Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
intamplator ? m-as mira mam speriat foarte rau
Tatăl meu în vârstă de 83 de ani, diagnosticat cu fibrilație se simte slăbit și I s-au umflat picioarele. Care este explicația umflarii picioarelor? Poate avea legătură cu fibrilația?
Da are legatura cu inima , circulatie foarte proasta in membrele inferioare , mai ales ca a fost diagnosticat cu fibrilatie .
Tatal meu avea astfel de episoade si a avut nevoie de stimulator cardiac.
Sanatate si numai bine .
Am fost la cluj la institutu inimi pentru eco dopler si investigatie a zis prof Radu Capalneanu ca problema inimi mele e pe parte electrica si mi-a recomandat rytmonorm 3 *1 zi ce parere aveti , acum fac si pentru glanda tiroida , cand si cand cand sunt agitat toti muschi pe mine vibreaza oare de ce ?
Să mai băgăm un lemn pe foc, că-i tare frig p-aici ... happy ʺŞi mînă fotoliul spre sobă, / La horn să ascult vijelia, / Sau zilele mele - totuna - / Aş vrea să le-nvăţ simfonia ..ʺ

O scurtă trecere în revistă a anului 2016 din punct de vedere medical se învîrte în jurul inimioarei și a palpitațiilor ei. După ultima monitorizare holter, înaintea conversiei electrice din data de 1 martie, au ieșit 23h 22 min (97,36%) fibrilații (sau, mă rog, fibrilație, să nu-i zgîrîi pe scoarță pe scorțoși), cu 5670 de extrasistole, iar pulsul oscilând între 59 și 237 bpm. A urmat conversia cum am mai spus, în data 1 martie, după care ecograful și concluziile pe foaia de externare, respectiv:
Diagnostic principal:
- Fibrilație atrială persistentă de lungă durată convertită electric la RS;
Diagnostice secundare:
- Hipertensiune arterială esențială gradul IIB;
- Hipertensiune pulmonară secundară moderată;
- Cardiopatie ischemică silențioasă;
- Insuficiență mitrală gradul II;
- Insuficiență tricuspidiană gradul II.

Trei luni după conversie a funcționat treaba tot aiurea, cu mai multe încercări de reglaj medicamentos, pînă am renunțat din proprie inițiativă la medicamente, în afară de anticuagulant. Trebuie să spun că după conversie am început și un program de regim alimentar combinat cu mișcare, prin care am ajuns de la greutatea de 130 kg la 1,8 m, la 110 kg în prezent. Chiar bun de Crăciun ... happy

Aproape 6 luni de zile n-am știut că am inimă, în condițiile în care la fiecare sfîrșit de săptămînă o scoteam pe munte, condiții destul de dificile și pentru sănătoși, nu cardiaci. Cine are chef se poate plimba împreună cu ... Bordan, prin M-ții Maramureșului ...

http://pepotecidedor.blogspot.ro/

Prin luna octombrie a făcut primele figuri, cînd am reluat ocazional o parte din medicamente, respectiv Betalok și Amiodaronă. Erau doar extrasistole dar nu chiar deranjante. Duminica trecută în schimb, pe la 7 seara, am simțit că a luat-o razna de tot, tensiunea 160/100 iar pulsul peste 100 bpm, bineînțeles aiurea. Mai mare bătălie am avut de dus cu soția, la care îi trebuia .. urgențe, decît cu inimioara. Mă îmbolnăvesc mai tare numai la gîndul salvării nu să mai sun după ea ... happy Chestia e că nu mă deranjau și nu mă deranjează nici acum așa de tare.

Am vrut să analizez eu la rece treaba, să văd cu ce am supărat-o de face figurile astea. Odată cu instalarea frigului plimbările s-au redus, iar mișcarea aproape a dispărut, regimul alimentar trecînd prin mațul porcului, cu jumări, cîrnați, și alte ʺlegume porcoaseʺ. Greutatea asta văd că o mențin de cca 3 luni, dar nu-i sigur că tot așa voi prinde Anul Nou ... ori Boboteaza.

