Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: leucocite crescute
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Sunt student, 21 de ani, 63 kg si 1,72 m inaltime, nefumator, consumator de alcool, bauturi carbogazoase si fast food ocazional, nu fac sport, putina miscare. Nu am avut probeleme de sanatate deosebite. Singurele probleme care le-am avut au fost viroze si amigdale cu puroi (in ultimii 2 ani am avut 3 episoade). Ultima problema a fost in septembrie anul 2017, cand am facut o rinita, dupa ce am stat 2 zile in bazinele cu apa termala de la Calimensti. M-a chinuit aproape o luna, iar cand sa se termine s-au inflamat amigdalele, cu puroi. Am facut tratament injectabil 7 zile. Am facut un film in acea perioada si aveam si o sinuzita usoara. De atunci nu am mai avut probleme. Acum 2 saptamani am fost si am facut niste analize de rutina, fara sa ma simt rau sau sa am ceva si au iesit urmatoarele rezultate:
04 ianuarie 2018 Hemoleucograma completa
Leucocite (WBC) 11.5 10^3/ul, normal 4 - 10 / 10^3/ul
Neutrofile % 50.6 %, normal 45 - 80 / %
Eosinofile % 5.6 %, normal 0 - 4 / %
Basofile % 1.4 %, normal 0 - 2 / %
Limfocite% 36.9 %, normal 20 - 55 / %
Monocite % 5.5 %, normal 1.7 - 9.3 / %
Hematii (RBC) 5.85 10^6/uL, normal 3.9 - 5.7 / 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 16.9 g/dl, normal 13.0 - 17.3 / g/dl
Hematocrit (HCT) 49.2 %, normal 39 - 51 / %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 84 FI, normall 80 - 97 / FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 28.8 pg, normal 22 - 35 / pg
Conc.medie de hemoglob.eritrocitara(MCHC) 34.2 g/dl, normal 31 - 36 / g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor(RDW) 13.2 %, normal 10 - 16 / %
Trombocite (PLT) 214 10^3/ul, normal 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar (MPV) 8.8 FI, normal 7 - 13 / FI
Trombocrit (PCT) 0.189 %, normal 0.15 - 0.45 / %
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 15.8 %, normal 8 - 18.5 / %
Neutrofile (ANC) 5.82 10^3/ul, normal 2.0 - 8.0 / 10^3/ul
Eosinofile 0.64 10^3/ul, normal 0 - 0.7 / 10^3/ul
Limfocite 4.25 10^3/ul, normal 1.0 - 4.5 / 10^3/ul
Basofile 0.16 10^3/ul normal 0 - 0.2 / 10^3/ul
Monocite 0.63 10^3/ul normal 0.2 - 0.8 / 10^3/ul
VSH -Sange 2 mm/h normal Barbati < 13 mm/h
Fibrinogenemie -Plasma 248 mg/dl normal 180 - 450 / mg/dl
Fosfataza alcalina -Ser 67 U/L normal Adulti:Barbati: 40 – 129 U/L
Proteine totale serice -Ser 8.2 g/dl normal 5.7 - 8.2 / g/dl
Trigliceride -Ser 81.0 Normal: < 150 mg/d
Lactat dehidrogenaza (LDH) -Ser 336.82 U/L normal 208 - 378 / U/L
Urocultura (antibiograma) -Urina Sub 1.000 UFC/ml normal Sub 1000 UFC/ml Electroforeza proteinelor serice
Ser Albumina 60.8 % normal 55.8 - 66.1 / %
Albumina # 4.99 g/dl normal 3.45 - 5.28 / g/dl
Alfa 1 globuline 3.6 % normal 2.9 - 4.9 / %
