberante dar asa cum apneea provoaca sau agraveaza, si un mic dezechilibru mineral o complica.
Ar fi cumva exact opusul postului negru din link (sti la ce ma refer), unde consumi doar apa o perioada.... sa inveti organismul sa-si ia din rezervele proprii.

Apoi vitamina c, antioxidant puternic... Cat despre alimentele din comert, acele legume aspectuoase dar cu valoare nutritiva zero... Pana in sezon cand poti rumega ceapa verde de pe ogor, mai este.
Daca punem in balanta ca farmaciile vand toate prostiile din lume...

Incerc si eu ce pot happy
Probabil ceva tablete naturiste, doze mai mici, pe perioada, in combinatie cu magneziul care sa calmeze inima.

Macar si pentru faptul ca daca ti-i dieta, sa nu privezi organismul de minerale. Daca as slabi, as preveni o apnee, as elibera inima de sarcina.

Zic si eu...

Daca am citit ceva studiu australian in care se zicea ca americanii au rata mare de Fia in comparatie cu chinezii... pana in momentul in care chinezul se muta in state, unde dintr-o data au aceeai prelevanta cu americanul de rand in materie de FiA. Deci fast food, junk food, lipsa de minerale din ele... stil de viata.

Daca as sti si ce firme sunt de incredere cand ii vorba de suplimente, pentru ca este exlus sa cumperi "vitamina c" de la casele de marcat din LIDL. Ba au si "arome" de lamaie. Adica vrei suplimente si bagi in tine E-uri si substante cancerigene. Sunt chiar langa prezervative. Bai, le si cumpara lumea!
Eu ma refer la vitamina C clasica, si daca am focare de FiA, macar sa fac ce pot sa-mi protejez vasele, inima.

Hai ca m-am lungit happy
Eu despre calciu ionic vorbeam. happy
Am citit și eu chestia aia cu americanii. Obezitatea e cea în corelație directă cu FiA, alimentația junk food putând duce la obezitate. Dar la obezitate duce și o dietă non junk food excesivă și fără mișcare. Cel puțin noi, românii, nu prea avem cultum mișcării și de aici buba, nu doar de la alimentație.
(15-02-2017 02:58 PM)francisc a scris: [ -> ]... oare ce se intampla daca nu mai iau nici o tableta pentru fia ...
Scapi de diaree ... happy
Bună asta. laughing
Apropo de suplimente, SH spunea acum câțiva ani că cel mai bun mg ar fi clorura de magneziu. Mai e valabil sau a ieșit altceva mai bun? Cât despre calciu știu că nu se ia împreună cu mg ci la câteva ore distanta, iar atunci când se ia o perioada mai lunga de timp se măsoară și calciul urinar. Cât despre limitele normale ideal ar fi sa se situeze în jumătatea superioară a intervalului de referință...Cel puțin așa mi-a spus un medic
Hai noroc!! De la mic pînă la mare, la această adunare ... happy s-aveți pace-n inimioare ...

Vă supun atenției o treabă constatată de mine, urmată de o întrebare ... sau mai multe ...

Iau anticuagulant de cca 2 ani jumate, pînă la 1 martie 2016 am luat Sintrom, iar de atunci Xarelto. Pentru cei care nu-s în temă (nu că eu aș fi tare) , pentru Sintrom trebuia făcut testul INR în fiecare lună, iar pentru Xarelto, care este mult mai scump, nu mai trebuie test INR.

Bun .... într-un an jumate cît am luat Sintrom nu știu dacă mi-a ieșit testul INR bun de două sau trei ori, în rest nu l-am putut regla nicicum. Dacă adăugam un sfert de bumb era prea mare, dacă-l luam era prea mic. După ce mi-a făcut conversia, respectiv 1 martie 2016, am început să iau Xarelto, la care mi-a zis că nu mai trebuie testul INR. Totuși eu l-am făcut după două luni și mi-a ieșit 1,5. L-am întrebat pe medic de ce e mai mic și mi-a zis că Xarelto acționează altfel. Altfel cum?

Mi-a mai zis să nu cumva să-l întrerup fiindcă medicamentul ăsta ʺînseamnă viațaʺ! Nu l-am întrerup deși mai mult de o jumătate de an l-am luat numai pe el, pe celelalte le-am scos din proprie inițiativă după tot felul de scheme încercate sub îndrumarea medicului ... și eșuate ...

Săptămîna trecută am ajuns la stomatolog să-mi facă o extracție. ʺCe medicamente luați?ʺ ... ʺIau anticuagulant, Xarelto!ʺ ... ʺO, păi în cazul ăsta nu vă putem face extracția! Vorbiți cu medicul cardiolog dacă puteți întrerupe administrarea lui ... ʺ ... Îl întreb și-mi răspunde că îl pot întrerupe, fără să mă mai întrebe altceva ... Oricum luna asta trebuie să merg la controlul de 1 an de la conversie.

Mi-a făcut extracția miercuri, alaltăieri, dar mi-a dat 5 zile de tratament cu antibiotice plus încă trei feluri de medicamente printre care unul nu merge cu anticuagulantul. Așa că de duminică n-am luat anticuagulantul ...

Dar altceva vreau să zic ... dacă anul trecut anticuagulantul însemna viața, nu aveam voie sub nici o formă să-l întrerup, acum de ce l-am putut întrerupe? Asta-i una la mînă ...

Azi am făcut un test INR și mi-a ieșit 1,32. No, acum ce înseamnă asta? Zice că pentru oameni sănătoși INR-ul trebuie să fie între 1 și 2, parcă. Sub tratament cu Sintrom l-am avut cînd 1, cînd 6, umbla hai-hui prin lumea folkului. Ce a putut păzi ăsta un an jumate cît l-am luat?

Sub tratament cu Xarelto INR-ul a fost 1,5 și mi-a zis că-i bun. Acuma ce să mai cred? Duminică termin tratamentul de acum și ar trebui să reiau anticuagulantul. Dacă îl întreb pe medic știu ce zice. Voi ce ziceți? Unde-i adevărul? happy

Doamne ajută!!
Dacă ești în ritm sinusal, nu e niciun risc. Paradoxal, și în FiA dacă ești riscul nu e foarte mare, deși e prezent. Riscul foarte mare e când ieși din FiA, mai ales dacă ai fost mai mult în criză. Explicația e simplă: la reluarea ritmului sinusal și revenirii eficacității de pompă a inimii (mult diminuată în FiA) trombii formați în atrii datorită stagnării sângelui (din cauza ineficienței despre care am scris anterior), pot fi expulzați în circulația sanguină spre cap, cord sau plămâni. Doamne fer'!
Așa că dacă mai faci crize de FiA, trebuie musai să iei anticoagulantul. Într-adevăr este viață. Pe sărmana maică-mea am pierdut-o de la un AVC urât făcut pe fondul FiA permanente. sad La vremea aceea nu eram deloc în temă cu aceste lucruri, poate aș fi acționat altfel. Dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă