Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Crize la catel
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua! Am o problema cu o cățelușa de talie mica. Face niște crize care se manifesta prin tremurat, întinderea picioarelor în fata și privirea o are tulbure. Am fost cu ea la medic la prima criză. I.au făcut testul de par o și a ieșit negativ. În acea perioada am început și deparazitarea și au zis ca e posibil ca asta sa fie cauza. Dar crizele au reapărut. Am fost din nou la medic și mi.au dat calciu. Nu știu ce sa fac. Ea se liniștește doar dacă o înfășor și o țin mai strâns. Poate ma ajuta cineva. Sper doar sa nu fie epilepsie. Mulțumesc!
Nu ati spus ce varsta are, daca sta singura multe ore inchisa in casa si daca se teme de tunete, pocnituri de petarde.
(13-12-2017 06:22 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Nu ati spus ce varsta are, daca sta singura multe ore inchisa in casa si daca se teme de tunete, pocnituri de petarde.

Are 3 luni. Eu o am de 3 săptămâni. Am adoptat.o. Singurul lucru care îl face înainte de a avea crizele este joaca multă. Nu sta singura. Nu are temeri. E chiar foarte curajoasa. Am crezut prima data ca este de la mâncare, dar nu este. Cred ca oboseste și oricât as încerca să o tempereze nu reușesc.
Si noi avem o catelusa mica cam de 5-6 ani si in decursul vietii ei ne-am confruntat cu astfel de crize gen epileptice cum au spus medicii veterinari . Practic tremura se blocau piciorele si cadea pe o parte , am avut probleme cind nu am fost acasa , a cazut pe scari coborind de la etaj si am gasit-o f f afectata , sufera cind e singura .
Cu tot tratamentul tot face crize o data pe an poate chiar de doua ori . Numai bine .
(15-12-2017 04:01 PM)tassevasi a scris: [ -> ]Si noi avem o catelusa mica cam de 5-6 ani si in decursul vietii ei ne-am confruntat cu astfel de crize gen epileptice cum au spus medicii veterinari . Practic tremura se blocau piciorele si cadea pe o parte , am avut probleme cind nu am fost acasa , a cazut pe scari coborind de la etaj si am gasit-o f f afectata , sufera cind e singura .
Cu tot tratamentul tot face crize o data pe an poate chiar de doua ori . Numai bine .

Mulțumesc. La fel face și a mea! I.ati dat un tratament? Eu ii fac acum calciu și b1+b6 injectabil, iar după ultima criza o hrănesc cu seringa. Nu vomita, nu are diaree.
Da cam aceleasi medicamente i-a dat si sotia . Cind va creste se raresc crizele chiar si la 2-3 ani.
Sunt crize epileptiforme . Catelul meu un mascul din rasa rottweiler a trait 7 ani cu aceasta boala nesuferita. Mi-a facut prima criza de acest gen imediat dupa ce a implinit varsta de 2 ani .
Facea crize de tip grand mal , cu pierderea constientei urinat si facut caca pe el in timpul crizelor . Am cautat disperata un medic veterinar care sa imi gaseasca un tratament adecvat sa putem rari crizele care se intamplau aproape zilnic ori de cate 2-3 ori pe zi. In general le urmaream si se intamplau cam la aceleasi ore .
In prima instanta i-am dat tratament - fenobarbital cu fenitoina ca sustinator - dar facea crizele si mai des. Pe urma am schimbat - fenobarbital cu diazepam si asa a ramas pana la sfarsitul vietii . Cu sustinatoare hepatice pe langa tratamentul pentru crizele epileptiforme. A trait 9 ani in conditiile in care rata de viata a unui rottweiler este 8-10 ani . Deci cu tratament adecvat prescris de un medic orice animalut poate trai mult si bine.
O criza pe luna sub tratament medicamentos este considerata normala, ma rog nu chiar normala dar acceptabila . Unele animalute pot face si mai rar de atat.
URL de referinţă