Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Si eu fac la fel, 99% sunt noaptea si foarte putine spre dimineata. La mine inca nu tin asa mult, dar tot la fel, s-au indesit. Naiba sa le ia. A aparut "pe afara" un alt medicament Eleclazine, care spun unii ca poate controla exact curentii aia ce intretin fibrilatia. Om vedea ce va mai fi.
Nu prea se stie exact cauza, la simpozionul de FIA de anul acesta, s-a recunoscut oficial ca teoria "multiple reentrant wavelets" - aia cu circuitele de reintrare (nu stiu cum sa ma exprim mai academic) nu are legatura cu realitatea. Pana la urma ar fi tot focare, 90% din cazuri in venele pulmonare, restul de 10% tot in atriu, dar mult mai greu de gasit.
Sunt tot mai multe studii care spun ca FiA debuteaza ca o problema a sistemului nervos si devine trepat o boala de inima.
Gasesti toate povestile astea aici:
http://www.afsymposium.com/
Buna dragi inimosi .
As vrea sa stiu din ce cauza cand intru in fibrilatie,in timp de o ora trebuie sa urinez cam din 10 in 10 minute ,mai ales noaptea e un chin pe capul meu,dimineata cand ies din criza nu mai sunt bun de nimica si am o oboseala groaznica timp de cateva ore.
Și mie mi se întâmplă la fel: pipi, caca și frig/frisoane în extremități, mai ales. Inițial puneam astea pe seama faptului că mă speriam. Dar la ultimele crize de FiA am fost atât de indiferent încât s-a spulberat această presupunere.
O posibilă explicație ar fi aceea că inima nu mai este la fel de eficientă ca în RS și organele "se sesizează". De aceea, probabil se modifică ceva în echilibrul fluidelor ceea ce face ca apa să fie eliminată.
In timpul crizelor de fibrilatie atriala sau al altor aritmii supraventriculare, atriile secreta o peptida denumita "Atrial Natriuretic Peptide (ANP), care este un vasodilatator ce determina rinichii sa elimine mai multa apa din sistemul circulator, contribuind astfel la micsorarea tensiunii arteriale. Initial si eu am crezut ca este doar raspunsul eliminarii de catecolamine, ca urmare a anxietatii instalate. In realitate, iata ca este un mecanism declansat de atrii atunci cand creste volumul sanguin ca urmare a aritmiilor paroxistice supraventriculare! happy
Asta nu inseamna ca intr-o anumita masura cresterea frecventei urinare nu este si rezultatul direct al cresterii frecventei cardiace ca urmare a aritmiei, ceea ce are drept rezultat un flux sanguin mai ridicat prin filtrul renal si cresterea debitului urinar.
Zua bună, lume faină!!

Vreo 3 luni de la conversia electrică făcută la 1 martie anul ăsta, am funcționat mai mult dereglat decît reglat. Prin luna iunie am renunțat la amiodaronă și betalok, rămînînd doar cu anticuagulantul. Cele de tensiune le-am scos la o lună de la conversie, fiindcă cu ele tensiunea îmi scădea pînă pe la 80/50, la 130 kg cîte aveam atunci, la 180 cm.

Din iunie pînă acum două săptămîni n-am știut că am inimă, așa silențios mergea ... happy 120/60 tensiunea, 60 bpm pulsul în repaus. Acum vreo două săptămîni a făcut primele figuri, m-am trezit dimineața cu ea dereglată, dar fără intensitatea de anul trecut, cînd pulsul era de 140 bpm în repaus, acum era de 70-80 bpm, iar tensiunea de 130/70. Două zile a mers aiurea, iar a treia zi am luat o amiodaronă și a intrat în ritm normal, dar pulsul a rămas pe la 70 bpm. A scăzut la normal după alte două zile, a mers așa pînă alaltăieri, cînd iar s-a dereglat. Acuma văd că-i tot dereglată dar dimineață am luat o amiodaronă.

Ce vreau să mai zic ... anul trecut, cînd eram în fibrilații, transpiram foarte tare în repaus, acum văd că nu transpir, și la efort puțin simt diferența, chiar ieri am urcat pe un vîrf de munte. Dar altceva se manifestă acum, ce simțeam și anul trecut și simt de cîțiva ani buni, o durere deranjantă a mușchilor spatelui în dreptul plămînilor. Chiar l-am întrebat pe medic dacă această durere, sau acești mușchi, n-au legătură cu fibrilațiile. Mi-a zis că e imposibil să aibă, lucru care pe mine nu m-a convins, fiindcă în lumea asta este posibil și ... imposibilul. Probabil de mulți ani mușchii ăștia, care bănuiesc că-s influențați mai tare de vreme, de umiditatea și electricitatea atmosferică, și de trecutul lor bineînțeles, au dereglat și mersul normal al inimii. Și reumatismul e o formă de electricitate, influențată de electricitate, la fel ca nodul sinusal. Voi n-ați pățit, nici unul, așa ceva?

Doamne ajută!!
Senzațiile acelea de dureri discrete în spate (la mine apare în plus și tusea) sunt date tot de inimă, când e în FiA, nu invers. Mi se întâmplă și mie. Deci, colegu', problema e la inimă, lasă holismul ăla de baltă de care e plin netul și tratează-te cum trebuie. Altfel, s-ar putea cândva (mai devreme sau mai târziu) să nu mai ai ce trata și nu-ți doresc asta. winking
(30-10-2016 02:37 PM)ursamajor a scris: [ -> ]Altfel, s-ar putea cândva (mai devreme sau mai târziu) să nu mai ai ce trata și nu-ți doresc asta. winking

Tu crezi că ai altă variantă? happy Sau tu vrei să mergi întreg și nevătămat dincolo? happy)

Eu îți urez oricum succes la următoarea intervenție, chiar dacă tu nu crezi în minuni!

Doamne ajută!!
Mulțumesc, cel puțin eu am conștientizat problema și încerc s-o tratez, nu să mă las în voia sorții/providenței/zeilor/etc. De se poate, bine, de nu se poate, mergem mai departe. Important e să-ți folosești acel liber arbitru, că Domnu' ți-o da, dar de cele mai multe ori nu-ți bagă și-n traistă. winking
salut vin si eu la dvs ca as dori sa primesc ceva raspunsuri de la cei ce stiu ce inseamna asta . ma numesc raul am 27 ani facuti curand .... si tot de curand am facut primu episod de fibrilatie arteriala paroxistica pana acuma aveam extrasistole 50 -100 zi cand cum si poate si fiblilatie cateva secunde dar nu stiam pana acuma . dupa 4 ore petrecuti in urgenta am iesit din aceasta fibrilatie iar medicu ma lasat acasa cu mentiunea sa iau nebinet 5 mg 1/2 zi si panangin 2 zi , sincer nu stiu ce sa fac sa consult alt medici sau sa plec la un consult amanuntit , cu 1 an in urla am facut toate analizele si totu a iesit bine inclusiv glanda tiroida , am fost la multi medici din cauza extrasistolelor dar de fibrilatie nu stiam , is foarte suparat ... nu ma asteptam la asa ceva poate fi oare si pe baza nervoasa?

tin sa mentiunez ca am fost la multi cardiologi inainte de faza cu fibrilatia si zicea ca am o inima sanatoasa doar din 10 medici o doctorita a vazut prolaps de valva gr 1
Porneste investigatiile sa vezi cauza. Un episod poate fi doar intamplator, dar daca se repeta trebuie sa iei masuri.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă