Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: analize 25
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Bună,

Mi-am făcut analizele și ce mi-a ieșit nașpa:
calciu seric total 36 (ăla ionic e ok) ok era între 38 și 10
hdl 34 (ăla total e ok) peste 65
trigliceride serice 204 (pînă în 150)
În rest, au ieșit între parametrii.

M-am gîndit că la calciu seric total e cumva firește că a mai scăzut fiindcă am avut un traumatism la picior și l-am avut în ghips. Și deși am băut la lapte o grămadăhappy) tot scăzut e și m-am gîndit că e poate de la efort intelectual și muncă. Dar oare au crescut trigliceride că nu am mai făcut sport și d-asta a scăzut și hdl?
Prăjeli nu mănînc, nici măcar fast food. Mănînc cereale cu lapte și îmi fac eu suc de fructe cînd ajung acasă, adică le bag prin blender și fac milk shake-uri și supe creme și chestii la cuptor. Nu prea mănînc carne și ouă. Mă simt ca o găină toată ziua după carne sau ouă. Dar așa mînînc de cîțiva ani și analizele mi-au ieșit ok. Acum au ieșit un pic nașpa.
La analize acolo la hdl la cum scăzut e scrie risc major și am tresărit un pic.
Sînt slabă, nu sînt dolofană. Dar sînt așa de ani și ani. Spre deosebire de anul trecut, cînd era totul în target, vara asta nu prea am mai făcut sport fiindcă piciorul tîmpit. Și poate ce e diferit între un an și altul ar fi faptul că am fost prinsă în multe lucruri și a trebuit să am capul în mai multe locuri și mai multe lucruri de gîndit în același timp și chestia cu piciorul.

Am uitat să spun că mi-am făcut acum două luni injecții anticoagulante și am luat o grămadă de antiinflamatoare.
Nu sunt deloc niste valori care sa sperie. Intr-adevar HDL-ul este cam mic pentru o femeie, dar lipsa de miscare, sedentarismul, sunt printre cauzele cele mai probabile. In rest, trebuie monitorizate periodic valorile serice ale principalelor minerale si trigliceridelor pe ntru a vedea care e trendul sau daca valorile mentionate n-au fost conjuncturale.
In alta ordine de idei, nu vad de ce nu ai consuma macar carne alba de peste sau carne de curcan. Organismul are nevoie de acizi grasi esentiali. Perturbarea metabolismului lipidic este destul de des intalnita cand sedentarismul se suprapune peste regimuri dietetice care nu acopera necesitatile organismului privind aporturile proteice, in special.
Sanatate
URL de referinţă