Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Să mai fibrilăm una-alta ... pînă-i slobod ... happy

Nu scriu numai pentru unii, care, nu din vina lor săracii, au rămas mai încuiați la minte, nu-s proști, doamne feri, ci doar prost crescuți happy pentru care în viața asta nu există minuni, scriu și pentru cei ʺsăraci cu duhulʺ, și pentru inimoșii pentru care totul este o minune, întreaga existență, și la care nu le aude gura nimeni. Scriu aici, la ʺfibrilațiiʺ, deși se poate generaliza .. și la aberații .. happy Dacă cumva deraiez prea tare de la linia forumului, rog administratorii să șteargă, o să mă lichideze și pe mine de tot, că pînă-mi lasă gura slobodă cam vorovește și ce nu-i slobod ... happy

N-am pretenția de a emite adevăruri absolute, sau certitudini general valabile, ci doar o altă față a adevărului, sau realității, cum vreți s-o luați, sau puteți s-o luați mai departe, să săriți pîrleazu, puteți schimba canalul cînd și cum doriți. ʺOmu-i om cît mai are opinii, aceasta-i opinia meaʺ ..

S-o luăm mai pe ardelenește, cătingan și tosănit, cum să zice, o încet și apăsat ...

Știm că fibrilația atrială, sau fibrilațiile, sînt contracții neregulate ale inimii, mai bine zis ale mușchilor atriilor, datorate în primul rînd dereglării semnalului electric din nodul sinusal care produce aceste contracții. Pe specialiștii în domeniu o să-i rog să fie mai indulgenți cu limbajul, o să folosesc un limbaj mai comun, mai apropiat de domeniul meu, respectiv cel electric spre fizic, sau mai mult fizic, unde mă simt mai în apele mele. Dar principiile le pot ʺatacaʺ fără milă, n-am nevoie din partea lor nici de iubire, nici de aplauze, că n-am ce face cu ele ..

Strămoșii noștri aveau, pe lîngă alte calități, o calitate pe care noi am pierdut-o prin forfota modernismului prost înțeles, erau cumpătați în tot ceea ce făceau. Această cumpătare este o caracteristică a Naturii, care cumpănește, în această manifestare, ziua cu noaptea, binele cu răul, bărbatul cu femeia ... plusul cu minusul, pulsul cu impulsul, într-un echilibru dinamic de la nivel de particule elementare sau atom, pînă hăt departe.

Un atom este neutru dpdv electric, și asta e poziția spre care tinde, atunci cînd numărul de protoni este egal cu cel de electroni. La fel, mai departe o celulă, un organ sau întregul organism, unde ne oprim, că putem merge pînă la nivel de galaxii sau chiar la nivelul întregului Univers.

Sîntem legați de realitatea exterioară prin cele cinci simțuri (după unii șapte), pe care ar trebui să le cumpănim cu ajutorul minții, să nu ne întereseze prea mult capra vecinului ci doar a noastră. Dacă, de exemplu, băgăm mai multe lemne în sobă și nu le dăm suficient aer, nu umblăm la șubăr și tiraj, arderea este incompletă. La fel se întîmplă și în organism, dacă balotăm una-ntruna și băgăm în noi în neștire, iar respirația și oxigenul se tot împuținează, efortul fizic rămîne doar deplasarea de la masă pîn la pat, arderea este incompletă, depunîndu-se surplusul pe unde găsește loc.

Ăsta e, după mine, unul dintre principalii factori care pot declanșa o dereglare electrică a inimii, în primul rînd prin depunerea grăsimilor pe ea și pe pereții vaselor de sînge, mărind presiunea arterială și îngreunînd circulația, cu toate bolile inimii cunoscute, și nu în ultimul rînd respirația, alimentarea cu oxigen a inimii și a întregului organism.

După unii respirația ar fi chiar primul factor, prin dezechilibrul electric la nivel de vene pulmonare, care bruiază electric nodul sinusal. Electronii liberi, sau ionii negativi, din aerul ionizat asigură și completează lipsa de electroni din venele pulmonare, echilibrînd și anulînd curenții care dereglează și bruiază sinusul.

Se știe că radicalii liberi din organismul nostru sunt răspunzători de creșterea riscului de apariție a tuturor bolilor și apar atunci când organismul produce energie iar arderea e incompletă din lipsa oxigenului, când suntem expuși poluării sub toate formele ei. Radicalii liberi sunt substanțe chimice instabile care încearcă să devină stabile, ʺfurândʺ electroni din jurul lor, de obicei de la celulele sănătoase, care ajung la rîndul lor radicali liberi, declanșînd o reacție în lanț de distrugere. Așa apar cancerul, bolile cardio vasculare, îmbătrînirea și moartea celulelor.

