Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Schiopatat copil de 2 ani si 8 luni.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Am un copil de 2 ani si 8 luni, de vreo luna a inceput sa schioapete, a schiopatat cateva zile, apoi s-a oprit, am mers cu el la medicul ortoped care a stabilit ca are platfus si i-a dat sa poarte taloneti, i-am pus talonetii si iar a inceput, i-am scos talonetii parea ca e mai bine, dar de doua zile pare ca il doare si coloana, nu doar piciorul. Am mers la neuro, reflexele sunt normale, la ortopedie la fel. Calca pe partea laterala talpii sau pe varf, evita calcaiul si scobitura talpii, iar cand sta in pat tine piciorul spre interior. Mentionez ca a avut piciorul orientat spre interior la nastere si torticollis. Suntem disperati, nu mai stim la ce medic sa mergem.
Torticollis e o boala rara care apare la nivelul gatului, in nici un caz la nivelul membrelor inferioare - din cate stiu eu. Va recomand un aparat numit TOT Collar, nu stiu daca gasiti in Romania, dar pe site-urile internationale (cum ar fi Amazon) gasiti sigur; pretul este in jur de 60 de dolari. Cat despre picior, imi pare rau, chiar nu stiu!
(24-02-2016 09:30 PM)sharethelove a scris: [ -> ]Torticollis e o boala rara care apare la nivelul gatului, in nici un caz la nivelul membrelor inferioare - din cate stiu eu. Va recomand un aparat numit TOT Collar, nu stiu daca gasiti in Romania, dar pe site-urile internationale (cum ar fi Amazon) gasiti sigur; pretul este in jur de 60 de dolari. Cat despre picior, imi pare rau, chiar nu stiu!

Am spus ca s-a nascut cu torticollis pentru ca m-am gandit ca are vreo importanta istoricul medical a copilului pentru cineva care mi-ar putea raspunde, n-am spus ca e la picior.
Inteleg.
Totusi, ar fi ok sa achizitionati acel aparat si sa incercati sa "reparati" acea boala a gatului. Desi doar 10-15% au rezultate pozitive, nu strica sa incercati si dvs.

Cat despre picior, poate fi vorba de varus equin. E o boala rara (la fel ca si Tortillos) care afecteaza in jur de 400-500 copii pe an in Romania. Vestea buna este ca exista tratament. Mai exact, "metoda Ponsetti". Acesta este cea mai ieftina si eficineta metoda de vindecare a piciorusului ghemotocului dvs. De asemenea si fizioterapia poate da rezultate, insa consta in vizite zilnice la terapeut care costa.
Opetatia nu este o solutie, avand in vedere varsta copilului dvs, sanselele de recuperare sunt mici.

Sfatul meu este sa nu mai amanati nici o clipa si sa incepeti tratamentul cat de repede puteti!
Probleme torticollisului am rezolvat-o de cand era bebelus, cu masaj, dar a aparut asta cu piciorul.
Cat despre picior, a purtat orteze si i-a facut masa un kinetoterapeut, s-a rezolvat, dar a aparut platfusul, iar medicii din Craiova stiu sa "rezolve" problema doar cu taloneti, care au agravat lucrurile.
Atasati o poza cu piciorul copilului.
Pentru problema legata de picior v-am dat un raspuns pentru postarea de pe forumul de ortopedie. V-am recomandat acolo sa mergeti cu copilul la Spitalul Marie Curie, care are specialisti in ortopedie pediatrica.
Un picior varus equin poate fi tratat eficient, dar este nevoie de ingrijire si controale regulate la medic pentru ca boala sa nu recidiveze si copilul sa poata duce o viata normala.
Cea mai buna solutie pe care o ofera sistemul romanesc este Spitalul de pediatrie MedLife din Bucuresti. O alta solutie ar fi Spitalul Grigore Alexandrescu tot din Bucuresti care dispune de doctori excelenti cu pregatiri in toate domeniile. Medicii de aici au tratat-o cu succes pe sora mea care a suferit de nanism tiroidian.
Problema se va rezolva cu siguranta, nu va faceti griji. Esential este sa actionati cat mai repede.
URL de referinţă