Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Suspiciune pneumopatie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua, am fost azi noapte la urgenta cu febra 37.8 si un junghi in spate,stanga, partea de jos a omoplatului, la raze nu a iesit nimic( atasez raza) , in timp ce am fost ascultat la plamani, se auzea un marmurit(vorba doctorului de garda). Pe fisa de externare am diagnostic suspiciune pneumopatie. La recomandare febra paracetamol si antibiotic Zinat 2x500mg zi.

Cum vine asta? Pai am sau nu am aprindere de plamani, nu vreau sa iau antibiotice pentru suspiciuni...

https://s31.postimg.org/e0e53cpy3/20160730_114925.jpg
Dar un set de analize nu ti-au facut? O hemoleucograma macar!
Ba da, scuze


https://postimg.org/image/7ydn1dndj/

Tinand cont ca am un transplant de rinichi, hemoglobina a fost tot timpul ceva sub limita sau la limita, hematii in urina la fel tot din cauza transplantului, la fel si proteinele. Mentionez ca nu am tusit deloc, junghiul sa mai ameliorat, ma deranjeaza atat daca misc trunchiul cat si daca respir, astazi nu am mai facut febra, inca nu am luat medicamentele, dar le am acasa. Cea mai mare febra a fost azi noapte 37.8.

P.S Daca nu se vede bine poza, pot uploada altundeva pentru o calitate mai buna. La raze doctorul a spus ca nu se vede nimic pe radiografia de la plamani, in schimb doctorul de garda probabil dupa junghiul de la spate si "marmuritul" de la stetoscop ,a pus diagnosticul acesta. Am mai avut dureri,junghiuri de spate, mici blocaje din cauza discopatiei,scoliozei, dar nu chiar atat de puternice, acum sau ameliorat,dar inca mai se simte. Nu m-as indopa cu antibiorice doar de dragul lor ...
Nu cred ca e ai vreo problema la plamani. Din analize se observa o usoara anemie, dar si leucocitele usor crescute. O urocultura ar fi fost utila in aceste circumstante. Temperatura nu a fost asa ridicata. Mai degraba a fost vorba de o stare subfebrila, care poate fi datorata si stresului, sau unei hidratari insuficiente.
Sanatate
P.S. Legat de plamani, se observa cateva usoare urme de afectare interstitiala. Daca ai fost fumator se explica.
Am fumat ceva timp, dar nu mai fumez de 5 ani de zile, am facut si doua pneumonii pana acum, nu am mai facut febra din noaptea de la urgenta, junghiul sa ameliorat aproape total,anemia o am post transplant, tot timpul sunt la limita inferioara cu ,uneori am avut mai scazuta hemoglobina. Care ar fi cauza pentru care ar putea creste leucocitele ? Voi face luni o urocultura si un exudat faringian, pentru ca a vazut ceva in gat la urgenta, gatul foarte rosu si ceva un punct alb, si mi-a recomandat un exudat.

P.S Nu am luat medicamentele, pentru ca la fel banuiam si eu ca nu as avea vreo problema.
URL de referinţă