În inimă se întîlnește întreaga rețea electrică de la toate organele interne, cît și cele primite din exterior, fiind, prin unicitatea ei, ʺînțeleptul organismuluiʺ, o cumpănă între rațiune și iubire, între gîndire și simțire, între ceea ce știi și ceea ce crezi. Trebuie să cumpănească necesarul de sînge oxigenat în funcție de cerințele și importanța fiecărui organ, cît și pentru ea, după mine fiind înainte de toate un generator electric, care asigură curentul necesar echilibrului fiecărei celule din organism.

Fibrilația, pînă la urmă, este efectul unui dezechilibru electric la nivel de organism, în cazul nostru lipsa de electroni liberi, electroni care odată completați, odată problema rezolvată, nu amînată, se elimină cauza, iar odată intrată în ritm sinusal ar trebui să stea. Cel puțin pînă acum văd că la mine funcționează după teoria asta, la alții nu mă bag ca să dau indicații, nici nu recomand nimic, fiecare fiind stăpîn pe alegerile lui.

Cum se poate realiza asta am arătat mai pe larg aici ... o viață cumpătată, simplă, naturală și curată, mișcare și respirație în aer ionizat, vitamine antioxidante, care au electroni liberi, cum sînt vitaminele C, E, A, apă de izvor alcalină, care are PH-ul puțin mai alcalin decît organismul nostru, legătura cu pămîntul, cu florile, plantele, copacii, care la rîndul lor sînt încărcați negativ, o sursă importantă de electroni necesari, în general tot ce este pur și simplu, tot ce este natural. Asigurarea acestui echilibru duce la echilibrarea pe toate planurile, inclusiv echilibrul mental sau psihic.

Organismul nostru, printr-o evoluție prost înțeleasă, l-am rupt din mediul său din care provine, din Natură, ecranîndu-l și închizîndu-l într-o colivie de plastic, minciună și mizerie. Poate să nu fie nici unul deacord cu mine, pot să facă unii spume la gură, pot să și urle ca din gură de șarpe prost crescuții, io am spus ce am avut, mi-am spus opinia, c-o fi bună, c-o fi rea, știe numa vremea ... happy

S-aveți o duminică faină!!
Eu unul sunt in genere de acord. Bineînțeles, multe mai sunt de adăugat. Ca o concluzie, e atât de complexa aritmia care defapt este necesara în anumite limite pentru autoreglarea organismului, încât nu cred ca vreodată I se va da de capăt cu soluții ale medicinii actuale decât sporadic șI aleator, pe principiul cum vrea bunul Dumnezeu. Am încercat sa cunosc personal cât mai mulți oameni cu astfel de probleme, de mai mult timp. Nimeni nu a murit din cei pe care i-am cunoscut dar în general au devenit muuuult mai atenți cu viața lor.
Din punctul meu de vedere nu e o boala! E doar un semnal de alarma despre propria ta viața și ce vrei sa faci cu ea, despre modul în care Îți utilizezi întregul organism și ce îi oferi pentru a funcționa. Dacă nu as fi avut 3 tentative de ablatie poate as fi crezut ca e ca o piatra la rinichi...
E bine că avem moderatori indulgenți, care permit postări pline de inepții, dintre care cităm:
(12-06-2016 08:25 AM)Electron a scris: [ -> ]Știm că fibrilația atrială, sau fibrilațiile, sînt contracții neregulate ale inimii, mai bine zis ale mușchilor atriilor, datorate în primul rînd dereglării semnalului electric din nodul sinusal care produce aceste contracții.
Fibrilația atriilor e regulată și foaaarte rapidă, până la 600 bpm. Doar ventriculii sunt cei ce se contractă neregulat.
(12-06-2016 08:25 AM)Electron a scris: [ -> ]În inimă se întîlnește întreaga rețea electrică de la toate organele interne, cît și cele primite din exterior, fiind, prin unicitatea ei, ʺînțeleptul organismuluiʺ,
Asta, da. Nici că se putea mai mare inepție. Ar trebui să rescrii medicina. Evul Mediu redivivus.
(12-06-2016 08:25 AM)Electron a scris: [ -> ]Fibrilația, pînă la urmă, este efectul unui dezechilibru electric la nivel de organism, în cazul nostru lipsa de electroni liberi, electroni care odată completați...
Pune de-o afacere și vinde electroni, poate eradicăm bolile astea ale civilizației. silly

