Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: tahicardie paroxistica supraventriculara
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Florine draga, nu vreau sa te jignesc, dar pe baza unei aplicatii de tableta sau pe baza a ceea ce simti tu in momentul de fata nu cred ca esti in stare sa faci diferenta singur intre extrasistole venite in salva si o criza de fibrilatie paroxistica, ce poate sa se remita si spontan - daca ai noroc - , dar poate sa si dureze muuuuulte ore. Mai pe romaneste, nu ai antrenamentul necesar si-ti doresc din suflet sa nici nu trebuiasca sa inveti acest lucru pe propria-ti piele.
Ar fi foarte important acum un ECG, singurul care ar delimita exact ce se intimpla.
Si bun chem salvadea. Cureaza vreo 20 de min. Ekg n-au pe salvare. Ma duce la dorna si dureaza vreo ora drumul. Intelegi? Ca daca eram intr-un oras e altceva. Suntem un lrasel mic in munti cu un dispensar cu 3 medici de familie. Doi dintre ei au ekg. Nu te mint am 40 de ekg-uri. Ma cunosc toti medicii cand mi-e rau intru direct oricine-ar fi ma dezbrac ma intind ei stiu ca trebuie s-o prin in criza imi pune electrozii iesebine ca de obicei ca parca e facut sa -mi treca pana acolo dau 40 de lei si-am plecat. Mor de ciuda. Ecografii am 6 buc ultima alaltaieri la doamna Grecu. Bune si alea. Intelege-ma ca-mi dau toata silinta. Uliana stai putin ca parca imi trece. Vai iti multumesc m-ai tinut de vorba

Sa ti deie Dumnezeu sanatate ca ai stat cu mine. Parca bate bine e mult mai bine. Multumesc
Florine, sa dea domnul sa fie cum zici tu ! Daca totusi revine (bat in lemn, cioc, cioc!) te rog, te rog sa mergi miine la Dorna. Iti spun ce mi s-a zis si mie la inceputurile mele: sa nu te prinda inca o noapte in criza acasa, m-ai inteles ???
Sa ne re...citim cu bine, amice !
Ma simt bine dar gafai e bun siasa e minunat. Uliana crizele astea le am de vreo 20 de ani. Toti medicii au dat vina pe calciu sau altii au spus ca sunt bolnav inchipuit. Pana acum vreun an jumate la bacau mi-a spus tpsv repetitive anamnestic. Ce atunck cotrobaiesc internetul si am aflat multe despre aceasta boala sk d la voi si din alte parti. Duminica am vorbit cu o fata din america care miercuri se ducea la a doua ablatie de FA. Si are doar 17 ani saraca. La ei sunt scumpe operatiile dar pacientul nu plateste nimic. Asigurarile platesc. Eu ma straduiesc cat pot sa am un diagnostic solid dar uite ca n-am noroc. Nj mi-e frica de ablatie stiu care sunt riscurile stiu tot. Multumesc ca ai stat cu mine mi-am revenit dar nu deodata ci lent. Starile astea ma omoara mai tare ca tpsv.
Bine ca a trecut, Florine ! Odihna placuta si urmatoarea veste sa fie ca ai dat lovitura cea mare la 6 din 49 ! wave 67
Nimeni nu face flutter (cum ai facut tu) din lipsa de calciu si nici pe baza de fantasme din cap, te asigur !
Florin, ca sa nu mai stai in dilema, de ce nu mergi tu sa faci un studiu electrofiziologic si te lamuresti?
