Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: MICI ATACURI DE PANICĂ? Azi am început cu CIPRALEX 5mg/zi
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3
______________
In primu rand ai o mentalitate foarte proasta si se pare ca nu vrei sa faci nimic pentru tine, sa iti mearga mai bine. Pai in primu rand treci la regim alimentar si nu fara paine si Pepsi, fara grasimi,dulciuri, mancat seara. Ai nevoie de multa odihna, ai nevoie de exercitii fizice, atata timp cat nu ti sa descoperit nici o afectiune care sa te priveze de sport. Mai omule revino cu picioarele pe pamant. Ce ai descris mai sus, simptomele sunt specifice atacurilor de panica/anxietatii si controlul la psihiatru este bun, despre tratament nu stiu ce sa zic nu sunt in masura, o sa ii las pe altii ... dar in principiu ai nevoie de tratament pentru a trece mai usor.Atentie !! pastilele astea te ajuta dar tu singur trebuie sa depasesti momentul si sa prinzi incredere in tine. Este "grav" daca ai ajuns sa simti tremuratul de buza sau pleoapa, cu care ne confruntam mai toti uneori, mici furnicaturi etc. Esti sanatos, din analize, deci inca nu ai vreo boala incurabila, nu o sa mori pe seama atacurilor de panica, dar nici bine nu o sa iti fie daca nu renunti sa le infrunti si sa le inlaturi.

Cat despre psiholog, chiar ai avea nevoie, pentru ca din ce inteleg nu prea socializezi, nu ai prieteni, cineva trebuie sa te asculte, ai o impresia proasta despre ei, dar unul cu o calificare "cognitiv comportamentala" te-ar ajuta fara sa iti dai seama.

Regim,odihna,sport,prieteni noi,socializare si un nou hobby, dar de data asta nu in fata calculatorului ..

Multi am trecut prin asta, nu esti singurul, nu se moare, dar trebuie vointa si un lucru care sa te motiveze.
______________
Nu ma refeream la psihologi cand am spus ca ai o mentalitate proasta, uitate cum gandesti, pentru tine totul este o drama, trebuie sa lupti nu sa gasesti scuze.In primul rand nu stiu daca ai vreo calificare ca sa pot sa iti recomand un job, dar shaormar sau vanzator ti se pare o slujba injositoare ? de aici si mentalitatea ta. De undeva trebuie sa incepi. Cat despre tratament ti-am zis, ai nevoie de el pentru a trece peste obstacolul acesta si nu pot sa imi dau cu parerea despre Cipralex pentru ca nu sunt in masura.

P.S Regim alimentar nu inseamna "fara pepsi si putina paine" . Niste capsule moi Omega3 cu ulei de peste niste calciu,magneziu probabil te-ar ajuta in perioada asta, dar cheia ramane la tine.
______________
N-o lua ca pe un sfat, că nu sunt în măsură să-ți dau, dar îți spun ce aș face eu dacă aș fi în locul tău. Asta după legăturile și experiența mea de pînă acum, și după ce ți-am citit istoria.

Eu m-aș rupe total de tot ceea ce înseamnă trecut și prezent, de toate visele și tehnologiile moderne, mi-aș căuta o stînă în munți, și acolo aș sta cel puțin pînă la iarnă. Asta în primul rînd ca pe o pedeapsă pentru mine că n-am știut să mă integrez în viața asta, și în al doilea rînd ca pe o alternativă la căutările și frămîntările mele, ca pe un moment de respiro între aici și acum.
___________
Nu pot sa nu fiu de acord cu sfaturile pe care ti le-au dat antevorbitorii mei. Fara indoiala suferi de depresie si anxietate generalizata. Ele sunt rezultatul unui stil de viata in care alimentatia nesanatoasa s-a combinat cu pierderea contactului cu realitatea inconjuratoare. Cat sa reziste si organismul in aceste conditii?! Apar dezechilibre minerale, endocrine, metabolice care nu sunt manifeste, fiecare luat separat, dar impreuna produc o furtuna neurovegetativa care ti-au produs simptomele de care ne-ai povestit. Toate produsele de tip junk-food pe care le-ai consumat in cantitati industriale,ani de zile, ti-au creat o dependenta, pentru ca asa sunt ele concepute, sa creeze dependenta prin potentiatorii de arome pe care ii contin, in special criminalul glutamat monosodic. Cat despre pepsi, ce sa mai vorbim, ti-a spoliat organismul de calciu ionic si toate manifestarile de tip spasmofil pe care le ai de aici vin, chiar daca s-ar putea sa ai calciul total in limite normale.
Legat de tratament, iti inteleg rezervele in a utiliza Cipralex. Nu oricine il tolereaza si in general medicatia antidepresiva de acest tip (SSRI) creeaza dependenta de cele mai multe ori. Trebuie sa discuti si cu un alt psihiatru. Poate ca in cazul tau COAXIL-ul ar putea fi solutia. Nu creeaza dependenta si este foarte bun si pentru anxietate si atacuri de panica.
Asa cum spunea si xzibit, sedintele de psihoterapie se pot dovedi esentiale, mai ales in contextul in care esti rupt de realitate si nu comunici prea mult cu oameni in carne si oase. Realitatea virtuala cu care te-ai inconjurat ti-a creat si ea o dependenta chiar mai periculoasa decat cea alimentara.
Trebuie sa lupti cu tine insuti, cu prejudecatile celor din jur, cu o depresie insotita de anxietate. Nu este usor si te inteleg, dar o schimbare de stil de viata, un mic efort de vointa se pot dovedi esentiale. Nu poti astepta ca schimbarea sa o produca numai medicatia. Ai nevoie de prieteni care sa fie langa tine si sa te sprijine, de familie, de tot ceea ce te poate ajuta sa constientizezi ca este doar o situatie pasagera, reversibila, care poate surveni in viata oricaruia dintre noi atunci cand stilul de viata a fost unul profund nesanatos.
Asadar, intoarce-te printre oameni, discuta cu ei, fa in fiecare zi un lucru bun pentru sanatatea ta. Tine regim, fa un sport usor, la o sala sau la un bazin, regaseste-ti respectul fata de tine, nu te lasa dominat de felul cum esti perceput de cei din jur. Esti tanar, liber, poti lua oricand viata de la inceput. Daca ceva acolo, in tine, nu te lasa sa faci asta, repeta-ti in fiecare zi ca esti mai puteric decat vocea aia launtrica de pana acum...
Sanatate!
______________
______________
Pagini: 1 2 3
URL de referinţă