Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
(16-07-2016 03:06 PM)cop a scris: [ -> ]A fost cineva in tratament cu cordarone inainte de ablatie? "Incurca" cu ceva decizia si planificarea ablatiei? Stiu ca se elimina in vreo 50 de zile, si ca are si efecte adverse urate.

Da, am fost. Nu incurca cu nimic. Poate doar ca ai sansa de a ramane in sinus, ori pentru ablatie e, poate, mai bine sa fii in aritmie cand te iau la "perpelit". Efectele adverse se pot vedea si la muuulte luni dupa inceperea sau chiar intreruperea tratamentului. Pe de alta parte, s-ar putea sa nu ai niciun efect secundar.
Așa e, mai bine e să fii în criză dacă urmează curând ablația. Oricum o să ți se spună să întrerupi antiaritmicele înainte. NU ȘI ANTICOAGULANTUL, mai ales dacă sunt crize multe.
Eu am fost pe Cordarone cam un an, apoi n-a mai fost eficient. Trecut pe Ritmonorn, care și-a pierdut și el eficiența relativ repede, dar deja crizele erau foarte dese. Doctorița cardiolog a păstrat Sotalolul ca as din mânecă. Încă nu l-am folosit pentru ieșit din crize. Paradoxal, din crize ieșeam și ies doar cu Cordarone pe injectomat, chiar și când pastilele erau ineficiente.
Vasile si ursamajor, din raspunsurile voastre sa inteleg ca daca inainte de ablatie ai o criza trebuie sa ramai in fibrilatie pana la ablatie (inainte insemnand cat? ca nu cred ca as putea sta prea mult in fibrilatie, gen zile sau saptamani). Eu aveam impresia ca in timpul interventiei iti declanseaza fibrilatia.
De sambata la indicatia medicului cardiolog sunt pe cordarone si am scos flecainida din schema. Iau si concor 5mg 2 jumatati pe zi. Problema este ca mi-au reaparut extraurile care ma dispera, mai ales seara inainte de culcare, dar si ziua. Iar aproape la fiecare extrasistola mi se pare ca intru iar in fibrilatie (sau flutter ce-o fi). Deci am doua belele pe cap: extrauri cu kilogramul si permanenta amenintare a flutterului... imi era mai bine cu flecainida deoarece nu mai aveam asa multe extrauri dar am facut flutter sub tratament.
Azi noapte am purtat un poligraf, dar numai somn nu am avut, din cauza extraurilor am adormit foarte greu si m-am si trezit de vreo 4-5 ori. Cu toate acestea medicul a spus ca nu am apnee, ci hipopnee usoara. I-am spus ca nu am dormit bine noaptea, mie mi s-a parut ca am stat mai mult treaz, si sa nu fi avut vreo influenta asupra investigatiei. Mi-a spus ca nu. Sincer ma cam indoiesc de rezultatul poligrafului.
Noaptea sunt bradicardic serios, pulsul imi scade pana pe la vreo 40 si ceva - nu mai retin exact cat am vazut pe rezultatul poligrafului, media este la 50.8 bpm. I-am trimis medicului cardiolog o intrebare daca trebuie sa fac ceva in acest sens (eventual doza mai mica de betablocant), inca astept raspuns. Voi luati si betablocant in timpul tratamentului cu amiodarona?