Alfa 1 globuline # 0.30 g/dl normal 0.18 - 0.40 / g/dl
Alfa 2 globuline 8.4 % normal 7,1 - 11.8 / %
Alfa 2 globuline # 0.69 g/dl normal 0.44 - 0.94 / g/dl
Beta 1 globuline 5.7 % normal 4.7 - 7.2 / %
Beta 1 globuline # 0.47 g/dl normal 0.29 - 0.58 / g/dl
Beta 2 globuline 4.1 % normal 3.2 - 6.5 / %
Beta 2 globuline # 0.34 g/dl normal 0.20 - 0.52 / g/dl
Gama globuline 17.4 % normal 11.1 - 18.8 / %
Gama globuline # 1.43 g/dl normal 0.68 - 1.50 / g/dl
Raport A/G 1.55
ASLO -Ser <25 IU/ml normal Adulti: < = 200 IU/ml
Proteina C reactiva, cantitativ (CRP) -Ser <0.12 mg/L normal < 5.0 mg/L
Ex sumar urina
Urina pH 6 normal 5 - 7
Densitate 1.015 normal 1.010 - 1.030
Bilirubina neg mg/dl NEGATIV (<1) / mg/dl
Urobilinogen norm mg/dl NORMAL (<2) / mg/dl
Corpi cetonici 5 mg/dl NEGATIV (<15) / mg/dl
Acid ascorbic neg mg/dl NEGATIV (<20) / mg/dl
Glucoza norm mg/dl NORMAL (<50) / mg/dl
Proteine neg mg/dl NEGATIV (<30) / mg/dl
Hematii neg ery/µl NEGATIV (<5) / ery/µl
Leucocite neg leuc/µl NEGATIV (<25) / leuc/µl
Nitriti neg mg/dl NEGATIV (<0.1) / mg/dl
SEDIMENT URINAR:
Celule epiteliale plate Relativ frecvente (5-15/camp) 5-15 celule/camp (ob. x40)
Cristale acid uric Relativ frecvente (5-15/camp) < 4 cristale/camp (ob. x40)
Am vazut ca am numar mai mare de leucocite, desi pe tipuri nu sunt depasiri.De asemenea si la eritrocite. Mentionez ca vreo 2-3 zile am tusit foarte putin pentru ca simteam o flegma in gat. Dar nu am avut alte simptome. De altfel, nici nu stiu daca tusea si flegma erau de la o usoara viroza (aer rece in noaptea de revelion) sau acisitatea de la stomac, pentru ca am cam exagerat cu mancarurile grele si am mai avut ragaieli. De asemenea, cu o saptamana inainte de recoltarea probelor am avut o usoara indigestie de la mancat lapte dulce si dulciuri, dar nu am avut probleme cu scaunul. Am luat 2 dicarbocalm si gata. Alte probleme nu am mai avut. Mentionez ca in noaptea dinaintea recoltarii am dormit cam putin, 4-5 ore.
Cu 9 luni in urma, la fel am facut analize si a fost totul in regulă, dupa cum urmeaza: ANALIZE 20 aprilie 2017
VSH -Sange 5 mm/h Barbati: < 13 mm/h 2
Leucocite (WBC) 8.4 10^3/ul 4 - 10 / 10^3/ul
Neutrofile % 43.0 % 45 - 80 / %
Eosinofile % 4.1 % 0 - 4 / %
Basofile % 0.6 % 0 - 2 / %
Limfocite% 45.7 % 20 - 55 / %
Monocite % 6.6 % 1.7 - 9.3 / %
Hematii (RBC) 5.65 10^6/uL 3.9 - 5.7 / 10^6/uL
Hemoglobina (HGB) 16.6 g/dl 13.0 - 17.3 / g/dl
Hematocrit (HCT) 47.8 % 39 - 51 / %
Volum mediu eritrocitar (MCV) 85 FI 80 - 97 / FI
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 29.4 pg 22 - 35 / pg
Conc. medie de hemoglob. eritrocitara (MCHC) 34.7 g/dl 31 - 36 / g/dl
Indice de distributie a eritrocitelor (RDW) 14.0 % 10 - 16 / %
Trombocite (PLT) 180 10^3/ul 150 - 450 / 10^3/ul
Volum mediu trombocitar (MPV) 8.6 FI 7 - 13 / FI
Trombocrit (PCT) 0.155 % 0.15 - 0.45 / %
