Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Tahicardie vindecata
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Atunci ai putea sa ii dai un pic de vitamina K, daca nu are si alte simptome.
tensiunea e 189/100
are ceva daca-i dau un extraveral? e panicata
am fitomenadion de 10mg.ii dau o jumatate de fiola sa bea?
Buna.
M-ar interesa un sfat , fratele meu a avut niste episoade de tahicardie ventriculara si am vrea sa il ducem la o clinica din Franta sau Italia unde am inteles ca ar fi specializati pe ablatii si nu stim unde ar fi mai indicat , am facut o programare la Hôpital Haut-Lévêque la profesorul Jean-Michel HAISSAGUERRE in Franta dar am mai auzit ca ar mai fi o clinica la Nancy sau San Rafalle la Milano care ar fi la fel de bune , daca ne poate indruma cineva care a mai fost sau a auzit unde ar fi mai indicat caci daca tot dai o gramada de bani macar sa mergi la cei mai buni.
Multumesc si multa sanatate tuturor.
Buna Luciana. Eu am facut ablatia pe 24 februarie la Timisoara si acum ma simt super bine. In strainatate diferenta e ca te costa o gramada de bani. Cred eu, singura diferenta. Sanatate tuturor.
Roby, tu ai avut tahicardie intranodala, a carei ablatie e comuna si se face pe scara larga, dar tahicardii ventriculare la noi, in afara de dr. Vatasescu, nu am auzit pe altcineva sa faca deocamdata. Si deoarece cu dr. Vatasescu situatie e, deocamdata, incerta ...
Luciana, personal as merge la Haissaguerre. E unul dintre parintii electrofiziologiei, e printre cei mai buni din lume. Daca puteti sa ajungeti la el eu zic ca ar fi o alegere buna.
ma bucur enorm demult ca v-am gasit ,am citit toate paginile ,cap coada .pana acum nu prea stiam mare lucru despre tahicardie ,boala de care sufar si eu .nu prea am luat-o in serios ,dar dupa ce am citit ,m-am cam speriat .
Nu trebuie sa te sperii, trebuie doar sa ii acorzi atentie, sa nu faci greseala pe care au facut-o multi si anume aceea de a ignora afectiunea aceasta.
Mergi la un control la cardiolog si fa un studiu electrofiziologic. Astfel o sa afli exact daca ai tahicardie, ce gen e si daca se poate ablata sau nu (cele mai multe se pot). Si dupa aceea, impreuna cu medicul cardiolog, iei decizia de cum sa procedezi in continuare.
sincer ,dupa spusele ultimului medic cardiolog la care am fost (un medic renumit la noi in BACAU )nu e mare lucru ,dar citind aici nu mai cred acelasi lucru .desi a vazut rezultatul la holterul de EKG
nu inteleg ce inseamna a "ablata"?
Izabela, la Bacau nu se face electrofiziologie cardiaca (ce ai tu nevoie) si nu stiu cati dintre cardiologii de acolo se pricep la asa ceva. Ca sa iti faci idee, in Romania sunt peste 5000 de cardiologi si numai vreo 10 fac electrofiziologie.
Referitor la ablatie, aceasta este o procedura prin care acea portiune de circuit electric al inimii care este anormala si care determina aparitia tahicardiilor este inactivata prin intermediul livrarii cu ajutorul unui cateter a unei energii de radiofrecventa. Practic se face o mica arsura in zona respectiva, intrerupandu-se, astfel, conducerea pe calea aceea anormala.
Buna Izabela,

Si eu mergeam la un Dr. care imi spunea ca sunt pacientul perfect, nu mor dar trebuie sa vin la el mereu. Imi spunea evaziv ca se face o interventie, dar ca nu are rata de succes. L-am ascultat si asa am ajuns o leguma (cam 5 ani) si norocul meu a fost o Dr. de la camera de garda unde incepusem sa fiu cunoscuta deja(mergeam cam la doua luni cu crize din ce in ce mai urate). Acea Dr. mi-a spus sa fac un studiu ef si asa am aflat ca s-ar putea sa nu mai fiu "pacientul perfec" pe viata. Si iata ca asa este, acum nu mai am nimic. Merita sa iti tratezi tahicardia, bineinteles daca este cazul.

Sanatate

PS: pentru cei care au facut ablatie. Din nov si pana acum cateva sapt aveam extrasistole cam in fiecare zi. De 3 sapt fac sport in fiecare zi si pot sa spun ca apar din ce in ce mai rar spre deloc. Ieri am inotat o ora si m-am simtit excelent dupa, aveam puls reglat, fara extras. Ma simt excelent dupa ora de sport zilnica.
URL de referinţă