Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Analiza mamografie cu rezultat de tumoare benigna ,necesar bisturiu ?...
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna ziua . As avea nevoie de niste clarificari .Verisoara mea a primit urmatorul diagnstic : sanul drept cu structura fibroglandulara, paramamelonara interna , formatiune hipobocena cu dimensiune mai mare de 4 centimetri , contur neregulat cu atenuari acustice posterioare, semnal DOPL fara imagini chistice, fara modificari de vascularizare mamara, tesut adipos petoglandular fara modificari , adenopatie axilara cu caracter 2 cm, tumoare mamara dreapta ONC(CA) san stang BIRADS5 .
I s-a facut si biopsie insa rezultatul a ramas la doctora chirurga care deja a programat-o pt interventie chirugicala.As dori sa stiu de ce este nevoie sa ajunga pe masa de operatie atata vreme cat e o tumpare benigna? benign inseamna ca este curabil , nu ? ca se poate trata ... de ce e nevoie de bisturiu in cazul ei ? Va multumesc .Astept ras[/i][/b]puns !
Nu, benign nu inseamna ca se poate trata, in acceptiunea larga a cuvantului. Este un tesut care nu este format din celule maligne, dar care, fie poate evolua dimensional, fie se poate transforma cu timpul in tesut malign. Intr-un loc sensibil cum este sanul, acest lucru trebuie evaluat cu grija de medic si aleasa solutia cea mai buna. Daca nu aveti incredere, cereti o a doua opinie a unui alt medic de aceeasi specialitate.
Sanatate
URL de referinţă