(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris: [ -> ]Armmdt,nu crezi ca, ar fi bine sa lasam un pic oamenii sa vorbeasca fiecare despre experienta lui?Avem ceva de ascuns?
Pai cine nu ii lasa?!

Exista cineva pe acest Forum caruia i-am impus sau cerut eu sa nu spuna ceva anume?! Daca da il / o rog public sa ne dezvaluie acest lucru.
Ti se pare ca as ascunde ceva?! Daca da, spune clar despre ce e vorba. Eu cred ca am prezentat cat de multe informatii am putut, mai multe ar fi fost de datoria electrofiziologilor sa le prezinte propriilor pacienti.
(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris: [ -> ]Mai sunt cativa electrofiziologi f buni cu care tu sustii ca lucrezi si de ce nu le faci asa reclama?
Nu fac reclama nimanui. Doar dau niste sfaturi asa cum cred eu ca ar fi bine.
Daca o sa citesti mai atenta pe Forum o sa vezi ca am incercat sa ii sfatuiesc pe colegi sa mearga la diversi electrofiziologi, nu doar la unul singur. Iar in cadrul topicului "Unde se fac ablatii in Romania" am spus clar unde si cine face asa ceva. Din pacate gama e cam restransa, nu cred ca sunt mai mult de 10 cardiologi care fac treaba asta in Romania. Asta e situatia!
Iar daca pe unii ii indrum intr-un anumit fel este pentru ca cred ca asa e cel mai bine, eu intrand in sala si lucrand cu cei mai multi dintre acesti electrofiziologi, deci nu vorbesc din auzite.
(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris: [ -> ]Nu ai mai auzit de medici excelenti care au dat-o si in bara ca sa ma exprim asa? Ma cam deranjeaza ca incerci un pic sa manipulezi lucrurile.
Da, orice medic, oricat de bun profesionist, mai are si interventii nereusite. E normal si e natural. Unde am spus eu ca cineva ar avea rata de succes de 100%?! Si cum manipulez eu?! Da si tu un exemplu macar, nu arunca doar vorbe.
Repet, faptul ca pe unii ii indrept catre anumiti medici este pentru ca eu am participat impreuna cu acestia la interventii extrem de grele, despre care nu multi credeau ca or sa reuseasca si care mai fusesera incercate inainte si de altii, chiar si cu ajutor de la mari doctori din afara. Si tot nu le iesise. Dar uite ca acesti electrofiziologi catre care ii orientez eu pe cate unul sau pe cate altul au reusit. Si atunci de ce sa nu dau aceasta informatie? Este doar un sfat, reprezinta parerea mea ca acel medic e capabil sa duca la bun sfarsit o interventie cu rezultate foarte bune, asa cum a facut-o de sute de ori. Ce vezi rau in asta? Crezi ca ar fi mai util daca as tacea, pur si simplu, stiind toate aceste lucruri? Nu crezi ca ar trebui sa ne schimbam un pic mentalitatea asta care ne-a adus in halul in care suntem? Adica de ce sa ma bag eu, de ce sa ma implic daca nu e legat strict de mine?
(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris: [ -> ]Cinste tie ca ajuti oamenii n-am nimic de zis dar lasa-i sa se informeze despre aceste ablatii si despre ce se poate intampla in urma lor.
Pai cum nu ii las eu?! Vorbesti de parca ar fi roboti sau hipnotizati si eu i-as controla. Multi mai sunt inscrisi si pe alte forumuri medicale, multi discuta intre ei, eu doar imi dau cu parerea despre una si despre alta, cine vrea sa tina cont de ce zic bine, ci nu, nu ...
Si vorbesti de parca ar exista o multime de informatie despre aceste interventii, dar eu ii oblig pe cei de pe Forum sa ma asculte doar pe mine. Tu nu te uiti cat de putin este cunoscut acest domeniu al electrofiziologiei (fiind si cea mai noua si mai grea ramura a cardiologiei)? Tu stii ca din peste 5000 de cardiologi din Romania doar aproximativ vreo 10 fac electrofiziologie cardiaca? Stii ca sunt cardiologi, unii chiar cu vechime, care nici macar nu au auzit de asa ceva, realmente nu au nici cel mai mic habar? Asa ca imi spui sa ii las pe colegii de Forum sa se informeze. Pai ii las. Poate ar fi cel mai bine, ca sa evit astfel de atacuri, sa nu mai prezint o informatie decat daca sunt intrebat strict si punctual. Si chiar atunci sa o fac prin e-mail sau PM. Si sa las Forumul asta sa ajunga ca si altele, unde am intalnit o multime de oameni cu probleme si dezorientati, care doar isi dadeau cu parerea, de cele mai multe ori gresit, si cereau ajutor si informatii fara sa ii auda nimeni.
(13-02-2011 04:34 PM)denisa13 a scris: [ -> ]Ne poti vorbi si despre lucrurile astea? Te rugam chiar. In cazul meu o noua ablatie poate duce la stimulator cardiac si ma interb daca stiam lucrul acesta, mai faceam ablatiile?
Daca tu dupa 3 ablatii nu erai constienta de acest lucru este greseala medicului care ti le-a facut. Pentru ca inainte unei astfel de interventii electrofiziologul trebuie sa stea de vorba cu pacientul si sa ii explice in ce consta procedura si care sunt riscurile.Si pacientul trebuie sa semneze un asa numit "Acord informat al pacientului". Se numeste "Informat" pentru ca se presupune ca asa ar trebui sa fie pacientul inainte de intervenie. Deci daca doctorul tau nu ti-a spus asa ceva ... nu trebuie sa te descarci asupra mea.
Despre riscurile unei ablatii este foarte mult de vorbit, ar trebui sa deschid un topic separat. Sunt unele riscuri generale, care corespund oricarei interventii de cateterizare, dupa care sunt altele legate strict de pacienti si de situatia acestora, care nu pot fi cunoscute decat in urma unui consult. De aceea despre aceste lucruri ar trebui sa le vorbeasca electrofiziologul fiecarui pacient in parte inainte de interventie.