A fi deschis la minte nu înseamnă doar "a pune botul" la orice se vinde pe piață, ci a avea și spirit critic. I give up.
Cineva renunță pana la urmă...
Am și eu o întrebare. Are cineva cunoștință de cineva care a făcut ablatie pt FiA în România și a reușit? Adică dacă a cunoscut personal și nu din auzite.
Renunț eu, e plin netul de indivizi cu "gândire" de tipul ăsta, flatulentă. rolling on the floor Care au impresia că au descoperit secretul alchimic al nemuriri.
(12-06-2016 12:34 PM)liviussc a scris: [ -> ]Am și eu o întrebare. Are cineva cunoștință de cineva care a făcut ablatie pt FiA în România și a reușit?
Depinde cum definesti "a reusit". Ca eu as zice ca am sanse mari sa indeplinesc conditiile din definitie cool
Căpoșii ar face mai bine să stea deoparte, (ăia pentru care fibrilațiile sunt bătăi regulate), happy să-i lase și pe inimoși să-și spună ofurile .. inima, ca și iubirea, neputînd fi cîntărită cu rațiunea, ci doar simțită și trăită cu un simț de dincolo de minte, de cuvinte sau .. morminte.

Am fost acum două săptămîni la control, la doctorul care mi-a făcut conversia, (mă repet acum), cînd mi-a zis să reduc Betalocul la jumătate fiindcă îmi scădea pulsul frecvent sub 50 bpm. Cu ʺboalaʺ asta m-am ales după conversie, să-mi monitorizez tensiunea și pulsul. Am observat că atunci cînd scădea sub 55 bpm parcă simțeam o bătaie în gol, tot la a doua, a treia bătaie, bătea mai puternic și mă durea. Cînd eram în fibrilații, singurul lucru după care știam era că parcă nu-mi dădea voie să respir complet, parcă nu mă săturam de aer, și mă oboseam mai repede, de durut nu mă durea.

Cînd pulsul scădea sub 50 bpm se deregla, de obicei noaptea, o perioadă bătînd aiurea cu pulsul mic, după care urca la peste 100 bpm, ca după ce începeam mișcarea la lucru, pe la 8-9, să revină la normal. M-am uitat acum, prima dată i-am scris la medic despre scăderea pulsului pînă pe la 45, în 12 aprilie, întrebîntu-l ce-i de făcut. N-a avut timp atunci să-mi răspundă, îl înțeleg, fiind foarte ocupat.

Acum două săptămîni, la control, mi-a zis să iau numai jumătate de Betaloc. Am luat o săptămînă, aceeași poveste. I-am scris iar, i-am spus și l-am întrebat iar ce-i de făcut? Bineînțeles că acum i s-au terminat cenții, n-a ținut cartela încărcată decît o săptămînă. Am hotărît cu de la mine putere, și peste jandarmul din casă care urmărește respectarea cu strictețe a rețetei medicale, să scot de tot Betalocul, dar să urmăresc pulsul.

Între timp m-am uitat și la prospectul Amiodaronei, contraindicată în cazuri de bradicardie. După logica mea, Betalocul scădea pulsul în zona bradicardiei iar Amiodarona scotea inima din ritm, declanșînd fibrilațiile. Acum, fără Betaloc, la efort pulsul urcă pînă pe la 90 bpm, ca în repaus să revină pînă pe la 58 cît e acum. Înainte nu-i dădea voie nici la efort să urce peste 65, dar îl cobora pînă la 45, căzînd în extrema cealaltă.

Acuma, de exemplu, e tensiunea 115/75, iar pulsul 58 bpm. Bineînțeles că și de tensiunea mi-a dat în continuare și acum, deși i-am zis că n-am luat de trei luni iar tensiunea a fost tot timpul așa. Așa de bine le stă capul la inima noastră, pînă le încarci cartela, după care își pierd de tot răbdarea și .. sufletul. De fapt nici nu cred că mai are rost să vorbim de suflet în epoca asta.

Nu știu care e treaba cu Amiodarona asta, fiindcă asta a mai rămas dimineața, și anticuagulantul de seara, Prestarium de tensiune l-am scos de trei lui iar Betalocul de o săptămînă. Să vedem mai departe ...

