Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Rahianestezie
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,
As dori sa ma ajutati intr-o problema mai complicata ! Am o bunica in varsta de 78 ani care a fost operata acum 3 saptamani de hernie ombilicala[a 3 a oara] ! A fost anesteziata prin rahianestezie. In primele zile nu a avut niciun fel de complicatii, dar apoi a inceput sa aiba dureri de spate, dar si dureri de cap ! I-am tot administrat diverse analgezice gen [cafetin, algocalmin fiola, piracetam, calmepan]. Insa azi a avut dureri de cap ingrozitoare. Chiar nu stiu ce sa mai fac, am vorbit cu doctorul, dar mi-a spus ca este normal dupa acest procedeu.

Voi ce ma sfatuiti sa fac, ca am ramas fara idei !
Va multumesc !


Ma puteti contacta si la mail: cristianpirnog@gmail.com
Sunt destul de multe complicatii ale rahianesteziei pentru ca reactia organismului dupa acest tip de anestezie difera de la un pacient la altul. Ametelile, voma, durerile de cap sunt doar cateva dintre manifestarile care ar trebui in mod normal sa se remita in cateva zile. Persoanele mai in varsta sunt mai expuse acestor manifestari. Cel mai bine ar fi sa discuti cu medicul anestezist de la unitatea ATI, pentru recomandari si masuri de reducere a acestor efecte neplacute ale rahianesteziei.
Sanatate bunicii tale!
Stim ca rahianestezia poate avea ca efect secundar dureri de cap, dar mi se pare putin nefiresc ca acestea sa apara, ba chiar sa se intensifice la o asa distanta in timp de interventia propriu-zisa. Bunica n-are cumva si tensiune ? Oare n-ar trebui facut un consult neurologic pentru a elimina suspiciunea unor probleme de circulatie craniana ?
A avut la inceput tensiune, dar pe parcurs si-a revenit ! Am sa vorbesc cu anestezistul, daca nu merg la un neurolog.
Va multumesc pe ajutor !
URL de referinţă