Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tuse de lunga durata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara! Tusesc de aproape 1 an de zile. Nu tusesc o zi intreaga , in reprize. Cand expir puternic simt o râcâiala in gat ( sau ceva de genul) dupa care incep sa tusesc. Dupa ce tusesc nu mai am acea racaiala pe moment, dar dupa o anumita perioada de timp iar apare acea racaiala si iar tusesc. Parca simt ca ma gadila ceva in gat. Tin sa precizez ca am limba foarte incarcata si respiratia urat mirositoare ( banuiesc ca este urat mirositoare din cauza limbii incarcate , pt ca o curat cu o lingura , iar respiratia urat mirositoare dispare pe moment) . Am facut si o radiografie la plamani si mi s.a spus ca sunt perfect sanatosi. Ce ar putea sa fie? Odata am fost si la orl si s.a uitat in gura si mi.a spus ca as avea reflux gastro-esofagian.
Poate fi o micoza (candida albicans avand in vedere incarcarea limbii). E nevoie de un raclat lingual si un regim alimentar care sa elimine dulciurile, produsele lactate, painea alba, produsele de patiserie de orice tip, pastele cel putin pe durata tratamentului, daca diagnosticul va fi confirmat. Nu in ultimul rand, trebuie verificata ipoteza unui reflux gastro-esofagian, care poate sa produca aceste manifestari, deci va fi nevoie si de un drum la gastroeneterolog.
Am facut exudat lingual si a iesit acea candida albicans. Domnul doctor de la orl mi.a spus ca o sa scap greu de ea si mi.a dat niste pastile si mi.a spus sa iau apa de gura listerin. Dar fara rezultat. In ultimul timp imi curat lomba cu lingura si dupa clatesc gura cu apa in care pun o lingurita de sare si limba este mult mai curata. Si am scris , cand expir mai tare parca se "rupe" ceva, simt ceva in gat parca "agață" ceva.
Tratamentul local al candidozei nu este intotdeeauna suficient. E nevoie si de tratament intern cu a ntimicotice si de regim adecvat. Puteai sa spui de la bun inceput ce investigatii si tratamente ai facut, daca esti fumator sau nu. Asta ca sa nu pierdem vremea cu supozitii!
URL de referinţă