Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: ajutor,timpul inseamna viata!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
ce parere aveti,cat de repede sau ce ar trebui sa facem? de la 1 la 10 care este nivelul de gravitate?

Adenocarcinom gastric CT tratat
interv chirurgicala:
1.ligament rotund al ficatului,2.rezectie distala,3.biopsie hepatica segm 3,4.biopsie hepatica segm 2,5.biopsie mezenterica
macro:1- ligament rotund al ficatului:piesa de 3/1,3/1,5 cm
2-rezectie gastrica distala:piesa de gastrectomie partialade 7,5cm pe marea curbura si 1,2cm pe mica curbura,deformata post fixare,care prezinta la 1,5cmde marginea de rezectie distala si la 3,4cm de marginea de rezectie proximala,o formatiunetumorala ulcero-infiltrativa cu contur neregulat de 4/3,5cm prezentand margini elevate,burjonate.
Restul mucoaseiprezinta pliuri aplaticare,aspect :piatra de pavaj
Omentul mic masoara 13/3,5/1,8cm
3.biopsie hepatica segment 3:piesa de 2,3/2,4/1,6cm,reprezentata de parenchim hepatic,care prezinta pe sectiune doua formatiuni albicioase de 0,5/0,4(I)si respectiv de 0,6/0,2cm(II).formatiunea tumorala I determina retractia capsulei hepatice.
4.Biopsie hepatica segment 2:piesa de 1,8/8,1,4cm,reprezenta de parenchinhepatic,care pe sectiune prezinta o formatiune tumorala albicioasa,de 0,4/0,3cm
5. Biopsie mezenterica:piesa de 0,6/0,4/0,3cm
Micro:Piesa 1:materialul examinat este reprezentat de tesut fibro-vasculo-adipos si filete nervoasa ,fara infiltrat tumoral.
Piesa 2:la nivelul peretelui gastric se observa o prolifiere celulara maligna de tipul adenocarcinomului mucinoscu rare celule in inel cu pecete
Formatiunea tumorala ajunge pana al nivel subseros fara a interesa peritoneul visceral
Se observa imagini de invazie intralimfatica si intravenoasa precum si infiltratul tumoral perineural
Marginea de rezectie radiala este interesata tumoral
Marginea de rezectie distala este situata la o distanta de 8mm fata de formatiunea tumorala
Marginea de rezectie proximala este situala la distanta specificata in descrierea macroscopica
Gradul regresiei tumorale post tratament (grad Ryan) este 2
S-au examinat 9 limfoganglioni ,dintre care unul prezinta matastaza (1/9)
S-au efecuat coloratii imunohistochimice cu CD56,cromogranina si synaptofizina,acestea fiind negative
Piesa 3:materialul examinat este reprezentat de parenchim hepatic care prezinta sub capular o formatiune tumorala,bine delimitata,compusa din tubuli bine conturat,tapetati de un singur sir de celule cubo-cilindrice,fara atipii cito-nucleare sau mitoze.Stroma din jurul tubulilor este fibroasa si cu infiltrat inflamator rotundo-nuclear.
De asemenea se obserba tracturi portale.
S-au efectuat urmatoarele coloratii imunohistochimice:CK7-pozitiv,CK19-pozitiv,CK20-negativ,bcl2-negativ,p53-negativ,Ki 67-pozitiv pe 5%din celule.
Concluzie:-
piesa 2 adenocarcinom mucinos ,cu o adenopatie metastatica (1/9),ypT3 N1 Mx L1 V1 R1 . C16,9 M 8480/3
- piesa 3:hammartom de glande peribiliare (adenom de ducte biliare)
Problemele expuse depasesc tehnic vorbind, posibilitatea noastra de a da un sfat competent. Prognosticul probabil ca este extrem de rezervat, avand in vedere complexitatea si gravitatea cazului.
(16-10-2017 09:57 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Problemele expuse depasesc tehnic vorbind, posibilitatea noastra de a da un sfat competent. Prognosticul probabil ca este extrem de rezervat, avand in vedere complexitatea si gravitatea cazului.

sad
Imi pare rau. Medicul chirurg care cunoaste situatia este cel mai in masura sa aprecieze gravitatea situatiei. Poate nu este chiar asa cum pare lecturand rezolutia medicala de mai sus.
Sanatate.
(17-10-2017 02:13 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Imi pare rau. Medicul chirurg care cunoaste situatia este cel mai in masura sa aprecieze gravitatea situatiei. Poate nu este chiar asa cum pare lecturand rezolutia medicala de mai sus.
Sanatate.

Va multumesc,va doresc multa sanatate !
Buna ziua, atasat analiza biopsiei soacrei mele in urma extirparii unui ochi. As dorii din suflet o interpretare, medicul dansei fiind plecat si noi familia stam ca pe ace. Multumesc
Cat e de grav? Necesita chimioterapie? De ce nu apare [/code][/php][/quote]gradul cancerului?
Va multumesc anticipat
Nu ne permitem sa facem aprecieri asupra rezultatului biopsiei, aceasta fiind prea tehnica. Cu siguranta ca medicul va trage o concluzie si va recomanda sau nu un tratament. De multe ori in tumorile izolate, neproliferative, nu se recomanda chimioterapie, dar asta este decizia specialistului care cunoaste bine cazul.
Sanatate soacrei Dvs.
Multumesc mult!
URL de referinţă