Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tahicardie vindecata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
(10-05-2010 02:09 PM)leontina popescu a scris: [ -> ]Buna Savutn, eu cred ca mesajul de mai sus este pt. mine.Cardiologul meu a specificat in fisa simptomele de mai sus.Am luat o perioada scurta aspacardin si vreau sa-ti spun ca acest lucru mi se intimpla de multa vreme si am fost trimisa de la un specialist la altul , am facut tot felul de teste , nu am infectie urinara sau altceva.Singura explicatie poate fi, cea data de tine.
Am bloc atrio-ventricular...are leg. cu tahicardia supraventriculara?
Cred ca raspunsul mi l-ai dat deja...acum m-am speriat si mai tare

In timpul crizelor de tahicardie supraventriculara e cat se poate de bine ca nodul atrioventricular sa blocheze din impulsurile date de atriu, altfel am putea intra in fibrilatie ventriculara si asta ar fi ... FATAL. La mine blocajul e de 2 sau uneori 3 la 1.(la doua sau trei contractii ale atriului spre ventricul trece doar un impuls). De accea se administreaza beta blocante ca sa nu mai simtim atat de des si puternic contractia ventriculului. Asa ca nu te speria de blocul atrio-ventricular daca e doar de grad mic. Daca nu ar bloca nodul atrioventricular impulsurile cred ca am fi ca niste legume datorita simptomatologiei mult mai acute.
La mine e de gradul 2 si iau co-prenessa de 2 mg. 1tb./zi si aflen de 300 mg.1tb./zi
Ce trat. iei?
(10-05-2010 01:15 PM)savutn a scris: [ -> ]SVT was associated with increased urinary sodium and potassium excretion and increased urine flow.

Tahicardia supraventriculara duce la cresterea excretiei prin urina a sodiului si potasiumului precum si la cresterea volumului de urina. Este un motiv pentru care se recomanda administrarea de Aspacardin pentru a inlocui mineralele pierdute prin urina, in speta potasiul. Si eu am aceleasi simptome... desi pulsul nu trece de 80-90batai pe minut, atriul este in tahicardie...

Savu, de unde iti poti da seama ca atriul este in tahicardie, chiar daca ai pulsul normal? Numai din traseu ekg, sau exista si alte variante sau simptome specifice...Ceea ce descrii tu, este o tahicardie supraventriculara persistenta, ascunsa...sau sunt doar episoade ?
(10-05-2010 04:15 PM)leontina popescu a scris: [ -> ]La mine e de gradul 2 si iau co-prenessa de 2 mg. 1tb./zi si aflen de 300 mg.1tb./zi
Ce trat. iei?

Acum iau numai concor de 5 mg (beta blocant), dar am facut o "incarcare" de amiodarona de o luna de zile... (martie). Acest drog se prescrie in ultima instanta pentru conversia chimica la ritm sinusal.
(10-05-2010 05:51 PM)nicolero a scris: [ -> ]
(10-05-2010 01:15 PM)savutn a scris: [ -> ]SVT was associated with increased urinary sodium and potassium excretion and increased urine flow.

Tahicardia supraventriculara duce la cresterea excretiei prin urina a sodiului si potasiumului precum si la cresterea volumului de urina. Este un motiv pentru care se recomanda administrarea de Aspacardin pentru a inlocui mineralele pierdute prin urina, in speta potasiul. Si eu am aceleasi simptome... desi pulsul nu trece de 80-90batai pe minut, atriul este in tahicardie...

Savu, de unde iti poti da seama ca atriul este in tahicardie, chiar daca ai pulsul normal? Numai din traseu ekg, sau exista si alte variante sau simptome specifice...Ceea ce descrii tu, este o tahicardie supraventriculara persistenta, ascunsa...sau sunt doar episoade ?

