Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Nodul periculos?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara! Am 20 de ani, 1.67 m inaltime si aproximativ 52 kg. Cam de un an si jumatate (aproximativ), am simtit, palpand zona respectiva, ca sub sanul stang am un fel de nodul micut. Am palpat si zona axilara, acolo nu sunt probleme. Nu este observabil ochiului, iar atunci cand ma intind pe spate se mai simte foarte putin. Uneori zona devine putin tensionata as putea spune, inaintea menstruatiei. Alteori mi se pare ca nu mai simt nimic atunci cand palpez zona, de parca nu ar mai exista acel nodul. Mentionez ca nu mi-am inceput viata sexuala, iar intre sani exista o oarecare asimetrie, sanul stang mai mare decat cel drept (asa a fost dintotdeauna). Marimea sanilor este una normala, sunt putin ''lasati'' si ma deranjeaza purtarea sutienului adesea. Am mai avut probleme in timpul menstruatiei, cum ar fi: stare de panica, cadere de calciu, alteori la spital mi s-a scris pe fisa medicala ''tulburare vegetativa'' pentru probleme tot de natura menstruala. De altfel, inaintea acestei perioade, sanii se maresc si la atingere devin durerosi (nu foarte tare si nu intotdeauna). Am mai sesizat inca o problema recenta care consta in faptul ca uneori imi simt bataile inimii ca fiind accelerate. De exemplu, in unele momente cand vreau sa adorm simt aceste batai accelerate. Acum 3 saptamani mi-am luat tensiunea intr-o farmacie, am avut, daca nu ma insel, 11 cu 8, iar pulsul 94 sau 96. Mi s-a spus ca pulsul e putin mare. Mentionez ca nu consum cafea, bauturi carbogazoase, tutun, absolut deloc. Mesele sunt putin dezordonate fiindca in timpul saptamanii nu am posibilitatea de a manca la ore tocmai fixe, insa consum legume si cel putin 1-doua fructe zilnic; apa beau indeajuns si iau uneori suplimente de Mg, Ca si vit. D3.
Oare sa merg la un control? Si daca da, ce fel de control? Sunt si destul de speriata cand ma gandesc la un viitor control si implicit la un diagnostic. Multumesc frumos! big hug
Nu ai de ce sa fii speriata! Trebuie sa te obisnuiesti cu aceste controale, la ginecolog in special, pentru ca ele au rol preventiv deosebit, lucru extrem de important pentru o femeie. Mergi la medicul de familie pentru recomandarea unui set de analize de baza si o trimitere la medicul ginecolog, care dupa consult, poate recomanda si alte investigatii daca va considera necesar.
Sanatate
Multumesc mult! Am facut intocmai, in sensul ca m-am prezentat la un consult ginecologic, iar diagnosticul a fost de mastodinii bilaterale. Mi s-a recomandat sa fac si o ecografie mamara pentru a vedea daca am noduli sau nu, fiindca la ginecologie nu s-a simtit nimic suspect. Mi s-a prescris ca tratament crema Mameldin sau Progestogel. [Bataile accelerate ale inimii pe care le-am mentionat mai sus, la cardiolog mi s-a spus ca sunt cauzate de emotivitatea mea destul de accentuata in unele momente, fiindca tensiunea a fost buna si EKG-ul de asemenea. La analiza de sange toate valorile se incadreaza in limitele normale.] Oare aceste doua creme pot remedia disconfortul sanilor sau pot cauza reactii adverse neplacute? Multumesc inca o data!
Nu avem de unde sa stim daca vor fi eficiente sau nu. Urmeaza tratamentul prescris de medicul specialist si fa investigatiile recomandate.
Sanatate
URL de referinţă