Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Transaminaze crescute
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti parerea d-voastra in legatura cu urmatoarele analize. In luna august mi-am facut niste analize de rutina...mi-au iesit foarte putin marite peste limita leucocitele, crp cantitativ si vsh-ul, dar fiind predispusa la infectii urinare am facut si o analiza de urina si a iesit pozitiv e coli, deci s-a stabilit ca valorile crescute erau de la infectia urinara. Mi-a mai iesit atunci glicemia mai scazuta la 66 si sideremia 29. Si fiindca are legatura cu ce vreau sa va intreb, o sa va mai spun ca tot atunci, urmatoarele analize mi-au iesit in limite normale TGP 18, TGO 20, bilirubina totala 0,61, bilirubina directa 0,25, bilirubina indirecta 0,36. Avand in vedere infectia urinara, doctorul mi-a spus sa iau 10 zile ampicilina, sa mai iau urisan gr si diflucan, iar pentru ca aveam sidermia scazuta am luat ferro-folgama si apoi inca o cutie ceva naturist numit fier plus molibden.
Dupa aprox doua luni, la inceput de octombrie, am refacut analizele si leucocitele scazusera la 5,83, CRP cantitativ era ok 1,95, sideremia crescuse la 97,90, glicemia 75. In schimb mi-au iesit marite TGP 136,30 SI TGO 72,90. Colesterolul total 152, HDL-colesterol 74 iar LDL colesterol 69. Doctorul mi-a zis ca probabil e o greseala si sa repet analizele dupa doua saptamani. Presupunand ca e o greseala, n-am luat nimic protectoare hepatice, mai ales ca nu am nici un simptom de hepatita.
Am refacut analizele dupa doua saptamani si mi-au iesit asa; TGP 77.90( normal sub 49) TGO 49.10(normal sub 34). Au mai scazut, dar tot nu sunt in limite normale. Din pacate atunci alte analize n-am mai facut, decat hemoleucograma, care a iesit bine, putin crescute limfocitele% 46,50( normal 20-44%). Am inceput sa iau Liv 52 si B-complex.
Ce parere aveti? ce ar putea sa fie? ar putea fi o hepatita? ce analize ar trebui sa mai fac? Am zis sa mai refac analizele peste doua saptamani, dar oare e in regula sa astept? Ar putea fi o intoxicatie de la medicamente? dar, am cautat pe net si n-am prea gasit ca medicamentele care le-am luat sa fie toxice. Am mai luat in perioada aceea Thioctacid. Am 32 de ani, nu beau, nu fumez, nu mananc gras si prajeli decat foarte rar.
Multumesc frumos!
Poate fi de la suplimentele cu fier luate. Cresterile transaminazelor nu sunt asa mari si daca nu sunt semne de icter foarte posibil sa fie datorate suplimentelor luate care afecteaza cel mai mult ficatul si rinichii. Asadar, mare atentie. Pentru a elimina orice grija in plus, se pot face markerii virali hepatici.
(24-10-2017 11:01 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Poate fi de la suplimentele cu fier luate. Cresterile transaminazelor nu sunt asa mari si daca nu sunt semne de icter foarte posibil sa fie datorate suplimentelor luate care afecteaza cel mai mult ficatul si rinichii. Asadar, mare atentie. Pentru a elimina orice grija in plus, se pot face markerii virali hepatici.

Deci s-ar putea ca fierul sa fie vinovatul...O sa fac markerii virali pentru linistea mea! Multumesc mult de raspuns!
am repetat analizele si de data aceasta toate analizele, inclusiv transaminazele mi-au iesit bine. Am facut si markerii virali hepatici si au iesit negativ. Singura explicatie ar fi ca transaminazele mi-au fost crescute de la pastilele de fier. In concluzie cred ca pentru unii prea mult fier luat, poate fi toxic pentru ficat.
URL de referinţă