Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Daca ai fost internat o saptamana, de ce nu ti-au pus un holter in spital?
Holter-ul se pune pentru a inregistra o zi normala din viata unui om. In plus, eu am fost internat la Spitalul Boli Infectioase, nu la Cardiologie. Am fost la 3 cardiologi, o doamna doctor tanara care ma are in evidenta, una batrana care a zis ca pulsul se declanseaza pe fond emotional, cordul e normal si un domn doctor de vreo 60 de ani care a zis ca e sigur in proportii de 75% ca nu am o boala de inima. Am fost diagnosticat cu aritmie extrasistolica atriala si ventriculara izolata. Asa a aratat Holter-ul pe care l-am pus pe 04.01.2016. Am avut 30 de extrasistole. Si din cate am inteles fibrilatia atriala se prinde usor la un control de rutina, pe ECG.
In saptamanile sau lunile urmatoare o sa fac un test de efort si un Holter de 48 h ca sa fiu sigur.
In orice caz, am fost diagnosticat astazi cu anxietate si depresie moderata, maine urmand sa merg la psihiatru pentru tratament.


Peace
La un cardiolog aritmolog ai incercat sa faci un control?
(09-02-2016 09:42 PM)Fallen a scris: [ -> ]...e sigur in proportii de 75% ca nu am o boala de inima.

Fibrilația atrială, e adevărat, apare mai frecvent la persoane în vârstă cu probleme cardiace de fond (cardiopatie, insuficiență, probleme valvulare etc.). Dar nu e regulă. La fel cum nu e o regulă să nu apară și la persoane mai tinere, deși aici cazurile sunt mult mai puține. În fapt, printre cei cu FiA (inclusiv eu) am întâlnit mai mult din cei ce "n-au probleme la inimă". Asta fiindcă s-au obișnuit cardiologii noștri inerți și inerțiali să spună că, "dom'le, inima e sănătoasă, nu înțeleg de ce faci FiA!" Cred că suntem pe punctul când paradigma se schimbă și aritmia o să fie considerată cam... boală. Nu degeaba avem acum Aritmologie și aritmologi. winking
Fallen, ti-a pus vreun aritmolog diagnosticul de FIA?
Nu. Nici nu stiam ca exista asa ceva. happy)
Cum am spus, 3 cardiologi, un Holter cu 30 de extrasistole,2 electrocardiografii si vreo 6 elecrocardiograme. Nu am prins nimic deosebit.
Ursamajor, inteleg ce vrei sa spui si imi pare rau ca suferi de FA. Dar totusi, imi e greu sa cred ca acesta boala poate sa apara la o persoana aparent sanatoasa, fara factori de risc.
FiA poate apărea în lipsa unor altor probleme la inimă. De exemplu, la UNII foşti sportivi de performanţă, la UNELE persoanele înalte (cei mai inimoşi, cu inimi mai mari>atrii mai mari, care sunt factori de risc), la cei cu probleme pulmonare (de ex. bronşite cronice), la cei cu probleme tiroidiene, la cei cu apnee de somn (cazul meu), la abuz de alcool, de băuturi excitante etc. Deci, să nu-ţi vină greu să crezi. winking
FiA la cei cu probleme la inimă e doar consecinţa acestora. Nu toţi o fac, dar marea majoritate, da.
Salut,

De vreo 7 ani am extrasistole care s-au inmultit de-a lungul timpului (am "prins" pe holter si 4000 extraisitole in 24 de ore anul acesta) iar anul trecut in septembrie am prins si un episod de 4 min de fibrilatie atriala. Va scriu deoarece am mai avut si anul acesta cateva episoade de cateva minute de aritmie dar nu sunt sigur ca este vorba de FiA -ori m-am obisnuit eu cu FiA si nu o mai recunosc ori sunt multe multe extrasistole legate. In minutele respective pulsul pare a fi normal (nu mai mare sau foarte putin mai mare decat de obicei - eu sunt si bradicardic din cauza concorului) insa simt ca o usoara tremuratura enervanta a inimii si imi vine sa casc. Eu imi aduc aminte ca la episoadele de FiA de anul trecut inima imi batea mai puternic iar senzatia era mai "infricosatoare" - nu retin daca pulsul era mare. Acum senzatia e doar enervanta. Bataile inimii mi le controlez la carotida in momentele in care simt ca ceva este in neregula cu bataile.
Credeti ca este vorba de FiA? Stiu ca relevant este un holter, dar nu ajung la nici un punct in care pot face un EKG deoarece aritmiile respective au durat cateva minute. Anul trecut cred ca am avut noroc ca am prins FiA pe holter.

multumesc
Dacă ai istoric cu FiA e bine să nu te culci pe o ureche. Investighează în continuare, evident, calm. N-o spun ca să te sperii, ci ca să devii conștient că FiA în sine nu ucide, dar poate prezenta complicații post-criză. De exemplu, AVC.

