Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Hemograma modificata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua! Fetita mea de 5 ani a avut o traheobronsita in luna iunie. Hemograma efectuată atunci a indicat leucopenie cu neutropenie si limfopenie, nr de leucocite scăzând la 3200. Dupa o luna am repetat hemograma, leucocitele fiind 5220, iar dupa alte 4 săptămâni 5180. Alte valori nu apar modificate, exceptie nr total de leucocite.Pediatrul ne-a spus ca rămâne in observație. Ce presupune acest nr mai mic de leucocite? E posibil ca un virus sa fi generat aceste modificari? Sunt f îngrijorată, m-am gandit chiar la leucemie.Multumesc pt raspuns.
Care sunt valorile de referinta ale laboratorului la care ati facut hemograma? Care este intervalul de valori normale pentru leucocite?
(25-09-2017 08:47 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Care sunt valorile de referinta ale laboratorului la care ati facut hemograma? Care este intervalul de valori normale pentru leucocite?

Valorile de referință pt leucocite sunt 5,5-15,5'10^3/ul.
E normal ca dupa un tratament medicamentos, la o imunitate mai scazuta, valorile leucocitelor sa fie usor mai mici. Nu e valoare alarmanta, dar asa cum spunea medicul pediatru , trebuie urmarita evolutia lor, in paralel cu masuri de crestere a imunitatii, prin aport de vitamine si un regim alimentar adecvat.
URL de referinţă