Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Valori de referinta diferite ???
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4
Am si eu o nelamurire, va rog...in sensul ca valorile de referinta date de laboratorul la care am facut de doua ori niste analize difera.De exemplu colesterolul total facut prima data ar fi OK daca este mai mic de 200mg/dl, iar la 1 luna distanta pe fisa cu rezultatele analizelor ar fi normal intre 120si 240 mg/dl. Mie mi-a iesit 170, dar uitandu-ma pe net la voloarea normala a HDL Colesterol vad ca trebuie sa fie mai mare de 40 mg/dl, mie mi-a iesit 35,40 mg/dl in contextul in care valorile de referinta date de laborator sunt intre 35,29 si 79,5 , deci dupa ei trebuie sa stau linitit....E normal ????
Valorile de referinta mai pot diferi usor si in functie de sistemul (de combina) de laborator folosit pentru efectuarea analizelor si, de asemenea, de reactantii si substantele folosite. De aceea fiecare laborator scrie, pe langa rezultatele obtinute, si valorile de referinta. Or fi folosit altceva acum, or fi schimbat ceva in dotarea si protocolul laboratorului.
Ce este PCT (plachetorcrit) si PDW?

merci!
Sunt niste parametri care releva concentratia de trombocite si variatia dimensiunilor acestor celule.
Pe rezultatul analizelor apare PCT 0,381 (valoarea de referinta 0,10- 0,30) si PDW 10,30 (val. de referinta 11,50-16,50) stii cumva ce inseamna asta, e de rau?....sau poate stii de unde pot citi mai mult despre PCT si PDW.

Merci Armmdt!
Lasa-ma sa ma interesez saptamana viitoare si iti zic.
Daca sunt singurele valori modificate nu e nimic de rau, sunt parametri legati de trombocite, care sunt cele mai mici celule ale sangelui si aparatele automate de analiza dau adesea erori in evaluarea lor. Si valorile sunt foarte putin in afara domeniului, asa ca stai linistita.
(13-10-2009 03:46 PM)armmdt a scris: [ -> ]Daca sunt singurele valori modificate nu e nimic de rau, sunt parametri legati de trombocite, care sunt cele mai mici celule ale sangelui si aparatele automate de analiza dau adesea erori in evaluarea lor. Si valorile sunt foarte putin in afara domeniului, asa ca stai linistita.

Merci!
Care ar fi analizele pe care cineva trebuie sa le faca, preventiv, o data sau de doua ori pe an?
Eu zic ca transaminazele la ficat, colesterolul cu toate fractiile sale, trigliceriele, glicemia si balanta electrolitica (Ca, Mg, Na ...) ar fi OK
Pagini: 1 2 3 4
URL de referinţă