Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Aură frecventă
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Soţia mea are 44 de ani şi de foarte mulţi ani suferă de dureri de cap puternice si frecvente (posibil ceva ereditar, mereu îmi spune că bunica ei suferea şi ea de migrene sau ce-or fi astea).

Mai nou însă a început să aibă aură vizuală, ca de descrisă aici. La inceput mai rar, iar în ultimul timp aproape in fiecare zi. De fiecare dată debutează pe neaşteptate, dureaza 10-20 de minute şi dupa care dispare fără urmă. Se manifestă cu zigzaguri luminoase şi "găuri" în vedere (cunosc senzaţia, o am si eu din cand in cand, dar foarte rar).

Problemele cu ochii sunt excluse, a fost recent la oftalmolog şi i-a făcut "fund de ochi" şi i-a masurat tensiune oculara, ambele par ok.

Ce alte analize ar mai trebui făcute pentru a determina cauza? Probabil merită menţionat ca acum ceva timp si-a facut radiografie cervicală şi se vede ceva care se cheama "uncartroză" (are dureri cervicale puternice, iar noaptea ii amorţesc mâinile).

Din cate am inţeles, "aura" poate fi o formă de migrenă a retinei sau chiar o formă de epilepsie.

Ceva idei? Mulţumesc.
Trebuie un control neurologic amanuntit in primul rand. Un doppler carotidian e si el indicat. Problemele cervicale sunt si ele de luat in seama, in special in ipoteza unei insuficiente vertebro bazilare. Presupun ca tensiunea arteriala e ok si nu are variatii ale glicemiei.
Si eu am suspectat tensiunea arteriala crescuta şi i-am masurat-o in timpul crizei. Intr-adevar, e cam mare cand are aura, azi a avut 14/9 si 86 bpm. Totuşi, pulsul ridicat m-a condus la ideea ca valorile ar putea fi de fapt crescute din cauza anxietăţii provocate de aură, corect? Sa vedem cum o conving sa-si ia glicemia, că leşină (literal) când aude de ace happy

Probabil acum o sa cautam o cale sa facă un RMN. E complicat cu RMN-urile, e scump al naibii "la liber", iar pe asigurare mereu zic ca n-au fonduri... sad Platim la CASS de nu mai ştim de noi, dar când e sa beneficiem de asigurarea de sănatate...

Mulţumesc pentru răspuns.
URL de referinţă