Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ipohondru sau altceva?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.

Buna! Am mare nevoie de sfaturi in acesta problema deoarece situatia ma depaseste.

Prietenul meu a fost diagnosticat cu virusul HCV in luna Aprilie dupa o analiza anuala. (specific ca datorita meseriei este destul de expus infectarilor) La mine a iesit negativ. Imediat dupa aflarea rezultatului am fost sa facem viremia care a iesit 798999. De aici incepe "nebunia" , a inceput sa contacteze medici peste medici de la aproape toate spitalele de specialitate din oras, analize peste analize, documentari pe internet , pana aici nimic exagerat sa zicem doar un om ce doreste sa se informeze si sa inteleaga cat mai bine boala. Tin sa mentionez ca inainatea analizelor nu avea nici un simptom nici macar oboseala, dupa documentarea pe internet si vizite la 5 medici, au inceput sa apara ameteli, dureri de cap, dureri articulare , etc tot ce se gasea pe net referitor la simptomele virusului. Foarte convins ca a ajuns in stadiu de ciroza incepe sa isi faca probleme de contiinta inclusiv testamentul, neavand nici o dovada analiza nimic....
Ajungem sa facem fibromax Actitest si viremia inca o data pt stabilirea afectarii propriu zise, viremia iese 564000 iar la fibormax f1 spre f2, iar la Actitest activitate minima A1. Astea fiind deja evidente si nu prezenta nicidecum starea lui "inchipuita" , schimba medicul, face alte analize care deja incepand un regim alimentar , ies din ce in ce mai bine. In final gaseste un tratament pt HCV din India, il comanda si acum este de 1 luna sub tratament dar spune el ca se simte bine.
Intre timp ajunge sa imi prezinte ideea de a avea cancer hepatic datorita simptomelor dar le desfiitez rapid cu dovezi clare de situatie si inceteaza.
Ulterior citind pe net si intreband cunostinte , ajunge la concluzia ca e diabetic, si deja ganduri sigure ca e atat de diabetic incat are nevoie de insulina, el nefacand nici o analiza in acest sens . Il indrum spre niste analize specifice si dupa cum ma asteptam au iesit miraculos de bune, dar el insista, asa ca trece la un nou regim de diabetici + cel pt ficat.

In tot acest timp pierde mult din greutate si din vitalitatea ce o avea , om sanatos, sportiv capabil sa reziste in conditii de stres greu de imaginat datorita si meseriei.

Din 5 medici de la 4 primeste si trimitere la psihiatrie.

Vazand ca nu este crezut dupa spusele lui ajunge sa faca gesturi de slabiciune in prezenta unor persoane pentru a avea martori la simptomele lui.

Ulterior i-a venit ideea cu neurologia , deoarece simte ca de acolo ar fi problema (dupa ce a rupt internetul dupa informatii) , zis si facut, se prezinta la consult, bineinteles ca iese dezamagit ca nu are nimic...

Din pacate nu inceteaza si continua sa cerceteze in continuare.... in prezent problema este intoleranta la lactoza si gluten... logic un nou regim pe langa cele doua de mai sus....

Eu simt ca nu mai am nici o putere sa il fac sa inteleaga, am incercat cu binele, explicatii, exemple personale, cu raul si spusul pe fata exact ceea ce cred despre inchipuirile lui... Nici nu vrea sa auda de psihiatrie sau orice sau oricine ar incerca sa il convinga ca gresete.

Nu are nici macar semnele adverse ce le-ar putea avea de la tratamentul HCV, il cunosc, stiu cand ii este rau pe bune sau cand vrea sa ii fie rau... nu inteleg de ce ar face asta un om normal..Va rog.... un sfat, cum as putea sa procedez cu el... sa nu simta ca ii sunt dusman pentru ca ii vreau binele...si il vreau sanatos...
Prietenul tau are probabil o TOC, tulburare obsesiv compulsiva. Sunt specifice manifestarile de ipohondrie, tentatia de suprainvestigare medicala, convingerea ca are o bola incurabila, etc. Creste in acelasi timp anxietatea si se dezvolta si o forma de depresie care trebuie de urgenta, tratate. Sigur, trebuie acordata atentie si tratarii hepatitei, mai ales ca este intr-un stadiu incipent, probabil. Regimul alimentar de crutare este si el important si asociat lui liniste, odihna, consiliere psihologica pentru a depasi fobiile si obsesiile care il macina.
Sanatate
Buna! Multumesc pentru raspuns.

Incerc din rasputeri sa imi pastrez calmul si sa fac ce e mai bine pentru el dar simt ca nu mai pot si ma depaseste. I-am creat toate conditiile , ii gatesc specific dupa 3 regimuri , am grija de linistea lui, ii urmaresc programul sa nu depaseasca un anumit nivel de stres si , nu il supun la nici un factor de stres sau oboseala inutila ( de 2 luni stam in casa(inafara de munca), fac singura toate treburile de la cumparaturi la tuns iarba)
Mi-as dori tare mult sa accepte o vizita macar la cineva specializat, sa il indrume pentru ca asa nu vad un deznodamant bun.
Deja am ajuns la fazele in care imi gaseste si mie boli pe internet... ceea ce nu este normal.
Din pacate am observat ca ar fi trasatura de familie, si fratele dansului avand aceleasi procupari inca de mult timp.
Sincer nu vreau ca viata noastra sa se tranforme intr-o cautare a unei boli imaginare mai mult eu fiind genul de persoana care nu prea am avut probleme de sanatate si nu bag in seama orice durere care sa fim seriosi o data cu varsta trebuie sa le acceptam...
Faceti impreuna cu el gratuit Test Anxietate pe net.
Faceti Testul in locul lui sa vedeti ce scor are daca el nu vrea.
Anxietatea este o afectiune grea. Netratata la timp se poate agrava si mai mult si apoi nu mai raspunde la tratament.
Orice fel de alta afectiune psihiatrica trebuie diagnosticata de psihiatru.
Nu vrea la psihiatru din cauza stigmei dar va distruge pe dv.
Credinta e de mare folos in astfel de boli.
El are un virus inactiv cu care poate sta zeci de ani si urmarit la Institutul de Boli Infectioase (va trimit pe privat numarul unui medic bun) si Anxietate - o afectiune psihiatrica. Simptomele lui pot fi chiar de la Anxietate.

Transmiteti-i ca unele virusuri nu se activeaza zeci de ani. Sa citeasca mai bine pe net. Mama mea are virusul hepatic C de peste 20 de ani inactiv. Are 67 de ani si nu are nici o boala.
URL de referinţă