Ca să fiu clar înțeles, eu nu recomand nimănui nimic, v-am spus socotelile mele, eu am mai mare încredere în inima mea decît în orice doctor de pe lumea asta. Unii cred în Dumnezeu, în eternitate și minuni, care își pot avea lăcașul exact în inima lor, și care n-are nevoie decît de puțină atenție, alții cred în muritorii de rînd, în sufletiștii contrafăcuți, nu făcuți, la apelul de seară, cu marfă de contrabandă, care nu se satură veci pururea de materii ... happy Nu? Ce zic căpoșii? Că inimoșii n-au ce zice ... happy)

Ajute-vă domnul!!
De berbeci ce zici? Oaia, ca și soțul ei berbecul, e săraca cu duhul a regnului animal. Și ea, ca și berbecul, trăiește într-o lume iluzorie, fantasmagorică, populată de zâne, pitici și alte obiceiuri populare. Totuși, în prostia ei, crede că deține secretul Universului... Behăie și atât, nevăzând adevărata măreție a lumii ce o înconjoară. winking

Betalocul, într-adevăr, reduce frecvența cardiacă și ceva din tensiunea arterială. Dacă te "duce" prea jos, se pot declanșa extrasistolele. Din păcate, uneori de la ele se poate porni și o criză de FiA. Într-un fel, ai procedat corect reducând Betalocul. Nu sunt convins, însă, dacă ai procedat bine înlăturându-l complet. Cum nu sunt medic, comentariul meu e doar de amorul artei, așa încât îți sugerez să discuți aspectele constatate cu medicul cardiolog. El va ști ce să te sfătuiască, competent. Din păcate, așa se stabilesc tratamentele în cardio, cu feedback, ceva gen trial and error...
Va rog sa imi spuneti daca mai nou se deconteaza de catre casa de asigurari si cateterele 3D (sper sa fi retinut corect denumirea) pentru ablatia FiA?
In 2 iulie 2016 am avut o prima criza "consistenta" de FiA (pana acum am avut doar cateva episoade scurte de fibrilatie) terminata la UPU, convertita medicamentos. De atunci am mai avut inca una aseara si una chiar acum in momentul in care scriu. Cea de aseara a durat vreo ora jumatate (nu am mers la urgente) iar cea de acum dureaza deja de 2 ore. Cea de acum nu ma deranjeaza f mult, dar o simt "acolo". Toate cele 3 episoade de care v-am spus au cuaparut sub tratament cu RYTMONORM...inceput doar 1 saptamana inainte de prima criza. Incepusem tratamentul pentru ca aveam mii de ESAuri zilnice, dintre care unele sistematizate, care ma terminau psihic. Acum se pare ca regret zilele cu mii de extrauri... Fibrilatia s-o fi agravat ca efect proaritmic al RYTMONORMULUI?
Ieri am fost la cardiologul care ma trateaza (am si hipertensiune de 16 ani) si imi spunea cu calm sa ma impac cu gandul ca fibrilatia se va permanentiza si ca nici ablatia nu este o solutie din punctul lui de vedere, dar ca ma sfatuieste sa cer o opinie si unui aritmolog. In plus nu este deacord nici cu medicatia antiaritmica. Dar daca ar fi o sansa cat de mica macar pentru a mai intarzia inevitabilul (permanentizare) cu cativa ani si tot as incerca. La consultul de acum 2 luni de la Dr. V erau de actualitate doar extraurile, si mi-a spus ca nu sunt atat de multe pentru a justifica ablatia. Acum voi incerca sa mai iau legatura cu dansul pentru a vedea ce optiuni am pentru FiA - dar nu inainte de a-mi face polisomnografia pe care mi-a recomandat-o la consult.
Dintre voi, colegi de fibrilatii atriale, are cineva si dilatare de atriu? Eu am dilatare de atriu stang (la limita superioara a normalului cica) si hipertrofie de ventricul stang - se pare ca din cauza hipertensiunii. Am inteles ca atriile dilatate ar putea cauza fibrilatia. In acest caz se poate face ablatie?
Multumesc
In cazul unui atriu stang marit se poate face ablatie. De fapt exista o interdependenta intre atriul marit si fibrilatie, ca sa nu zic cerc vicios. Fibrilatia determina o marire a atriului stang, care la randul ei favorizeaza fibrilatia si scade sansele unei rezolvari facile prin ablatie.
Tine insa cont ca sunt pacient, deci tot ce zic eu poate fi confirmat sau infirmat de catre aritmolog. Vorbeste din nou cu Vatasescu si vezi ce-ti recomanda. Cu cat o faci mai repede, adica inainte de a se indesi sau chiar permanentiza crizele, cu atat mai bine. Insa la fel de bine poti reveni la extrasistole, nimeni nu poate sti. Sansele de revenire fara sa faci nimic sunt foarte mici, din pacate.
Iar daca atriul e la limita normalului, e inca bine. Episoadele numeroase de fibrilatie pot sa-ti faca un atriu stang bine peste limita normalului.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă