Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: examen citologic, pap
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara, am primit analizele in urma unui consult ginecologic  in care scrie pap normal,  exocervicita si secretie (coci ++) intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.daca este cu transmitere sexuala si ar trebui să ia si sotul ceva medicamente pentru asta, daca da ,ce anume?
2. ne dorim ff mult copilasi, putem avea contact sexual pe timpul tratamentului? daca se intampla sa raman insarcinata ar fi ceva risc pentru evolutia sarcinii sau a fatului? , se poate continua acest tratament și pe perioada sarcinii?
(Mentionez ca am primit urmatorul tratament :  in prima luna - Tergynan -  1 ovul seara timp de 10 zile;
- a doua si a treia luna - Gynophillus - 1 ovul seara timp de 7 zile pe luna;
- a patra si a cincea luna - Carpicon - 1 supozitor aplicat intravaginal seara timp de 10 zile pe luna.) Va mulțumesc!
Normal ar fi să terminați tratamentul, să mergeți la control și abia apoi să rămâneți însărcinată pentru că în timpul sarcinii nu puteți lua medicamente. Gândiți-va că aveți nevoie de un copil sănătos la fel cum și el are nevoie de o mămică sănătoasă.
La celelalte întrebări doar medicul specialist vă poate răspunde.
Buna ziua!
Citind rezultatul anatomopatologic urmator, nu prea inteleg foarte bine ce inseamna, asa ca va rog pe dumneavoastra sa ma ajutati!
EXAMINARE MICROSCOPICA: "Fragmente de col uterin cu epiteliul epidermoid cu acantoza, hipercheratoza, paracheratoza, koilocitara, celule cu nuclei hipercromi cu relativ frecvente mitoze in 1/3 inferioara si zone creste papilare alungite si glande dilatate chistic cu stratificari ale epiteliului incluse intr-o stroma congestiva cu infiltrat limfoplasmocitar moderat. Formatiune polipoida alcatuita din glande endometriale in faza proliferativa tardiva incluse intr-o stroma fibroasa cu vase cu pereti ingrosati"
DIAGNOSTIC ANATOMO-PATOLOGIC: "*Dispalazie usoara CIN1 si condilom plan cervical/* Cervicita cronica nespecifica/* Polip endometrial"

Mentionez ca inainte de interventie (ERAD si rezectie polip endometrial) aveam tulpina hpv 52 si 54.
Partenerul nu avea hpv si in urma acestui rezultat trebuie sa luam tratament? Cum ne protejam pentru a nu mai plasa aceste problemele medicale de la unul la altul?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Nu e nimic grav dar nici de neglijat. Urmează indicatiile ginecologului și vei fi bine.
URL de referinţă