Ziua in repaus am in jur de 50 bpm - apropo de bradicardie
Nu trebuie obligatoriu să rămâi în criză, ci dacă se-ntâmplă e mai bine pentru medic. Evident, la studiul fiziologic preliminar, ei stimulează cordul după niște protocoale menite a pune în evidență zonele ce trebuiesc ablate.
Și eu credeam că dacă intru în FiA nu mai ies, dar chiar în preziua de dinainte de ablație mi s-a declanșat o criză din care am ieșit spontan după vreo 24 de ore. Astfel, la ablație eram în ritm sinusal și au trebuit să aplice stimulările sus-menționate.
Eu aveam și antiaritmic în schemă, dar și betablocant. Cardiologul știe mai bine, nu lua/aplica sfaturi de la noi. smug
Si eu am sub 50 batai in timpul somnului. Eu numai noaptea fac fibrilatie, parca e ceas, stiu de pe la orele 20-21 daca in noaptea ce urmeaza fac fibrilatie sau nu, incep niste extrasistole mai urate, una dupa alta si fasciculatii pe tot corpul. Culmea e ca atunci cand am fost pe holter, mi s-a spus ca acele extrauri sunt ventriculare. Imi notasem ora si munitul exact (inclusiv ala de pe holter, avea un ecran mic). Ma asteptam sa fie atriale. Ziua, indiferent de efort, fac numai extrasistole, fibrilatia nu porneste. Cand sunt in puls scazut, incepe distractia. Ca naiba..... Daca nu ma misc nu se opreste, daca ma plimb prin casa, beau apa cu inghitituri mici, mai "ţopai" prin bucatarie, se opreste intre 30s si 2-3 ore, in ultimul an. La inceput faceam crize lungi dar la intervale ceva mai mari (2-3 luni).
Eu folosesc flecainida daca nu se opreste singura dupa prima ora.

PS: Din spusele altora bradicardia e mai rea decat fibrilatia. Eu inca nu am experimentat asa ceva ziua, probabil am noaptea, dar dorm (evident cand nu fac fibrilatie happy ).
Să vă povestesc și eu ce-am mai isprădit, poate învață cineva ceva din isprăvile mele .. happy dar nu le recomand nimănui.

V-am scris că în 4 iunie am fost la cardiologul care mi-a făcut conversia electrică pe data de 1 martie, să-i spun că pulsul scădea frecvent sub 50 bpm, în condițiile în care luam o pastilă de Betaloc și una de Cordarone dimineața, iar seara anticuagulantul. Mi-a zis atunci să reduc Betalocul la jumătate, dar pulsul tot așa era, 48-50, i-am scris, nu mi-a mai răspuns, așa că am scos de tot Betalocul din data de 10 iunie.

De cîteva ori am mai făcut extrasistole iar pulsul urca pînă pe la 70 bpm, cînd am văzut prospectul de la Cordarone, că e contraindicat în cazuri de bradicardie, el însuși producînd extrasistolele și mai departe fibrilațiile.

Episoadele de fibrilație pe care le-am făcut vreo 3 luni după conversie urcau pulsul pînă pe la 140-150 bpm. De cîteva ori am încercat să forțez eu nota făcînd efort fizic intens, așa cum am putut, iar după efort pulsul cobora regulat, ajungînd tot la 50, sau sub. Am hotărît să scot și Cordarone să văd ce se întîmplă, doctorul nemaiavînd vremea mea, sau cenți pe cartelă.

Acuma funcționez a doua săptămîni numai cu anticuagulantul de seara, dar pulsul tot așa e. Dacă forțez urcă pînă pe la 70 dar coboară înapoi tot pe la 50. M-am uitat și la simptomele bradicardiei: ʺameţeli, presincopă şi sincopă (leşin), oboseală la efort, dispnee, palpitaţii, angină pectorală, edeme la nivelul gleznelor şi dificultăţi de concentrare şi de respiraţieʺ, în afară de ceva palpitații pe care le simt mai ales dimineața, altceva nu se manifestă nimic. Deocamdată!

Între timp am fost în concediu, la o stînă în munți cu 3 ore de urcat ca pe vîrful casei, unde am mîncat mîncarea de bază, mămăligă cu brînză, și fructe de pădure de toate felurile, și am slăbit bine, am ajuns la 117 kg de la 130 în aproape două luni, și, într-adevăr, altfel merge treaba.

