Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tahicardie vindecata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna,eu am mai fost la clinica angiomed si ma vazut dumnealui dar cand ma programase se stricase aparatul de la Floreasca si acum imi este foarte greu sa merg iar la control si dupa la interventie deoarece nu prea pot lipsi de la servici,eu sunt din Medgidia.nu stiu cum voi reusi.multumesc mult pentru informatii.
Buna seara tuturor. As dori sa stiu in ce centre cardio din Romania se efectiueaza la acesta data ablatii cu catetere tridimensionale si de cand. Este posibil ca medicul care executa ablatia sa ia decizia unilaterala in timpul examenului electrofiziologic de a efectia ablatia de nod atrial, fara acordul prealabil al pacientului? Huh
Despre cateterele care te intereseaza nu stiu nimic, ARMMDT va fi in masura sa te lamureasca.
In ce priveste ablatia nodului sinusal nici nu poate fi vorba,in nici o situatie, intrucit asta ar insemna moartea instantanee a pacientului, nodul cu pricina fiind - intr-o exprimare simplista - generatorul electric autonom al inimii. Poate te gindeai la ablatia nodului atrioventricular (cel care transmite impulsul electric de la atrii la ventricule), dar nici asa ceva nu se poate intimpla fara stirea pacientului, pentru ca "taierea" si acestui al doilea nod presupune tot moarte, daca nu se implanteaza concomitent un stimulator cardiac.
Multumesc. Am intrebat pentru ca medicul a spus sa iau in calcul posibilitatea unui stimulator cardiac. Cat despre denumirea acelui nod - scuze - nu sunt in domeniu!sad Ideea e: te poti duce sa faci o ablatie si sa te intorci cu un stimulator cardiac?
Da, dar numai si numai cu acordul tau,in cunostinta de cauza, ba as zice cu contributia ta personala. Teoretic, stimulatorul ar trebui sa existe in spital, dar in halul de decadere si saracie in care au fost aduse spitalele noastre, ma tem ca va trebui sa-ti cumperi tu insati aparatul , daca de asta ai nevoie. Prin urmare, se exclude cu desavirsire ideea ca te duci la ablatie si te trezesti, hodoronc-tronc, cu stimulatorul pus! Ce tip de aritmie sau problema cardiaca ai ??
Multumesc pt raspuns. Medicii locali au pus de 2 ori (crize) diagnistic FA,insa in centre universitare, la citirea ECG-ului, precizeaza FV.
(19-02-2011 01:21 AM)Maria Valcu a scris: [ -> ]Buna seara tuturor. As dori sa stiu in ce centre cardio din Romania se efectiueaza la acesta data ablatii cu catetere tridimensionale si de cand. Este posibil ca medicul care executa ablatia sa ia decizia unilaterala in timpul examenului electrofiziologic de a efectia ablatia de nod atrial, fara acordul prealabil al pacientului? Huh
Buna Maria!

Nu e vorba de catetere tridimensionale, ci de sisteme de mapping cardiac 3D, care, in general, sunt folosite pentru ablatiile de fibrilatie atriala sau unele tahicardii ventriculare.
Nod atrial nu exista, exista nodul sinusal sau sino-atrial, care este, ca sa zic asa, "stimulatorul" natural al inimii si care nu se ablateaza niciodata si mai exista nodul atrio-ventricular. Uneori se alege optiunea ablatarii nodului atrio-ventricular si implantarea unui stimulator cardiac pentru pacientii cu fibrilatie atriala permanenta la care ablatie de fibrilatie nu se mai poate face, medicamentos e greu de ameliorat si nu se poate controla corespunzator ritmul ventricular din cauza semnalelor conduse rapid de la atrii la ventricule prin intermediul nodului atrio-ventricular. Dar o astfel de decizie se ia numai cu acordul pacientului si numai dupa ce i se explica acestuia extrem de clar despre ce este vorba si doar daca pacientul isi da acordul (in scris).
E adevarat ca in timpul anumitor ablatii se poate afecta nodul atrio-ventricular, dar in mod accidental, iar cazurile sunt destul de rare. Deci exista si aceasta posibilitate, sa te duci pentru o ablatie si sa te intorci cu stimulator, dar eu, din aproape 700 de cazuri, nu cred ca am intalnit mai mult de 3.
Cat despre medici care fac confuzie intre FA si FV ... hmmm ... ma abtin. Nu prea as crede ca ai avut FV, pentru daca era asa si nu erai defibrilata in 2-3 minute ai fi murit.
Multumesc si ma scuzati pt lipsa limbajului "tehnic". Am avut de doua ori probleme - doar prima data am fost defibrilata imediat. In cazul asta se pune problema de ablatie, sau inca nu?
Si inca ceva - din momentul in care a inceput criza si pana am ajuns la spital a durat cel putin 40 min - slavarea intarzie cred eu nepermis de mult - apoi a mai durat cel putin 20-30 min sa ajung de la Urgente pana pe etajul de cardiologie (asa mi-au spus cei ce erau cu mine!) - in total cred ca a trecut mult peste o ora pana la defibrilarea propriu-zisa. (A doua zi m-au externat. Am mai vazut cat am stat acolo ca un bolnav a fost supus unei defribilatii dupa cateva zile (2 sau 3) de spitalizare si tratament medicamentos - sub pretextul ca nu a raspuns la tratament). Nu stiu sa interpretez astfel de probleme.
Medeea, in primul rind scuze pentru confuzie, abia acum inteleg ca e vorba de tine insati si nu de o alta persoana. In primul tau mesaj (24 ianuarie) intrebai de posibilitatea ablatiei de fibrilatie atriala, pe cord operat de tetralogie Fallot, cu doua dereglari de ritm convertite electric. Acum pomenesti de defibrilare. De fapt, ce forma de aritmie ai avut ?
URL de referinţă