Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Medicamente schizofrenie - ef. secundare
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,
Am schizofrenie, am luat 1 an de zile Clopixol dar l-am intrerupt. Cred ca intreruperea s-a facut brusc, deoarece faceam 1 injectie de 200 mg/luna, adica aproximativ 6,6 mg/zi si acum nu mai fac deloc. Am citit pe internet ca doza minima este 4 mg/zi. Trebuia sa iau o perioada de cateva zile doza minima de 4 mg/zi inainte de a intrerupe? Am citit ca efectele secundare negative ale anti-psihoticelor chiar se amplifica in caz de intrerupere brusca a tratamentului. E adevarat? Va intreb deoarece am sesizat urmatoarele efecte secundare: mancarime intensa a pielii, urinare frecventa, ingrasare, pofta de mancare, salivare (cand adorm si mai ales cand ma trezesc), disfunctii sexuale. Aceste efecte continua, chiar si dupa intreruperea tratamentului. In special ma deranjeaza mancarimea pe care nu o mai suport. As dori sa-mi spuneti cat o sa mai continue aceste efecte secundare, avand in vedere ca am intrerupt tratamentul?
Multumesc.
Tratamentul trebuie intrerupt gradual , conform indicatiilor medicului specialist curant, nu din proprie initiativa. Disxcutati cu medicul despre aceste manifestari.
(02-07-2017 01:40 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Tratamentul trebuie intrerupt gradual , conform indicatiilor medicului specialist curant, nu din proprie initiativa. Disxcutati cu medicul despre aceste manifestari.

Nu pot sa discut cu doctorul. Nu vreau sa stie acest lucru. De aceea v-am intrebat pe Dvs. Teoretic, nu stiti cat ar mai putea dura aceste efecte secundare dupa intreruperea tratamentului?
Mi-e greu sa inteleg aceasta optica! Cum adica sa nu stie medicul? Nu te poti baza pe sfaturile primite pe internet in astfel de cazuri. Nimeni nu poate sa iti spuna cat vor dura efectele acelei intreruperi bruste.
Cum nu stie medicul? Nu puteti opri un medicament fara indrumarea unui psihiatru
URL de referinţă