Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Chist de plex coroid ventricul lateral drept.Chist arahnoidian occipital
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua, Am o mare rugaminte fiind deja foarte speriata. M-ar ajuta raspunsul unui medic neurolog/neurochirurg.

De o saptamana am problme cu vederea, in special la privirea laterala ,spre stanga cand mi se dubleaza imaginea si se clarifica dupa o fractiune de secunda/1 secunda de cand am indreptat privirea. Nici spre fata nu imi este foarte usor sa mentin privirea.
Eu am o miopie mare de multi ani (-9 :port ochelari si lentile) si pana zilele trecute nu am avut aceasta problema. La oftalmologie (la doi medici diferiti) nu au gasit nimic in neregula ci m-au trimis catre neuro.
La neuro deja fusesem cu RMN-ul si mi se daduse Topiramat 25 mg pt cefalee si pt chistul de plex coroid. Pana sa incep tratamentul, in maxim 5 zile de la consult au aparut problemele. Am inceput tratamentul de 5-6 zile dar nu ma simt bine cu el.- privire dubla cand ma trezesc 30-45 minute , scap lucruri din mana, usoare dezechilibrari stand in picioare, ma balbai mai mult ca inainte, greseli de vorbire prin schimbare de litere pe care le corectez imediat (s-a intamplat de vreo 2-3 ori on 5 zile) .
Scurt istoric: chist arahnoidian occipital infratentorial drept depistat in 2010 care am inteles ca nu ma afecteaza fiind nascuta cu el. Acum la un RMN de control am descoperit ca pe langa el mai am un Chist de plex coroid ventricul lateral drept care nu era s-a observat la RMN-ul si Tomografia facute in 2010. Acesta se pare ca ar putea da duerile de cap pe care le am (desi eu le aveam inca din ~1998-fiind motivul investigatiilor pentru care am si descoperit chistul arahnoidian, initial).
Sunt cumva disperata deoarece pe strada mi-e greu sa merg, la pc mi-e greu sa stau/lucrez/vad ca fac foarte multe greseli de tastare si scriere, nu pot conduce, nu pot vedea normal.
Va rog:
- Nu stiu daca Lusitrax-ul (Topiramat) e cel mai bun tratament pentru Chist de plex coroid.
- Cum rezolv problema vederii (la ultimul control s-a mentionat un cilindru de 0.5 pe ochiul stang pe care il aveam si in trecut-necorectat, fiind foarte mic)-dar nerv optiv in regula si trimitere la neuro....
- recomandare (daca se poate aici/mesaj privat) medic F Bun Neurolog
Mi-am facut si radiografie coloana cervicala ceruta de oftalmolog, care a iesit bine (aspect normal).
Diagnostic Oftalmologie:(dar concluzia era trimitere catre neuro-unde deja fusesem)
AO moderata congestie conjunctivala
FO papile plane, bine conturate, normal colorate, vase cu aspect normal
Coroidoza miopigena
VAO=0.5ccp
Diag: AO astigmatism miopic compus de 3.25 d OD si 3.5 d OS

MULTUMESC!!!
Discuta din nou cu neurologul care ti-a recomandat tratamentul. Niciun tratament nu-si face efectul atat de repede. Cred ca trebuie sa ai putina rabdare. Daca poti fa si o tomografie retiniana si nerv optic (OCT si/sau HRT) pentru a vedea daca nu cumva este totusi o problema in sfera oftalmo. Nu pot recomanda un anume neurolog, dar cred ca la Bagdasar Arseni poti gasi specialistul de care ai nevoie pentru problema ta.
Sanatate.
(23-11-2015 09:34 AM)SoulHealer a scris: [ -> ]Discuta din nou cu neurologul care ti-a recomandat tratamentul. Niciun tratament nu-si face efectul atat de repede. Cred ca trebuie sa ai putina rabdare. Daca poti fa si o tomografie retiniana si nerv optic (OCT si/sau HRT) pentru a vedea daca nu cumva este totusi o problema in sfera oftalmo. Nu pot recomanda un anume neurolog, dar cred ca la Bagdasar Arseni poti gasi specialistul de care ai nevoie pentru problema ta.
Sanatate.

Multumesc frumos pt raspuns.
URL de referinţă