Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Ablațiile mele
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Acele procente de care iti sun sunt obtinute in urma unor studii internationale, multicentrice, facute pe mii de pacienti
Aha...evident ca România nu face parte din "multicentrice".
Sau, mai degrabă, studiile alea sunt mai părtinitoare, ca să fiu elegant. Mai în ton cu epoca asta a maeketingului deșănțat. winking
Cred ca tu ești cel mai în măsura să ne spui cam cum sta treaba cu procentele astea aberante, ca sa fiu și eu elegant. Incontestabil ablația este o soluție dar sa nu ne facem iluzii ca are o rata de succes măcar apropiata de cea vehiculată. Eu am făcut doar 3, fără succes. E adevărat ca am cunoștință de oameni care s-au vindecat dar fff putini. Despre FA nu cunosc pe cineva sa se fi vindecat în urma ablația. Din păcate.
Romania nu a facut parte din cauza ca la noi astfel de interventii sunt foarte putine, deci sansa de a fi selectat intr-un astfel de studiu e foarte slaba.
Despre partinitoare, sunt studii facute in centre cu extrem de multa experienta (mii de astfel de ablatii), studii pe mii de pacienti si monitorizate de FDA. Credeti-ma ca am lucrat si pe parte de studii clinice si conditiile sunt foarte dure si restrictive. Sunt studii ce influenteaza ghidurile mondiale in domeniu. Nu sunt facute in stilul romanesc de "lasa ca merge si asa".
Eu inteleg ca atunci cand in cazul unora dintre voi procedura de ablatie nu a dat rezultatele dorite evident ca sunteti reticenti. Dar aceste procente sunt cele care sunt, indiferent daca cineva crede sau nu in ele.
Îmi vine, totuși, greu să cred procentul ăla de 80% reușite din prima (?), atât timp cât peste tot se spune că acesta e de până-n ~40%, hai 50%. Sigur n-ai încurcat tipul de ablație?
Din pacate nu am acces acum la calculator, dar o sa postez date concrete despre studiile respective.
Repet, inteleg reticenta cuiva care nu a beneficiat de pe urma interventiei respective.
Dar e ca si cum ai spune, de exemplu, ca degeaba Volvo s-a dovedit una dintre cele mai sigure masini din lume la testele NCAP daca tu ai un prieten care a murit intr-un accident intr-un Volvo.
N-are legătură cu reticența mea sau a altuia căruia nu i-a reușit pe deplin ablația din prima. E vorba de cifrele susținute pe diverse site-uri. M-ar bucura să fie cum spui tu, adică procentul să fi urcat la 80% la reușite din prima, dar nu cred că e așa. Sunt interesat de problemă, am citit relativ mult pe temă și încă se menține un optimism rezervat (spre pesimism) privitor la vindecarea definitivă a FiA prin ablație (mai ales din prima). Recurențele pot reveni și după o perioadă îndelungată de acalmie.
Subscriu. 80 la suta în orice apreciere statistica înseamnă fff mult adică asta înseamnă ca aproape toți care fac ablația scăpa de aritmie. Poate nu este valabil procentul în România ci doar în tarile dezvoltate dar, eu mă îndoiesc ca afară sunt atât de performanți în domeniul ăsta fiindcă și pe la noi se folosesc cam aceleași aparate și medicii electrofiziologi tot pe afară au învățat meserie. Nu mă pricep,este simpla mea percepție ca obișnuit al spitalelor de specialitate. Sincer, eu m-as bucura și la un 50% șanse de reușită dar atât timp cât în românia nu exista statistici oficiale, nu poți afirma nici ca exista șanse 1% și nici 80%.Nu prea înțeleg de ce nu se fac statistici, cred ca sunt instrumente de lucru extrem de importante. Sau poate fac dar sunt secrete sau și mai rău, se dau cifre eronate.
Bună ziua!Aș vrea să vă întreb pe cei care ați făcut un studiu electrofiziologic(si ablație) ce simte pacientul??în ce constă cam știu ce nu stiu e ce simte bolnavul...trebuia să fac aceasta procedura de câteva luni chiar ,dar nu am curaj cu toate că situația mea o impune.Am vb cu tot felul de persoane si toate mi-au zis ca e nașpa tare(doare și simți cam tot ce fac ei acolo)și sunt si multe riscuri pe care nu am curaj sa mi le asum.E groaznică situația ca nu stiu cum sa fac ....te sedeaza...ești conștient...cât timp trebuie să stai nemâncat...dacă apar reacții adverse după ce pleci de acolo....și multe alte întrebări fără răspuns...va mulțumesc mult dacă mi-ați mai putea răspunde la ele...știu ca nimic nu e sigur pe lumea asta...dar nu as vrea sa fiu mai rău după decât sunt acum.Sănătate va doresc tuturor!!!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
URL de referinţă