Mi-am adus aminte că starea asta, din vremea asta de iarnă, o știu de mulți ani. Simțeam tot așa inimioara, parcă bolborosește ceva p-acolo, urmat de un fel de gol. Mi-am adus aminte că diminiața îmi curgea des sînge din nas, deși pe atunci nu monitorizam tensiunea sau pulsul. Am luat diagnosticul de ieșire din spital, cu cardiopatia ischemică și insuficiența mitrală, să văd cu ce se mănîncă.

De ce a crescut tensiunea de la 120/60 la 160/100, fără să existe un motiv aparent? Mi-am adus aminte de schimbările vremii, de schimbările de presiune atmosferică, de fazele lunii și influența lor, pe care le-am urmărit de multă vreme, și de care pot spune că pe mine presonal mă influențează. Nu vorbesc în numele altora doar al meu. Mi-am amintit că l-am întrebat pe aritmolog dacă cardiopatia ischemică și insuficiența mitrală pot produce fibrilații? Mi-a zis că pot? Bun, dar nu-i mai importantă în primul rînd tratarea acestora decît a fibrilației, și-abia după aia a ritmului? Îi înțeleg poziția, fiecare boală avînd specialistul ei ...

Poate au trecut și 30 de ani de cînd umblam toamna și primăvara la tot felul de analize, pe fondul acelorași simptome, cu diagnosticul de ʺastenieʺ, cu care m-am obișnuit pînă la urmă și m-am împrietenit cu ele. Acea creștere de tensiune eu o pun mai mult pe seama aceleiași astenii de pe vremuri, dar acea creștere, coroborată cu cardiopatia și insuficiența mitrală, declanșează fibrilațiile inimii.

Acuma tensiunea scade și cu medicament și fără, pulsul la fel, dar văd că n-a mai intrat în ritm sinusal de două săptămîni. Vine și Crăciunu cu corinda de la bunu, cu cărnațu de la grindă, rugă sfîntă spusă-n tindă ...

S-aveți zile luminoase, cu sfinte sărbători frumoase, iar lumina cea divină să vă ungă la inimă ... vă urează an de an al vostru prieten ... Bordan!! Sau, mă rog, Electron, pentru cine vrea așa ... happy

Doamne ajută!!
Îmi pare sincer rău să aflu că ești din nou în FiA.
Nu pot să nu te admir și să nu te invidiez pentru optimismul de care dai dovadă. Personal, aș fi clacat, dacă aș fi fost nevoit să experimentez cele trăite de tine. Pe de altă parte, anxietatea mea m-a făcut să acționez. Oi fi făcut bine, oi fi făcut rău, viitorul o va spune. Dar măcar n-am stat cu mâinile-n sân. Cu conduita asta nu-s de acord.
Mă mâhnesc (pe bune) să văd că nu încerci măcar să mergi mai departe cu investigațiile la un nivel mei înalt. Nu-mi mai amintesc perfect istoricul tău, dar aș încerca la altcineva decât un cardiolog rutinat. Aș căuta sfatul unui electrofiziolog bun. Nu dau nume, dar se pot face recomandări în acest sens.
E bine că ai slăbit. Bine ar fi să continui și să încerci să nu exagerezi de sărbători.
Multă sănătate!
Bun ... trecut-au peste noi și vînturi și ploi, și rele și bune, iubiri și nevoi ..

Au trecut și sărbătorile, fără excese de nici un fel, așa cum șade bine omului cuminte ... ori cu minte ... happy am pus totuși 2-3 kg, dar le-am dat jos că nu mi-au plăcut, o să vă spun cum ...

Pe data de 5 ianuarie am fost la un cardiolog mai mult pentru un test de efort, fiindcă nu puteam face legătura dintre fibrilații și efort, de ce mă simțeam mai bine la efort și după, dacă nu aveam voie să fac? Toți pînă la doctorul ăsta mi-au spus că n-am voie să fac efort fizic, ăsta fiind singurul care mi-a spus că pot face oricît atît cît pot! Hopa!! Pot face cît pot! Asta am vrut să aflu ...