Caracteristica de bază la FiA este pulsul neregulat, nu musai mare, dacă vorbim de percepția subiectivă. Dacă vorbim de ECG, atunci se schimbă datele problemei și se poate constata că atriile au luat-o razna de-a binelea.
Zua bună, oameni inimoși!!

Să vă spun cum am fost depistat eu cu FiA ..

Pe la începutul lunii noiembrie 2014 am ajuns în spital cu febră de aproape 40 gr provocată de o pneumonie puternică. La analizele de internare s-a descoperit un bai mai mare decît pneumonia, fibrilație cu pulsul în jur de 200 bpm. M-au dus ei la un medic cardiolog, ca să-mi poată face tratamentul corect pentru plămîni. Așa am ajuns la primul doctor de inimi din viața mea.

Așteptam în scaunul cu rotile la ușa cabinetului, însoțit de o asistentă, și auzeam din cabinet o voce groasă mustrînd, înjurînd și dumnezeind pe cineva. Am întrebat-o pe asistentă că ʺsigur la doctorul de inimi am ajuns?ʺ, lucru pe care l-am întrebat și pe el, după ce și-a continuat pe mine ʺtratamentulʺ. Înainte am avut impresia că doctorii de inimă sunt finuți, firi sensibile ca poeții, care vindecă inimile cu dragoste și dăruire sufletească. Ăsta a fost primul contact cu lumea ʺinimoșilorʺ doctori.

Mi-a dat primul tratament pentru inimă, după care mi-au făcut tratamentul pentru plămîni, ca la exterare, după 10 zile, să mă trimită din nou la cardiologie, fiindcă fibrilația și pulsul erau la fel.

De data asta am ajuns la o doctoriță, mai finuță într-adevăr, dar nu așa de finuță cum îmi imaginam eu înainte doctorii de inimi. Electrocardiogramă, ecograf, nu mai știu ce, și un tratament pentru o lună, fiind pusă fibrilația pe seama pneumoniei. Nu mai știu acuma ce mi-a dat, pot căuta dacă-i musai, dar știu că a fost o lună tare aiurea, cu tensiunea sub 100, amețeli și o stare de somnolență și tot felul de manifestări anormale.

După luna aia, pe data de 18 dec 2014, am ajuns la un cabinet particular de cardiologie, cu EKG, ecograma și monitorizare cu Holter 24 h, de unde a reieșit fibrilații aproape tot timpul, adică 97, 36% (23 h 22 min), cu pulsul oscilînd între 59 și 237 bpm, și 5670 de extrasistole.

După experimentul nefericit cu medicamentele din prima lună, am întrebat-o pe doctoriță cum pot converti medicamentele pe care mi le dă, deci chimicul, o dereglare electrică. Nu știu bine cum funcționează organismul uman la nivel de parte intimă a materiei, dar știu destul de bine cum fucționează electricitatea, și eram sceptic după prima lună de ʺîncercăriʺ. Chiar așa s-a exprimat doctorița, ʺîncercăm pentru trei luni următoarea schemăʺ, iar eu am întrebat-o ʺce înseamnă această încercare?ʺ

Aici am eu o problemă cu medicina, cît e de sigură la nivel de principii atît ʺfibrileazăʺ și ea la detalii, pînă la urmă laboratorul de încercări fiind pacientul. Așa că dacă un medic poate ʺîncercaʺ pe mine, mă gîndesc, după dibla mea, că pot încerca și eu. E o părere personală, nu-i musai să o urmați.

Se apropiau sărbătorile de iarnă, așa că n-am mai avut nici un chef de ʺîncercăriʺ, am luat doar anticuagulantul, cu horincă și cu vin, fără dor și fără chin. Chestia e că după întreruperea medicamentelor nu m-am simțit rău, cu toate amenințările inclusiv ale doctoriței de familie, care mă cunoaște de copil. Doamne feri să faci vreun efort fizic că e bai, ți se face rău, nu poți respira și nu mai știu ce.

Eram derutat în primul rînd datorită faptului că eram o persoană activă, obișnuită cu efortul fizic, care pînă la 40 de ani am jucat rugby iar inima nu a făcut nici un fel de figuri. Am hotărît să încerc mai departe efortul, alergam și cîte 10 ture de teren fără să dea cu mine de pămînt. Astă vară am cosit cum coseam normal, fără să mă simt rău. Cîteodată mă trezeam noaptea cu inima bătînd ca nebuna, dar mă gîndeam că așa trebuie să bată, mă întorceam pe cealaltă parte și dormeam mai departe.

Dacă nu era soția cred că eu nici nu mai umblam nicăieri. Așa am ajuns prin iarnă la dr. Radu Roșu, care mi-a făcut conversia electrică pe data de 1 martie. Acuma, după conversie, îmi dau seama de diferența dintre un mers normal și cum am fost anul trecut, cînd îmi simțeam inima bătînd și vibrînd, la un gînd sau cuvînt ...

Doamne ajută!!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă