Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Interpretare rezultat HSG
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua! Am facut HSG-ul acum 2 zile si am primit un rezultat devastator dar nu mi s-au dat alte explicatii pe loc, urmand sa merg la medic peste o saptamana : uter de talie normala cu contururi nete,regulate,opacifiat usor neomogen fundic;trompa dreapta-filiforma cu traiect ascendent,nu este permeabila; trompa stanga-nu se opacifieaza;proba Cotte negativa bilateral. Acum 5 saptamani mi s-a facut chistectomie ovariana dreapta si miomectomii laparoscopic (3 fibroame subseroase 0.5-1 cm). La cat timp se poate face o noua operatie laparoscopic si daca ar fi sanse de desfundare a trompelor? Sau direct FIV? Multumesc anticipat pentru informatiile oferite. O zi frumoasa si multa sanatate![attachment=963]
Numai un medic specialist ginecolog poate sa raspunda la intrebari, examinand atent rezultatul HSG. Pana la FIV trebuie incercat tot ce e posibil pentru a restabili permeabilitatea fie si a unei singure trompe uterine daca nu a ambelor.
Sanatate
(25-02-2017 08:56 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Numai un medic specialist ginecolog poate sa raspunda la intrebari, examinand atent rezultatul HSG. Pana la FIV trebuie incercat tot ce e posibil pentru a restabili permeabilitatea fie si a unei singure trompe uterine daca nu a ambelor.
Sanatate
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra! Multa sanatate!
Revin cu un mesaj pentru toate fetele care au trecut prin astfel de diagnostic. Dupa aflarea rezultatului ''devastator'' am incetat orice forma de tratament recomandat inclusiv Acifolul. A consumat dimineata un fresh din 2 lingurite de catina congelata si sport: alergat si tennis. Am acceptat ca e posibil sa nu raman niciodata inarcinata pe cale naturala. Dr. Ciprian Cristescu mi- a spus uitandu-se in fisele de la internarea mea ca trompele erau ok si ca s-ar fi putut "bloca" din cauza faptului ca mi-a fost teama si am stat incordata in timpul procedurii HSG. Mi-a recomandat sa revin pentru ''desfundarea trompelor'' in August la 6 luni dupa operatie. Ei bine, aseara la 3 luni dupa HSG am facut primul test de sarcina si a fost pozitiv, urmat de inca unul imbucurator azi dimineata! Fetelor veti ramane insarcinate! Nu fiti dezamagite! Aveti rabdare si minunea se va intampla! Mult succes!
Ne bucuram impreuna cu tine. Sa fie intr-un ceas bun! happy
(03-06-2017 03:42 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]Ne bucuram impreuna cu tine. Sa fie intr-un ceas bun! happy

Multumesc mult! Miracole se intampla!
URL de referinţă