Nu știu ce să zic, medicul și cînd am fost ultima oară la el mi-a zis că numai ablația rezolvă menținerea ritmului și frecvenței fără medicamente, și chiar a insistat să fac ablația, eu sincer să fiu n-am avut și n-am încredere în această procedură. Poate să spună cine ce vrea, poate să aleagă cine ce vrea, fiecare fiind stăpîn pe alegerile lui, dar eu, dacă doctorii își permit să facă experimente pe mine, mă gîndesc că pot să-mi permit și eu. Pînă acum văd că mi se confirmă teoria, să vedem mai departe ...

http://www.medical-bucuresti.ro/forum/Th...lips%C4%83

Mult noroc și sănătate!!
Buna ziua
Am 55 de ani si sufar de insuficiienta mitrala gr 2 descoperit in adolescenta si fibrilatie atriala primul episod in 2005 cu durata de 36 de ore revenit cu perfuzii cu cordarone .Am incercat cu aproape toate medicamentele antiaritmice ,metoprolol,
atenolol,sotalol,ritmonorm....si ultimul cordarone ce am ramas si pana in prezent
Ca tratament am .Cordarone ,egiloc,prestarium,trombostop si xanax la nevoie
Din 2005 pana in 2011 faceam 4-5 crize pe an
Din 2011 si pana in prezent fac 2-3 episoade pe luna dar fara durata mare 3-5 ore si revin la rit sinusal fara ca sa ma duc la urgente, crizele apar mai mult dimineata si cu puls de 90 nu mai mare dupa care pulsul revine treptat la normal
INTREBAREA MEA ESTE CE SE POATE FACE CU ACEST CHIN PE CAPUL MEU,
MAI ESTE CAZUL UNEI ABLATI?..SAU TRBUIE SA TRAIESC CU ACESTE CRIZE
Păi, în afară de tratament ai mai investigat problema și altfel? Ecocardio, de exemplu. Să vezi cum se prezintă atriul stâng, dacă este dilatat? Dilatarea lui e în strânsă legătură cu FiA, care la rându-i îl dilată și mai mult.
Numai medicul îți poate spune ce e de făcut, după examenele medicale ce ți le va recomanda. El va decide și despre oportunitatea unei ablații.
Fă pasul și investighează mai departe. 2-3 episoade pe lună e relativ multicel. De ce n-ai făcut-o de acum 5 ani (2011)?
(02-08-2016 04:27 PM)ursamajor a scris: [ -> ]Păi, în afară de tratament ai mai investigat problema și altfel? Ecocardio, de exemplu. Să vezi cum se prezintă atriul stâng, dacă este dilatat? Dilatarea lui e în strânsă legătură cu FiA, care la rându-i îl dilată și mai mult.
Numai medicul îți poate spune ce e de făcut, după examenele medicale ce ți le va recomanda. El va decide și despre oportunitatea unei ablații.
Fă pasul și investighează mai departe. 2-3 episoade pe lună e relativ multicel. De ce n-ai făcut-o de acum 5 ani (2011)?

Investigatii am facut ecocardio atriul stang nu e dilatat am facut si cateterism cardiac la Tg Mures am o insuficiienta mitrala ,de copil am avut reumatism articular acut ,de la o infectie la amigdalite netratata.
Nu stiu ce sa fac, dl doctor dupa spusele dansului mi-a zis ca pentru ablatie sunt slabe sanse de reusita si daca as face nu imi permite bugetu costa cam mult, aici in TG MURES NU SE FAC ABLATII NUMAI PT TAHICARDII
Eu zic să mai consulţi şi alt medic. De pildă, un aritmolog, care îţi va spune exact cum stau lucrurile.
Eu sunt din Brăila şi ablaţia am făcut-o la Bucureşti. Următoarea o voi face tot acolo. Pentru sănătate lăsăm comoditatea la o parte. Prima m-a costat 300 de milioane, la care plătesc şi acum rate. Următoarea se pare că va costa mult mai puţin, oficial deloc. winking Aşa că, alege: lamentarea sau acţiunea. Baftă!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă