Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tahicardie vindecata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Da, cele doua episoade au fost in niste zile cu program f. airea si am fost si f.f. stresata!!! Dl. Dr. se intreba in ce conditii de "real life" se declansa tahicardia pt ca a depistat-o f greu.
Nicolero sa stii ca si eu am palpitatii(am atacuri de panica)-puls cam pana la 120. Extrasistolele le-am simtit si eu mult timp dupa prima ablatie si intradevar le resimteam ca si cum urma sa inceapa un tpsv. Cand am palpitatii imi simt inima in "gat", sper ca intelegi ce vreau sa zic.....
Ufff, asta e si marea teama a mea...ca aceste zbateri in piept ce seamana cu declansarea tpsv-ului sa nu fie de fapt o alarma, iar in timp sa fie recidivasad. Nu vreau sa mai trec prin acele stari groaznice .
Sincer vorbind, dupa ce am avut cele doua episoade de recidiva imi doream sa mai am odata si sa pot sa fac un ekg pt ca nu ma credea nici Dl. Doctor ca mai am. Asa ca eu personal ma bucur ca am facut-o din nou pentru ca nu mai am impresia tampita ca sunt ipohondra si ca nu fac asta decat ca sa mi se dea atentie(cam caraghios ce scriu dar asa ma simteam)
Sanatate!!!
Nico, fiecare simte extrasistolele in mod diferit. De asemenea si tahicardiile. Depinde de tipul de tahicardie, unele se simt in gat, altele in piept. Imi e imposibil sa iti zic ce a fost doar printr-un mesaj.
Dar, totusi, dupa descrierea ta, eu zic ca a fost o tahicardie sinusala de efort, cea ce e normal. Cat timp a trecut de la ablatie?
De la ablatie au trecut 9 luni, dar eu aveam cam 1 maxim doua pe an, numai in decembrie am avut doua in zile consective.
De atunci am mai avut tahicardii, maxim 160 dar nu debutau cu zvacnirea in piept si treptat(bine ...in cateva secunde dar nu brusc).Ce ma framanta pe mine e ca nu aveam aceste zbateri in piept pana in ablatie, iar acum le am chiar chiar daca nu e o vizibila tahicardie.
Multumesc si sanatate !
Eu iti recomand sa faci un test de efort, mai ales ca spui ca la efort s-au declansat acele senzatii. Asta ca sa ne lamurim daca e vorba de o tahicardie sinusala normala sau de altceva. E posibil, teoretic, sa mai existe o tahicardie care sa fi fost mascata de cealalta. Dar hai sa o luam treptat, fa un test de efort si sa vedem ce iese. In acelasi timp fa si niste analize de sange si vezi cum stai cu balanta electrolitica (calciul, magneziul, potasiul ...). Apoi mai vorbim.
buna tuturor,am ajuns in italia de o saptamana si sunt bine,nu am avut nici o criza si sper sa nu am.e foarte frumos aici.va pup pe toti si va doresc o seara buna.
Armmdt, seara dupa ce am iesit de pe forum, pe la orele 23, fara nici un mic efort...am simtit din nou acele zvacniri in piept. Am luat pulsul la vreo 30 de secunde cu un aparat si acesta indica...........210.
Am incercat sa inregistrez si pe un aparat ekg dar care arata o singura derivatie-V5. Am ajuns binenteles la spital.Mi-au adminsitrat metropolol , ritmul scanzand pana sa ajung acolo, la 145. Apoi la 100 a scazut cu greu , deoarece simteam din nou zvacniri in piept si automat pulsul crestea cu iar 10-15 .Doctorii au spus la inceput ca e atac de panica, apoi aratand traseul ekg de acasa..au spus ca nu stiu sa se pronunte.
Sunt terminata psihic...cum sa nu o iei razna, sa faci intr-adevar atacuri de panica? Nu stiu ce sa mai fac, sunt derutata complet, speriata...
Sanatate !
Nico, e posibil sa ai atacuri de panica si e normal in timpul lor sa ai un puls ridicat si senzatii asemanatoare unei tahicardii.
Dar, pentru a fi absolut siguri despre care este situatia, ar trebui sa faci un studiu electrofiziologic. E singura metoda garantata pentru a putea obtine un raspuns ferm. Mai ales daca zici ca acum s-au declansat senzatiile si fiind in repaus. Sau, daca iti e mai la indemana si il poti face mai repede, pentru inceput si un test de efort ar putea sa ne ofere niste raspunsuri. De asemenea, daca ai reusi sa prinzi un ECG in criza ar fi de mare folos.
Oricum, eventual poti incerca sa te programezi la un control la dr. Vatasescu, sa iei cu tine toate informatiile medicale pe care le ai si sa vezi ce zice si dumnealui. Dar, repet, parerea mea e ca poti incerca rapid un test de efort si, daca nu iese nimic, studiul electrofiziolgic ar fi cel mai indicat.
Armmdt, atac de panica la 210 puls? Declansat brusc? Mi-as dori din tot sufletul sa fi fost asa, dar pt prima oara inclin sa cred ca nu , ca a fost tpsv, cu toate ca oprirea nu s-a facut brusc ci tot treptat(exact ca si inainte de ablatie).
Atasez ekg inregistrat pe aparatul meu, e o singura derivatie.
Multumesc, sanatate !
URL de referinţă