Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: ce pot face ca sa am o capacitate de concentare normala?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună seara! Sper că am nimerit unde trebuie.
Eu am dificultăți de concentare când mă uit la orice clipuri. Doar dacă am văzut un clip de mai multe ori îmi e mai ok.
Mi-a spus un psihoterapeut în ședințe că e posibil să sufăr de tulburare borderline, asta după ce mi-a analizat celelalte aspecte din vuață.. Până ajung să fac o programare pentru psihiatru să mă consulte să vadă, nu știu ce aș putea face eu concret ca să mă ajut, dacă ține doar de mine sau e nevoie de ceva medicamentație. Am observat că atunci când aș fi foarte trist mă pot concentra mai bine la ceva, pe când atunci când sunt entuziasmat sau foarte ok îmi zboară gândul rapid. Poate din cauza asta psihoterapeuta mi-a spus că, cauza ar fi mai degrabă emoțională la mine. Cea mai mare activitate a mea din ultimii ani a fost să scriu în notițe, în jurnal. Nu există zi în care să nu notez ceva. Și dacă văd un clip cel puțin 2-3 gânduri apar neapărat încât sunt nevoit să le scriu, să dau înapoi. Cu unele perioade de pauză am tot scris la poezii, mă ajutau să mă descarc emoțional, apoi îmi plăceau. Psihoterapeutul m-a încadrat în borderline, la fel și un psihiatru, acum doi ani, după un singur consult, în tulburare de tip emoțional instabil.
Și nu e vorba că la clipuri documentare ar fi problema asta ci și la orice film de comedie foarte fain. Doar la filmele dublate în română mă descurc mai bine, dar am pățit să trebuiască să dau înapoi și acolo. Sau când citesc, am nevoie să recitesc aceeași frază fiindcă nu am fost concentrat, mi-a zburat gândul. În copilărie nu știu foarte bine să fi avut probleme mari de concentrare, mă uitam mult la filme la TV dar ce țin minte sigur era că doar admiram filmul, dacă se discuta în clasă la școală despre filmul din seara precedentă, dacă se discutau detalii de imagine, spre exemplu, eu nu puteam participa, nu eram concentrat pe imagini la film în mod implicit. Doar admiram filmul mai mult.
Ca exerciții ce le-am găsit pe internet, într-un clip, ar fi pentru vizual cel în care te uiți zilnic, maxim concentrat, la un obiect timp de 8-10m, lăsând gândurile să se ducă precum vin iar pentru auditiv să auzi un sunet tip de 10s și să-l repeți în mintea ta timp de 5m.
Problema nu ar fi că nu vreau să le urmez (sunt destul de dificile și la cel auditiv m-a durut capul puternic prima dată), ci faptul că nici nu sunt sigur dacă sunt fix pentru problema mea.
Sper că am putut exprima clar problema. Și tot legat de concentrare, când a fost vorba de un subiect care mi-a prezentat enorm interes în trecut am văzut clipul ca absorbit. Nu am avut probleme să nu iau examene din cauza asta, fiindcă am insistat mult asupra materiei când a fost cazul.
Deci nu pot urmări un clip fain sau un documentar cap-coadă fără să dau înapoi, fără să-mi zboare gândul undeva.
Îmi puteți spune, vă rog, ce ar putea da roade în cazul meu, să îmi repare concentarea asta? Ca să pot încerca în continuare să fac ce ține de mine înainte să apelez la medicație.
E greu de dat sfaturi in astfel de cazuri. Trebuie sa faci investigatii imagistice, analize de sange si asta sub indrumarea unui psihiatru bun. Trebuie pus un diagnostic clar. Poate fi o THDA ( de regula este genetica), sau alltceva. Trebuie investigatii in sfera ORL, oftalmo, dozare plumb, hemoleucograma, hormoni tiroidieni, electroencefalograma (EEG). Mergi la un medic specialist.
Sanatate
(11-09-2017 10:25 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]E greu de dat sfaturi in astfel de cazuri. Trebuie sa faci investigatii imagistice, analize de sange si asta sub indrumarea unui psihiatru bun. Trebuie pus un diagnostic clar. Poate fi o THDA ( de regula este genetica), sau alltceva. Trebuie investigatii in sfera ORL, oftalmo, dozare plumb, hemoleucograma, hormoni tiroidieni, electroencefalograma (EEG). Mergi la un medic specialist.
Sanatate

Așadar un psihiatru mă poate îndruma spre toate astea, fiindcă singur nu știu ce să fac de acolo? Psihoterapeuta a zis de borderline mai degrabă decât de bipolară, însă cred că problema descrisă ține de psihiatrie mai mult.
URL de referinţă