Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Neoplasm col uterin
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua,

Imi cer scuze pentru deranj dar sunt putin disperat,in Aprilie 2016 mama mea in varsta de 56 de ani a fost diagnosticata cu Carcinom scuamos mediu diferentiat . In urma CT ului concluzia a fost urmatoarea :

Aspect CT sugestiv pentru neoplasm de col uterin de corelat cu restul investigatiilor
Formatiune tumorala cu aspect chistic anexa dreapta
Fara determinari secundare hepatice

A urmat 24 de sedinte de radio terapie + 3 sedinte brahiterapie urmate de o histerectomie totala + 1 sedinta brahiterapie ulterioara .

Diagnosticul histopatologic este urmatorul :

1. Ovar drept cu chistadenom mucos. Trompa uterina cu atrofie de franjuri
2. Ovar stang cu chisturi de incluzie. Tropma stanga cu atrofie de franjuri
3. 5 limfoganglioni cu aspect reactiv grasime bifurcatie iliaca comuna dreapta
4. Metastaza de carcinom scuamos in 1 din 2 limfoganglioni grasime iliaca externa dreapta
5. 2 limfoganglioni cu aspect reactiv fosa obturatorie dreapta
6. Parametru drept fara infiltrare tumorala
7. 1 limfoganglion cu aspect reactiv grasime iliaca externa stanga
8. 2 limfoganglioni cu aspect reactiv grasime iliaca comuna stanga
9. 3 limfoganglioni cu aspect reactiv fosa obturatorie stanga
10. Metastaza de carcinom scuamos in 1 din 3 limfoganglioni iliaca comuna stanga
11. Parametru stang fara infiltrare tumorala. Exocol cu necroza epiteliala radica completa cu persistenta de insule de carcinom exocervical scuamos bine diferentiat necheratozic, inclusiv in endocol intinse pe o lungime de mm cu profunzimea invaziei 6 mm situate la 4 mm de marginea de rezectie, invazie limfo-vasculara absenta . Istm fara infiltrare tumorala. Endometru cu cu atrofie glandulara, miometru cu mic leiomiom intramural
12. Transa vaginala posterioara fara infiltrare tumorala
13. Paracolpos drept fara infiltrare tumorala.

Stadiu pT1b1N1Mx cod OMS 8070/3 .

Daca se poate sa imi explicati cam cat de grava este situatia si daca exista o posibilitate de vindecare completa in acest stadiu ? In urma CT ului medicul oncolog a stadializat ca fiind IIA boala insa citind pe internet metastazele in ganglionii iliaci reprezinta stadiul III spre IV .

In urma cu 2 saptamani mama a stat in frig in jur de 5 ore iar de atunci are o durere puternica in zona coapsei drepte .

Multumesc mult !
Este un diagnostic sever, avand in vedere metastazele. Trebuie discutat cu oncologul asupra optiunilor terapeutice urmatoare.
Sanatate, mamei Dvs.
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt . Mama a facut controlul la 3 luni, analizele de sange au iesit bune iar zilele urmatoare urmeaza sa primeasca rezultatele de la papanicolau . In urma consultului ginecologic + din cate am inteles i-a fost facuta un fel de ecografie (cu gel asemanatoare celei facute gravidelor, imi cer scuze dar nu cunosc termenul medical) asupra toracelui din care a razultat faptul ca ficatul si pancrasul nu prezinta urme de celule canceroase . In acest moment intrebare pe care mi-o pun constant este cum ar descoperi medicii o eventuala recidiva a acestei boli ? Controlul pare unul de rutina, oarecum ma asteptam la ceva mult mai avansat, un nou RMN etc .

Acele metastaze par prezente doar in ganglionii limfatici regionali ? Sau ma insel eu ? Din acest punct de vedere ma gandesc ca exista oarecum un risc mai scazut ca acest cancer sa se raspandeasca la organe vitale .

Multumesc mult .
Fiti optimist si asteptati rezultatul PAP care va fi edificator.
URL de referinţă