Test nu mi-a făcut, a zis că n-are rost că știe că rezist la efort după cum m-a văzut. Eu i-am spus că la efort se reglează tensiunea și pulsul, dar tot nu mi-a făcut. Mi-a făcut EKG-ul, tensiunea, pulsul, cu medicamente suplimentate, inclusiv pentru tensiune, care a fost 160/90, iar pulsul 140 bpm în repaus. I-am spus că vreau să fac testul de efort fiindcă în săptămîna 9-14 ianuarie vreau să merg în cantonament la munte cu rugbyștii. ʺȘi vrei să alergi împreună cu ei?ʺ ... ʺNu vreau, că nu cred că pot! Dar p-acolo pe lîngă ei ... ʺ ... ʺPoți să faci orice te lasă inimioara să faci!ʺ ... noo ..

În fibrilații respiram mai greu, mă oboseam mai repede, transpiram și parcă nu mă săturam de aer, tot la cîteva respirații simțeam nevoia să trag aer în piept mai forțat. N-am luat medicamentele, am zis că le iau după cantonament, în cantonament am luat doar anticuagulantul. Dar miercuri după masă, după o plimbare la -10 grade și o piscină, a intrat în ritm sinusal, cu tensiunea 125/70 și pulsul 58 bpm. De atunci văd că merge bine, dar am luat începînd de luni betaloc și cordarone, cîte una pe zi, nu 4 cîte mi-a recomandat medicul.

Culmea e că atunci cînd am fost la medic am simțit și eu că nu merge bine treaba, simțeam inclusiv pulsul bătînd aiurea. Asta a durat cîteva zile, dar odată cu apropierea cantonamentului s-au liniștit treburile. O să încerc să mai slăbesc cîteva kg să văd cum funcționează treaba, acum am 110 kg la 1,8 m, greutate pe care o mențin de cîteva luni bune.

Am observat că întotdeauna în fibrilații tensiunea urcă, de la 120-130/ 60-70, cît o am normal, la 150-160, aparent fără motiv. Dacă pulsul e normal și tensiunea e bună. Acuma le-am luat ... 125/70 cu 58 bpm pulsul, iar aseară au fost 114/62 cu 61 bpm.

Dumnezo vă-mbucure!! Veci să nu vă supere ...
Buna ziua! As dori și eu o părere cu privire la o înregistrare holter. N-o să vă plictisesc cu tot raportul ci doar cu ceea ce mi-a atras mie atenția, mai ales din cauza că medicul cardiolog nu mi-a spus nimic despre asta și nici nu mi-a dat tratament. Deci scrie că am fost în fibrilație timp de 25% din timp cu un maxim de 338 bpm. Ce credeți?
Poate că ar trebui să schimbi cardiologul?
M-am gândit și la asta dar locuiesc intr-un oraș mic și nu am de unde alege...Oricum mă voi întoarce la dânsa pt explicații suplimentare. Eu m-am prezentat la cardiolog pt niște palpitații destul de dese și supărătoare însoțite de amețeli, stare de leșin, oboseala extrema care îmi afectează viața de zi cu zi. Am pus totul pe seama copiilor mici și nazdravani dar la ecografie s-a descoperit prolaps cu insuficienta gr 2 din cauza hipertiroidismului tratat cu i 131 și transformat in hipo. La holter mi-au ieșit câteva extrasistole și alte fenomene mai mult sau mai puțin grave dar pt care nu mi-a dat nici un tratament zicând că sunt f puține. Despre fibrilație nu a spus nimic, am văzut eu acasă...M-am panicat când am văzut 338! Nici măcar nu mi-am dat seama când s-a întâmplat. Probabil am simțit niște palpitații că de obicei. Cum sa fac să-mi dau seama că sunt în fibrilație? E nevoie de tensiometru? Am înțeles că poți face fa și cu puls mic.Menționez că am 40 de ani, toate analizele in regula, tesiune spre limita de jos, puls mic de obicei. tratament doar cu euthyrox 50 pt hipotiroidism.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă