Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Romania, pe ultimul loc in Europa la donarea de organe
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Romania se claseaza pe ultimul loc in clasamentul tarilor membre ale Uniunii Europene in privinta donarii de organe, rata nationala in tara noastra fiind de 0,5 donatori la un milion de locuitori, fata de 34 de donatii la milionul de locuitori in Spania.

Consiliul si Parlamentul European vor lua in discutie un proiect de directiva europeana pentru donarea de organe si transplanturi, bazat pe modelul spaniol. Realizatorii proiectului, in frunte cu ministrul spaniol al Sanatatii, Trinidad Jimenez, spera ca directiva sa fie aprobata cat mai rapid, deoarece aplicarea acesteia ar putea salva 20.000 de europeni anual.

Trinidad Jimenez a declarat, joi, in deschiderea conferintei despre donarea de organe si transplanturi organizata la Madrid, ca scopul directivei este acela de a asigura o serie de standarde de calitate si siguranta a organelor si transplanturilor care sa fie respectate in toate tarile membre UE.

Spania este liderul mondial in privinta donatiilor de organe in ultimii 18 ani, cu 34,4 donatii la un milion de locuitori in 2009, dublu fata de media europeana de 18,1 la milion. Ratele nationale variaza de la 31 de donattori la milionul de locuitori in Portugalia, la 26 in Belgia, 23 in Franta, 21 in Italia, pana la 1,1 in Bulgaria si 0,5 in Romania.
Draga CSM, daca n-ar fi tema atit de trista, m-ar apuca un ris imens ! Auzi: directiva europeana pentru donarea de organe si transplanturi !!!!! Bun , si ?????? Cine crezi ca in aceasta tara va tine cont de ea sau va face macar un minim gest de a o aplica ???? Stii cite directive europene - comparabil de importante - dar neaplicate avem ?? Citeva SUTE, dintre care macar citeva zeci ar fi imperios, arzator de necesar de implementat (conservarea energiei, surse alternative,ecologie,dezvoltare sustenabila - ca sa nu pomenesc decit citeva) . Ti se pare ca ii pasa cuiva dintre cei indrituiti sa le aplice ?? Gata, am tacut, ca iar nu sint la topicul potrivit !
Poate daca isi iau mai multi motocicleta mai dregem busuiocu' in fata Europei big grin
URL de referinţă