Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Temperatura bazală
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună ziua,
Am rugămintea să mă lămuriți unde se ia corect temperatura bazală și care sunt valorile în care ar trebui să se încadreze în funcție de zonă.
Specific că este prima lună când îmi notez valorile temperaturii,doar că am citit diverse variante de valori,dar fără să se specifice cărei zone îi erau destinate. Cel puțin la mine există diferențe de 0,5-0,8 grade între axilă și vagin.

Mulțumesc!
Banuiesc că vrei sa vezi daca are loc ovulatia. Ca metoda contraceptiva, mai ales folosita singura eu n-aș avea incredere...indiferent de locul unde se măsoară important este sa fie același, la aceeași oră, dimineata, înainte de a te ridica din pat, înainte de a bea si a mânca ceva, cu același termometru.
Din contră, mă interesează când are loc ovulația și ulterior dacă a avut loc implantarea. Am citit diverse articole în care erau specificate valori diferite dacă a avut loc implantarea decât dacă nu.
Știu că diferă la fiecare femeie, dar ultimele două săptămâni din c.m. sunt foarte grele. Și până să fac un test, mă gândesc că poate îmi dau seama de la temperatură dacă sunt sau nu însărcinată.

Mulțumesc!
Mi se pare destul de obositor (că să nu zic stresant) ceea ce faci. Nu e mai simplu sa dozezi bhcg in săptămâna 3?

PS: uneori prea mult citit strica...mai ridică ochii din telefonul ăla. Ai observat c-au înflorit bujorii?[/align]
Ai dreptate!!! Este foarte stresant,doar că nu îmi permit să fac în fiecare lună un test de sarcină la un laborator (sânge),iar un test simplu (urină) ar ieși pozitiv (dacă ar fi cazul) chiar în momentul când mi-ar întârzia menstruația. Acum apare marea problemă : după ce am încetat administrarea anticoncepționalelor,am avut c.m. foarte neregulat (34-51 zile) și abia luna trecută a fost de 31 zile, în condițiile în care am renunțat la pastile pe 8 august 2016. Am fost și la ginecolog...și mi-a spus că dacă timp de un an nu rămân... abia atunci să revin pentru a vedea "de ce?". Așa că,momentan , singura soluție la îndemână rămâne măsurare temperaturii bazale și testele de sarcină ( dar acestea dau semne mai târziu).
Disperarea mea să aflu din timp vine din două motive :
1. Am făcut analiza genetică de trombofilie și mi s-a spus că voi avea nevoie de anticoagulante imediat ce aflu de sarcină;
2. Vreau să evit administrarea oricărui medicament , chiar și cele fără prescripție medicală (ex. pentru durerile de cap ,căci acestea sunt cele mai frecvente).
Mulțumesc , încă o dată, pentru timpul acordat și pentru sfaturi!
Cum ar fi să renunți la toate preocupările astea si sa traiesti clipa?
Cu tiroida cum stai?
Încă nu am ajuns la un medic endocrinolog,dar urmează.
Cât despre preocupări... Am grijă din când în când de un bebeluș,iar asta nu face decât să îmi alimenteze dorința de a fi și eu mamă. Iar în viitorul apropiat sper să îmi iau un cățel care să îmi ocupe mai mult timpul și mintea... happy
URL de referinţă