La mine sunt f clare simptomele: puls destul de accelerat (cam 90), neregulat, stare de irascibilitate, slabiciune, usoara ameteala, simt ca o fluturare in piept, stare depresiva. Ma apuca pe neasteptate, chiar si in somn. Dureaza pana la 20-22 ore. Din pacate ultima data m-a tinut cam doua saptamani. Am intrat in ritm sinusal dupa "incarcarea" cu amiodarona (cordarone). Din pacate dupa doua ablatii nu s-a rezolvat in totalitate problema deoarece am nevoie de izolarea venelor pulmonare. Acestea genereaza impulsurile electrice in atriul stang care o ia razna. D-l dr. Vatasescu mi-a executat ablatiile si a inlaturat una din tahicardii (atrioventriculara cu reintrare) dar pentru cea de vene pulmonare era nevoie de sistemul 3D mapping. Traim in Romania unde valorile ca d-l dr. sunt puse la zid... Desi a pus trup si suflet in ceea ce facea pentru bolnavi a fost nevoit sa plece in privat...si uite asa aproape ca a murit sansa noastra de vindecare...(cel putin ptr. cei ce nu dispun de banii necesari). Nu am intalnit pana acum asemenea medic dedicat profesiei si bolnavilor!!! Sper din suflet sa se rezolve situatia si sa avem si noi o sansa de vindecare.
Revenind la tahicardia supraventriculara, in urma administrarii de beta blocante e posibil sa ai simptome sesizabile mai greu...frecventa ventriculara fiind normala. O neregularitate a pulsului poate fi un semn al TPSV. Atunci ia poate fi surprinsa pe un ECG sau un Holter ECG.
Va doresc multa sanatate!
PENTRU SAVUTN,
cind am vorbit, tocmai descoperise dnul dr. V chestia cu apnea obstructiva si dupa 2 luni si-a facut efectul aparatul cu care dorm.Adica ,am iesit spontan din F.A. Sper, asa cum iti spuneam si atunci, ca asta sa fi fost cauza.Pana la dnul dr.V niciun alt dr. nu mi-a spus despre asta ,acum toti se dau destepti si imi dau fel de fel sfaturi.Vreau sa iti spun sa ai incredere si ma mergi inainte cu dr. V.
Exact ce mi-a spus asta mi s-a intimplat, cu toate ca, cinstit, la un moment imi pierdusem speranta!
(10-05-2010 12:15 PM)leontina popescu a scris: [ -> ]Merci Armmdt !As mai avea o nedumerire...de cite ori am fost consultata de cardiolog, nu mi sa spus ca as avea bloc atrio-ventricular.Sa inteleg ca l-am facut intre timp?
Este posibil. Tinand cont ca ai facut controale la cardiolog de cateva ori pe an, deci cel mult la un interval de cateva luni, ar fi destul timp pentru ca un astfel de bloc sa se dezvolte.
Trebuie sa il tii sub observatie si sa vezi cum evolueaza.
(10-05-2010 02:07 PM)kikiriki a scris: [ -> ]Problema mea este ca am senzatia tot timpul ca imi sare inima din piept, simt bataile de parca am fost la maraton cu toate ca am pulsul pana in 85(cam 80-81 de obicei). Ce naiba sa mai fac cu chestia asta pt ca Dr. Vatasescu mi-a spus ca sunt OK(il cred), fac sport cam de 5 ori pe saptamana si cu toate astea mai am extrasistole seara si toata ziua zici ca abia m-am oprit din alergat?????
E posibil ca din cauza depresiei sa ai si unele influente pe sistem nervos. Senzatiile respective cred ca sunt date de extrasistole. Anxietatea, depresia si stresul actioneaza destul de puternic la nivel hormonal, influentand, astfel, inima. Acele extrasistole sunt generate de niste mici focare (grupari de celule) care declanseaza in urma unor stimuli (care pot fi sistemul nervos vegetativ, sistemul hormonal ...)
De aceea daca ai reusi sa te relaxezi si sa iti schimbi atitudinea poate s-ar imbunatati situatia. Ca in rest nu ai nimic.
Continua sa faci sport, asta e foarte bine si iti e de mare folos si vezi ce poti sa faci ca sa iti rezolvi problemele si sa elimini anxietatea.
Eventual fa si niste analize de sange (balanta electrolitica, hormoni tioridieni ...).
Merci Armmdt!
Este adevarat ca am mers des la cardiolog dar, consultatiile au decurs in mod rapid,fara sa mi se instaleze holter ekg pina acum.Degeaba am explicat simptomele , niciodata nu am fost luata in seama pina nu am schimbat medicul.Chiar si dna. dr. D. a spus ca nu am nimic pina nu am ajuns intr-o stare mai grava si atunci a decis ca tb. facut ceva in acest sens.Dupa ce a primit rez. de la holter mi-a acordat mai multa atentie.
Ieri am avut o noua criza , mi-am revenit destul de tirziu.
Te rog sa-mi spui crezi ca ar tb. sa fac niste analize?
Poate niste analize de sange, gen balanta eletrolitica, hormoni tiroidieni, transaminaze, trigliceride, glicemie si colesterol nu ar strica
Le-am facut acum citeva luni, dar le voi repeta.Stiu ca am pb. cu ficatul, colesterolul e usor marit-204, trigliceridele erau normale, hormonii tiroidieni, normali ultima data desi am noduli pe tiroida...in rest nu stiu.

Azi nu ma simt bine.TA-131/97 si puls-91 iar dupa discutia cu un vecin TA-145/95 si puls-83,inca nu am luat co-prenessa.De fapt de aseara am simtit in piept ca un filfiit de aripi,inainte de asta parca nu-mi gaseam locul, am fost agitata si sint f.palida.De ce oare?
Eu stiu ca tb. sa ajung la dna.dr.dar nu se poate acum.
Armmdt, ce parere ai despre val. TA? si despre acel ''filfiit'?
URL de referinţă