Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Poti afla în 6 minute dacă ai cancer!
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Cercetatoarea Ioana van Staden, după 13 ani de muncă, susține că a descoperit un senzor revoluţionar ce permite depistarea cancerului înainte de instalarea bolii în organism.

Cum se procedează? Ne explică Raluca van Staden:

Pasul 1. "Se ia sânge din venă, pe nemâncate. O picătură este suficientă, trebuie acoperită suprafaţa de lucru, care este foarte mică".

Pasul 2. "Apoi, fiola cu proba recoltată ajunge la celula de măsură, unde aflăm, în mai puţin de şase minute, dacă sângele este sănătos sau nu".

Pasul 3. "Ultimul pas e legat de identificarea biomarkerului, adică a tipului de cancer de care suferă pacientul. Atenţie, doar medicul va pune diagnosticul. Oricum, e vorba de identificarea bolii în stadiu incipient, când poate fi tratată uşor. E un avantaj mare, pentru că oncologii şi farmaciştii au evaluat la 80-100% şansele de vindecare". Concluzia este uluitoare, specialista susţinând că în urma unui test de 6 minute şi care costă în jur de un euro, se poate salva o viaţă.

"Vreau ca acest aparat să fie uşor de utilizat, să- ţi poţi face singur măsurătoarea, acasă. Te duci, apoi, la medic, care îţi va spune de ce tip de cancer suferi", a declarat Raluca van Staden. Deşi inventatoarea nu vorbeşte despre bani, senzorul de depistare a cancerului nu e pe piaţă tocmai din cauza lichidităţilor. E nevoie de 100.000 de euro pentru construirea "cutiuţei" unde va fi fixat senzorul.

Dar problema banilor pare rezolvată. A fost inaintata Parlamentului European o propunere pentru deblocarea de fonduri în vederea cercetării cancerului. Răspunsul a fost pozitiv: se vor da bani pentru invenția Ralucăi van Staden.
URL de referinţă