Diagnostic externare : TAHICARDIE SUPRAVENTRICULARA REPETITIVA. FIBRILATIE ATRIALA PAROXISTICA REPETITIVA. ARITMIE ES VENTRICULARA SI SUPRAVENTRICULARA FRECVENTE. PRESINCOPE REPETATE. TAHICARDIE CU COMPLEXE QRS INGUSTE CU TRANSFORMARE IN TAHICARDIE CU COMPLEXE QRS LARGI BAV GR.I HBAS. HIPERCOLESTEROLEMIE - mentionez ca am stat 2 luni in spital , am avut aritmie ES frecvente, cu controale Holter ECG . Am avut de multe ori Holterul pe mine 24-de ore, atacurile sau aritmiile se pornesc foarte brusc , intotdeauna tin intre 12-si 17-minute si se opreste brusc , o singura data am fost cronometrat cu o aritmie de 10-minute ameteli , pierdere de cunostinta , pierdere echilibru , dezorientare , tulburari de vedere caldura , transpiratie , pulsul intotdeauna varia intre 240-260 / minut , si ma simt foarte obosit , si fara putere , obosesc foarte repede nu mai rezist la un drum mai lung de 1 km , si acum la temperatura de -10 grade deja ma sufoc . Am avut si cazuri cind mi-am pierdut cunostinta si am cazut ! Intrebarea mea ar fii ca la TG-MURES mi a spus dl profesor , ca 100% - trebuie sa ma pensionez , iar dl doctor curant mia dat de inteles ca pot lucra in continuare , cu aceasta medicamentatie ! Medicamente pt acest tratament ce iau si la ora actuala sunt: Ascord 20 mg - Metoprolol 50-mg - Cordarone 200-mg . Ascord o tableta numai seara 0-0-1 , metoprolol 50-mg dimineata si seara 1-0-1 , si cordarone doua tablete adica 400-mg dimineata si seara 1-0-1
Si tu acum doresti ca noi sa-ti spunem ce sa faci, daca vei putea sau nu munci, ori daca e buna sau nu medicatia ce ti s-a prescris ?
Cum crezi ca vreo persoana responsabila s-ar incumeta in fata acestui diagnostic sa se lanseze pe un forum in a te sfatui, prietene ?
Trebuie sa stii ca pe acest forum noi nu ne permitem sa comentam medicatia data de un doctor, in nici un chip !
In ce priveste munca, cred ca unicul lucru de bun simt ce ti-l pot spune este sa incerci si daca rezisti fara eforturi deosebite va fi excelent; daca nu, va trebui sa te pensionezi, nu-i alta cale. Din nefericire, ai un diagnostic greu, extrem de complicat, si probabil ca ai constatat deja si tu ca medicamentele nu ne lecuiesc aritmiile, in cel mai bun caz taie vehementa crizelor, asta-i tristul adevar.
Sa-ti fie cit se poate de bine !
Buna ! Singura intrebare la care speram aici pe forum sa gasesc sau sa primesc raspuns , este DACA CU BOALA SUS MENTIONATA O SA MAI POT MUNCII , LUCRA , FARA SAMI PUN VIATA IN PERICOL ! cu alte cuvinte mi sa explicat ca pot murii in orice moment , si prin chinuri groaznice ! Cit despre medicamentatie , sunt inca in stadiu de testare daca se poate spune asa , ca de exemplu , multi bolnavi nu tolereaza CORDARONE-ul ! Eu unul inafara ca mam ingrasat la ficat si sau burta , ma simt hai sa numesc asa binisor cu medicamentatia asta !
Craciun draga, eu stiu ca mesajul meu anterior suna destul de nemilos si rece, ca nu asa ceva ti-ai fi dorit sa auzi; asta nu inseamna ca nu-ti inteleg perfect suferinta profunda, psihica si fizica deopotriva, teama de tot ce poate fi mai rau. Dar vinzatoare de simpatie ieftina, iluzii desarte si incurajari formale nu sint - tocmai pentru ca inteleg prea bine complexitatea deosebita a diagnosticului tau.
Sint absolut convinsa ca nimeni pe lume, nici cel mai reputat cardiolog al globului, nu ti-ar putea preciza pe un biet forum daca tu vei mai fi sau nu apt de munca. In cel mai bun caz ti-ar spune: "ia-ti dosarul medical si vino sa te vad !" si poate ar fi a treia parere exprimata in legatura cu problemele tale, caci iata, doua ai deja, de la doi medici diferiti.
Ramin la parerea ca doar incercind in mod concret vei vedea daca poti sau nu munci. Cum am putea noi stabili treaba aceasta prin niste mesaje, pe internet, cind ei, cei doi doctori, au pareri divergente ?? Imi pare foarte rau, dar nicicum, evident !
Va trebui sa cumpanesti singur daca te incumeti sa incerci sau nu; daca simti ca de la simpla idee te cuprinde groaza, as zice s-o lasi balta, pentru ca anxietatea si teama permanenta vor redeclansa crizele si pierzi si minima stabilitate, stare de relativ bine in care spui ca te afli acum.
Iti doressc numai bine si gindul cel bun, o Heart cit mai cumintica si neproblematica ! happy
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
URL de referinţă