Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ce este fibrilatia atriala
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Pentru ursamajor

Sa ne intelegem, nenea. Nu sunt colega, poti sa-mi spui colegu'. Cum ai descrie bataile astea neregulate ale inimii ? A mea bate de obicei normal, cateodata bate mai tare (cand ma ridic de pe bat), alte ori mai incet(cand stau intins), am si extrasistole. In urma cu cateva saptamani am facut EKG + Holter (30 extrasistole in 24 de ore), doctorul a pus ca diagnostic aritmie extrasistolica. A zis ca nu e nimic grav. Vreau sa stiu daca o aritmie poate degenera in scurt timp intr-o fibrilatie (atriala sau ventriculara) ! Sunt panicat ca simt un vibrat in piept, care se muta la abdomen, spate si picioare (isi face treaba pe partea stanga de obicei). Pulsul e ok (zic eu), bate sincron cu inima + il simt si-n stomac! :/ Nasol.
OK, bine taică, colegu', am înţeles.
Bătăi neregulate... ce nu-i clar? Ritmul cardiac ar trebui să fie unul regulat, ceea ce înseamnă bătăi la intervale EGALE de timp. Când intervalele dintre bătăi devin INEGALE, atunci poţi vorbi de ritm neregulat. Nu orice ritm neregulat înseamnă fibrilaţie atrială. De aceea, dacă experimentezi aşa ceva (n. b., ritm neregulat), chestiunea în cauză trebuie investigată şi adusă la cunoştinţa cardiologului sau aritmologului. El va şti să diferenţieze între o aritmie extrasistolică şi FiA.
Despre partea cu degenerarea din ES în FiA, numai Cel de Sus (sau de Jos, după caz) poate şti. winking
Asta aşa teoretic, că nu pare a fi cazul tău, nu?
30 extra in 24 de ore nu inseamna absolut nimic, e absolut normal si OK. In nici un caz asa ceva nu ar putea degenera in altceva.
Pe timpul cat ai purtat holterul ai avut acel tremurat in piept?
Pentru ursamajor

Si cat ar trebui sa dureze o "criza" ca sa ma ingrijorez ? Inima bate normal (mai rapid ce e drept, in special cand ma ridic, merg, mananc - inima bate rapid, o ia razna si o simt la propriu, parca vrea sa iasa din piept, dar nu neregulat), Mai simt o pauza sau o bataie in plus (eu le numesc extrasistole - mai rar, pentru ca am invatat sa nu ma mai autostudiez - de obicei simt ca si cum cineva ar vrea sa iasa din piept, cauta o portita de iesire- o resimt ca o "impingere" interioara care nu doare).
Am stat aseara cu degetele-n gat, dar n-am simtit ritm neregulat, doar mai rapid, mai incet, mai tare ...

Pentru Arm-med

Nu, dar nu e doar in piept - uneori se intinde spre spate, stomac, picior. Cand stau linistit pe pat si deschid o carte (ma dau mare), nu simt. Daca simt o durere sau intepatura-n piept, ma panichez ca fac infarct/avc, inima o ia la goana si apare tremurul/vibratia (mai mult vibratie, ca un telefon mobil). de asemenea daca stau la PC apare iar. Daca ma linistesc si nu-mi mai sta gandul acolo, dispare!
++am observat ca atunci cand merg sau fac vreo activitate, inima bate rapid/n-am aer/ametesc/nod in gat/senzatie naspa gat, dar vibratiile nu apar!
Pot fi pe fond nervos ? Cand simt un simptom nou, sau o durere mai puternica, sau ca ma sufoc etc. ma panichez si de obicei apare vibratia (uneori e in sincron cu inima, altadata e permanenta).
Păi, liniștește-te!
A fi autoanalist nu știu cât e binecuvântare și cât blestem. Dacă am putea fi niște autoanaliști detașați ar fi perfect. Dar cei cu acest "dar" tind spre a face atacuri de panică, anxietate, depresie intrând într-un cerc vicios din care se iese cu dificultate.

E normal ca inima s-o ia la trap când faci un efort, o ridicare etc. Dacă prinzi o ES atunci, pot apărea fenomenele menționate, mult exagerate de autoexaminarea excesivă. Dacă nu e neregulat ritmul, atunci e OK. Dar ca fapt divers, FiA poate ține de la secunde, la zile.
Numai cardiologul iti poate spune ce fel de aritmie ai. Spre exemplu si eu am pulsul neregulat si am crezut ca am fibrilatie dar medicul mi-a spus ca e tpsv multifocala si furtuni de extrasistole.
Din ce descrii tu as zice ca totul e mai mult pe fond nervos.
Eventual fa un test de efort si o ecografie cardiaca si sa vedem cum ies.
Arm-Med, imi poti recomanda un spital in zona Cluj, Tg. Mures, Iasi ? Vreau sa ma internez 2-3 zile sa-mi fac un test de efort, ecografie cardiaca, un EKG pentru 24 ore si eventual alte analize. As vrea ca preturile sa fie acceptabile, pana la urma sunt un tip de 20 ani care n-are parintii in spate pregatiti sa arunce cu bani!

Ce parere ai/aveti despre Arcadia ? http://www.arcadiacardio.ro/?gclid=CP6Uz...wwodvzkORA
La Cluj poti sa mergi la dr. Radu Rosu sau dr. Gabriel Gusetu la Spitalul de Recuperare, la Tg. Mures la Prof. Dobreanu la Institutul de Boli Cardiovasculare sau la Iasi la dr. Mihaela Grecu sau dr. Cristian Statescu la Institutul de Boli Cardiovasculare.
Si la Arcadia poti sa mergi la dr. Radu Moisei
Pentru Arm-med

Crede-ma dle, ca imi e si rusine sa intreb daca am fibrilatie la 19 ani. Am facut o gramada de consultatii si analize in ultima luna cat nu au facut altii in toata viata. Simptomele tot le am. Nu are rost sa le mai enumar. Am facut (vorbesc de pe data de 1 ian pana astazi) de 2 ori analize de sange, analize urina, analize sputa, Tbc, ecografie abdominala completa, doua ecocardiogragii, radiografie plamani, spirometrie, holter 24 h, analize tiroida, 5-6 electrocardiograme(ultima azi) etc. Nu am facut test de efort, cardiologul a zis ca nu e necesar. In rest, celelalte au iesit ok. In Romania 200k de oameni sufera de problema aceasta, insa eu nu am vreo cauza care sa declanseze fibrilatia (o saptamana de spitalizare, mi s-a luat TA in fiecare zi si s-a incadrat intre 110 si 120, astazi a fost 120/80). Deci raman pe aritmie, asa cum sustin cardiologii si la fel cum sustineti si dvs(daca nu ma insel). happy
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
URL de referinţă