Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: episclerita recidivanta
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
in urma cu o luna am fost diagnosticat cu eplisclerita ochi stang, in prima parte am urmat tratament cu yellox ,tobradex si voltaren timp de 7 zile, nici o ameliorare, in partea a doua am urmat tratament cu ceftamil , hidrocortizon, gentamicina si dexametazona plus tobradex si yellox, dupa 5 zile ochiul si-a revenit recidivand la doua zile dupa tratament.
M-am prezentat la medic, acelasi diagnostic, internat timp de 5 zile urmand acelasi tratament pe baza de cefalosporine, hidrocortizoni, dexametazona, betabiopten si yellx, externat cu dignostic vindecat , recomandare catre orl, medicina interna, reumatologie, stomatologie.
La ORL, am facut control medical plus CT sinusuri, totul este in regula.
Stomatologie - fara probleme
La reumatologie mi s-a indicat sa efectuez analize, urmeaza sa primesc rezultat in 7 zile, nu am avut probleme medicale .
La medicina interna mi s-a indicat efectuarea de analize medicale, o parte identica cu cea recomandata la reumatologie.

Acum ochiul stang este in aceiasi faza ca si cea in care am fost diagnosticat cu episclerita.

Ce imi recomandati
Din pacate, problema episcleritei este ca e foarte greu de detectat cauza care o produce. Poate fi vorba de o colagenoza, lupus, poliartrita, alte boli sistemice, virus herpetic, insuficienta cortico-suprarenala. De-asta este si atat de greu de vindecat si de-asta recidiveaza, deoarece cauza primara e greu de depistat sau cauza este o boala autoimuna. Va trebui sa discuti cu un oftalmolog bun asupra unui protocol de tratament mai putin agresiv, care sa rezolve inflamatia locala cat mai simplu (Indocollyre, de exemplu) . Ai mai putea sa faci niste investigatii imagistice asupra corneei la o clinica dotata cu aparatura de ultima generatie. Va trebui sa continui investigatiile si sa discuti si cu un specialist in imunologie, deoarece scaderea imunitatii are si ea un rol. Va trebui sa te obisnuiesti cu gandul ca este o afectiune de lunga durata, greu de vindecat, dar pe care o poti tine sub control si atenua atunci cand are reveniri.
Sanatate
va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns, astept sa primesc toate analizele indicate de medicul reumatolog (alegeni si factori nucleari) urmate de ct si alte analize indicate de medicul de medicina interna, dupa ce voi afla parerea acestora voi sti ce am de facut
URL de referinţă