Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Urgenta
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua, am nevoie de ajutor. Momentan sunt plecată din țara ajung acasă tocmai peste 2 săptămâni deci nu pot ajunge la un control. Inainte de toate țin sa precizez ca am 20 de ani. Am avut-o in urma cu 2 luni o secreției din ambii sâni alb-transparentă doar la forțare( precizez luasem pastile de somn si in perioada respectiva făcusem o intoxicație alimentara si luam 5 pastile de metoclopramid pe zi si mai dezvoltasem Si o obsesie si imi "stâng "sâni mereu sa văd dacă mai iese ceva) acum nu mai curge nimic dar in schimb am mameloane umflate iar acum mai am o zi pana la menstruație si la o autoexaminare in fata oglinzi am simțit un mic nodul dar după am văzut ca am si la cealalt sân in același loc. O sa fac un control imediat cum ajung in țara dar vreau sa știu dacă am motive de îngrijorare. Va mulțumesc din suflet l.
Poate fi de la metoclopramid, in doze mari poate da acele secretii pe care le descrii. Daca se repeta fara a-l mai lua, mergi la un consult ginecologic si endocrinologic.

Iar legat de noduli, ai observat sa isi schimbe dimensiunile in functie de ciclul menstrual? Mama sau bunica au avut cancer in sfera ginecologica?
In cazul in care se modifica cu ciclul, sansele sunt mari sa fie pe baza hormonala si iti vor disparea la menopauza. Sunt benigni si daca nu sunt insotiti de alte semne( cum ar fi retractia mamelonului, secretii purulente, pielea ca o coaja de portocala, piele rosie, nodulii cresc rapid in dimensiuni, cu ganglioni palpabili in axila sau zonal) nu sunt motive de ingrijorare.
Daca insa observi unul din semnele de mai sus sau ai antecedente de cancer mamar si/sau din alta sfera ginecologica la rudele apropiate, ar fi indicat sa iti faci o ecografie mamara si apoi sa vezi un chirurg pentru a face biopsie sa vezi de ce natura este. La varsta ta tumorile maligne de san sunt rare, apar in special la persoanele predispuse.
URL de referinţă