Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Rezultate analize
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna seara,
O interpretare va rog si eu, pentru o femeie, 40 ani, cu urmatoarele rezultate:
Leucocite 5,2; Neutrofile 2,53; Eosinofile 0,28; Limfocite 1,91; Basofile 0,03; Monocite 0,44; Hematii(RBC) 3,76; Hemoglobina(HGB) 13,3 g/dl; Hematocrit(HCT) 38,4%; Volum mediu eritrocitar(MCV) 102 FL; Hemoglobina eritrocitara medie(MCH) 35,4 pg; Conc. medie de hemogl. eritrocitara(MCHC) 34,6 g/dl; Indice de distributie al eritrocitelor(RDW) 12,0%; Trombocite(PLT) 274; Volum mediu trombocitar(MPV) 8,5 FL; Trombocrit(PCT) 0,234%; Indice de distributie a trombocitelor(PDW) 14,0%; Neutrofile 48,8%; Eosinofile 5,3%; Limfocite 36,9%; Basofile 0,5%; Monocite 8,5%; VSH 4mm/j; Glicemie-ser 93,13 mg/dl; Proteine totale serice-ser 6,97 g/dl; TGO-ser 19,73 U/L; TGP-ser 11,19 U/L; Bilirubina directa-ser 0,15 mg/dl; Bilirubina totala-ser 0,39 mg/dl; Calciu seric total-ser 8,97 mg/dl; Calciu ionic-ser 3,97 mg/dl; Sideremie-ser 52,94µg/dl; Magneziemie-ser 1.95 mg/dl; Bilirubine indirecta-ser 0.24 mg/dl Markeri endocrini:T3-ser 128 ng/dL; TSH-ser 1.72 µUI/ml; Markeri anemie Vitamine B12-ser <50 pg/mL ; Folati serici 15,9 ng/mL; Examen coproparazitologic (direct+examinare strat gros):absente elemente parazitare intestinale.
Multumesc!
E greu de facut o apreciere in lipsa valorilor de referinta. Rezultatele par ok, dar repet, unde sunt intervalele de referinta care difera putin de la un laborator la altul?
(16-11-2015 11:35 PM)SoulHealer a scris: [ -> ]E greu de facut o apreciere in lipsa valorilor de referinta. Rezultatele par ok, dar repet, unde sunt intervalele de referinta care difera putin de la un laborator la altul?

Deviatii fata de interval sunt la urmatoarele analize: Hematii(RBC)-3,76(interval 3,8-5,8); Volum mediu eritrocitar(MCV)-102 (interval 80-100); Hemoglobina eritrocitara medie(MCH)-35,4 (interval 27-32); Neutrofile%-48,8% (interval 50-80%); Eosinofile%-5,3% (interval 0-5%); Calciu seric total-8,97 (interval 9-11); Vitamina B12 Ser- <50 (interval 197-771).
Diferentele nu sunt concludente. O usoara anemie, hipocalcemie si posibil o infestare parazitara dupa valorile usor crescute ale eozinofilelor. Diferentele nu par a avea semnificatie clinica. In ce context s-au facut aceste analize?
Stare aproape permanenta de oboseala pronuntata, senzatie de "plutire", dificultate in a se concentra, lipsa apetit, ameteli, uneori stari de voma.
Pacienta sufera de 1 an de atacuri de panica, depresie usoara si agorafobie. Este sub tratament (de 8 luni) cu Anxiar si Coaxil, recomandate de psihiatru.
Vitamina B12 atat de scazuta (a fost repetata analiza la alt laborator, pentru verificare) - nu reprezinta o carenta severa?
Carenta de vitamina B12 este una din cauzele starilor mentionate. Trebuie continuat tratamentul pentru anxietate indicat. Coaxilul este foarte bun si nu creeaza dependenta. In paralel, sedinte de psihoterapie si multa miscare fizica sunt necesare pentru reusita tratamentului. Un regim alimentar bine ales de un nutritionist pentru restabilirea echilibrelor ionice, combatera anemiei este si el esential.
Sanatate
URL de referinţă