Indice de distributie a trombocitelor (PDW) 14.8 % 8 - 18.5 / %
Neutrofile (ANC) 3.62 10^3/ul 2.0 - 8.0 / 10^3/ul
Eosinofile 0.35 10^3/ul 0 - 0.7 / 10^3/ul
Limfocite 3.85 10^3/ul 1.0 - 4.5 / 10^3/ul
Basofile 0.05 10^3/ul 0 - 0.2 / 10^3/ul
Monocite 0.56 10^3/ul 0.2 - 0.8 / 10^3/ul
Fibrinogenemie -Plasma 202 mg/dl 180 - 450 / mg/dl
Calciu ionic seric -Ser 4.13 mg/dl 3.48 - 5.17 / mg/dl
Calciu seric total -Ser 9.18 mg/dl 8.7 - 10.4 / mg/dl
Colesterol total -Ser 128 mg/dl Normal: < 200 mg/dL;
Creatinina serica -Ser 0.88 mg/dl 0.7 - 1.3 / mg/dl
Fosfataza alcalina -Ser 65 U/L Adulti:Barbati: 40 – 129 U/L
Glicemie -Ser 98.2 mg/dl 74 - 106 / mg/dl
HDL colesterol -Ser 43 mg/dl Scazut (risc crescut): < 40 mg/dL;
LDL Colesterol -Ser 83 mg/dl < 100 mg/dl: Optim
Magneziemie -Ser 2.1 mg/dl 1.3 - 2.7 / mg/dl
Proteine totale serice -Ser 6.8 g/dl 5.7 - 8.2 / g/dl
Sideremie -Ser 86.36 µg/dL 65 - 175 / µg/dL
TGO/AST -Ser 21.5 U/L < 34 U/L
TGP/ALT -Ser 29.02 U/L 10 - 49 / U/L
Trigliceride -Ser 75.1 Normal: < 150 mg/dl
Electroforeza proteinelor serice
Ser Albumina 58.9 % 55.8 - 66.1 / %
Albumina # 4.01 g/dl 3.45 - 5.28 / g/dl
Alfa 1 globuline 4.0 % 2.9 - 4.9 / %
Alfa 1 globuline # 0.27 g/dl 0.18 - 0.40 / g/dl
Alfa 2 globuline 9.0 % 7.1 - 11.8 / %
Alfa 2 globuline # 0.61 g/dl 0.44 - 0.94 / g/dl
Beta 1 globuline 5.6 % 4.7 - 7.2 / %
Beta 1 globuline # 0.38 g/dl 0.29 - 0.58 / g/dl
Beta 2 globuline 4.0 % 3.2 - 6.5 / %
Beta 2 globuline # 0.27 g/dl 0.20 - 0.52 / g/dl
Gama globuline 18.5 % 11.1 - 18.8 / %
Gama globuline # 1.26 g/dl 0.68 - 1.50 / g/dl
Raport A/G 1.43
ASLO -Ser <25 IU/ml Adulti:< 200 IU/ml
Proteina C reactiva, cantitativ (CRP) -Ser 0.36 mg/L < 5.0 mg/L
Va rog sa-mi spuneti daca este vorba de vreo boala de sange in stadiu incipient, avand in vedere numarul de leucocite crescut. Putea fi de la acea tuse usoara de 2 -3 zile????? De la faptul ca am formit putin si eram strsat??? Totodata, fata de rezultatele anterioare din aprilie 2017, numarul de neutrofile si eozinofile este mult mai crescut, insa in intervalul de referinta. Curios ca toate subtipurile de leucocite sunt in interval, mai putin totalul. Poate sa evolueze asa o boala se sange???? Nu stiu ce sa fac!!!! mi-e frica sa ma mai duc sa le repet!!! Daca este ceva rau??? Desi, fizic, ma simt foarte bine!!!!!
Normal ca de la raceala au fost crescute! Trebuie sa treci la un regim sanatos de viata cu multa miscare si o alimentatie sanatoasa. Fa un exudat faringian, verifica dantura ca sa poti elimina eventuale focare de infectie care inevitabil conduc la cresterea numarului de leucocite. ln plus, ce logica e asta ca mi-e frica sa nu descopar ceva rau?! Daca prin absurd ai avea, ai sta asa pana cand nu s-ar mai putea face nimic?? N-ai nimic prietene! Traieste-ti viata, nu ti-o petrece ca donator de sange sau prin cabinetele medicale! happy
URL de referinţă